24 Kasım 2011, Perşembe 10:05:59

TÜRKİYE İSRAİL'İN CEZASINI KESTİ!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilişkilerin kopma noktasına geldiği İsrail’e İnsansız Hava Araçları (İHA) sistemlerinin teslimindeki gecikme ve aksamalar nedeniyle ceza tahukkuk ettirildiğini açıkladı...
  • İsrail'in cezasını kestik masallarıyla kimseyi kandırmasınlar. İHA Hazır alım sürecinde görev almış bir mühendis olarak süreci çok iyi biliyorum, Heron şartnamesi başından beri yanlışlarla doluydu, bu kadar yanlışın üzerine gecikme olması kaçınılmazdı, hatalardan ders çıkarmak gerekir.
  • bizim ülkemizde de üretiliyor bu aletler. niye ille de gidip israilden almaya çalışıyorsunuz ? halen kullanmakta olduklarımızı gerektiği gibi kullandınızda mı şimdi amerikanın predatarlörüne para veriyrsunuz ? amerika kendi örgütünü sana bitittirir mi ? akıllılar...
  • oda onlara çok koydu sanki ? rakam ver bakalım ne kadar ceza tahakkuk ettirdiniz ? . Bizim benzine ve ötv lere gelen kadar var mı ?
Bir soru önergesinde, “İsrail’den alınan İHA’lardan 3’nün düştüğü, 2’sinin tamamen kullanılmaz olduğu, 3’ünün motor arızaları nedeniyle yedek motorla uçtuğu, 5’nin de bakım için İsrail’e gönderildiği, ancak onarım süresinin geçmesine rağmen iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle geri alınamadığı” belirtildi.

Soru önergesinde, “Sözleşme gereklerini yerine getirmeyen İsrail’e bir yaptırım uygulanmış mıdır?” sorusu Bakan Yılmaz’a yöneltildi. İHA projesinde “kaza/kırım” yaşandığını kabul eden Yılmaz şunları söyledi: “Teslimatlarda yaşanan gecikmelerden dolayı ilgili firmaya diğer hukuki haklar saklı kalarak gecikme cezası tahakkuk ettirilmiştir. Sözleşmelerde ürünlerin bakım onarım süresi içerisinde teslim edilmediğinde gecikme cezası uygulanacağına dair madde bulunmaktadır" dedi. (Milliyet)
TÜRKİYE İSRAİL'İN CEZASINI KESTİ!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
İsrail'in cezasını kestik masallarıyla kimseyi kandırmasınlar. İHA Hazır alım sürecinde görev almış bir mühendis olarak süreci çok iyi biliyorum, Heron şartnamesi başından beri yanlışlarla doluydu, bu kadar yanlışın üzerine gecikme olması kaçınılmazdı, hatalardan ders çıkarmak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizim ülkemizde de üretiliyor bu aletler. niye ille de gidip israilden almaya çalışıyorsunuz ? halen kullanmakta olduklarımızı gerektiği gibi kullandınızda mı şimdi amerikanın predatarlörüne para veriyrsunuz ? amerika kendi örgütünü sana bitittirir mi ? akıllılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
oda onlara çok koydu sanki ? rakam ver bakalım ne kadar ceza tahakkuk ettirdiniz ? . Bizim benzine ve ötv lere gelen kadar var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000