27 Eylül 2009, Pazar 08:30:13

TÜRKİYE'NİN HELİKOPTERİ İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ

Türkiye'nin tek üretici olması beklenen ATAK projesinin ilk helikopteri için heyecan dorukta... Helikopter yarın havalanacak...
  • devrim arabası benzin koyulmayıp yolda kaldı diyemi üretime geçmedi. bunun bir izahı olamaz. bu bir çeşit yılgınlık. ürettiğin herşeyde bir sürü eksik olacaktır bundan yılınmaz. yoksa zaten üretmeye hiç geçemeyeceksin.
  • Yıllar önce Türkiye'de üretilen devrim arbalarına benzin koymayı unuttuğumuz gibi ufak birşeylerden problem çıkmaz inşallah.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) taarruz helikopteri ihtiyacını karşılaması beklenen ve Türkiye’nin 12 yıllık ihale süreci sonucunda karar verilen T-129 taarruz helikopterlerinin test niteliğindeki ilk gösteri uçuşu, 28 Eylül Pazartesi günü İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilecek.

Milano’daki test uçuşu törenine, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ile üst düzey askeri yetkililerin katılması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, T129 ATAK helikopteri üzerinde, ABD’nin Comanche taarruz helikopter programı için geliştirilmiş olan güçlendirilmiş CTS8004A motoru kullanılacak.

Milano’daki gösteri uçuşunda, T129’ların değişik iklim ve hava koşullarına uygunluğu da test edilecek.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Atak Helikopter Projesi kapsamında, yeni motor ile yapılacak ilk test uçuşlarını izlemek için dün İtalya’nın Milano kentine gitti.

TÜRKİYE'NİN HELİKOPTERİ İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
devrim arabası benzin koyulmayıp yolda kaldı diyemi üretime geçmedi. bunun bir izahı olamaz. bu bir çeşit yılgınlık. ürettiğin herşeyde bir sürü eksik olacaktır bundan yılınmaz. yoksa zaten üretmeye hiç geçemeyeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yıllar önce Türkiye'de üretilen devrim arbalarına benzin koymayı unuttuğumuz gibi ufak birşeylerden problem çıkmaz inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000