28 Mayıs 2018, Pazartesi 10:05:23

THY Teknik ile Boeing arasında dev anlaşma

Boeing ve Türk Hava Yolları uçak bakım onarım (MRO) alanında yeni bir ortaklığa imza attı.
  • Bu sakal ne böyle ? Ayıptır.
  • Saglam kafa saglam vucutta bulunur. Birileri uretiyor,birileri fazlasiyla mideye indiriyor.
  • ahmet abi sakal yakışmış geçici mi yoksa kalıcı mı:)
  • Boeing-Airbus Turk olacak, yerli ucak, fuze, roket, araba vs ler gelecek. Baska ne vardi?
  • bir boeingi temsil edenin üst başına sakal traşına bakın birde bizimkine..
  • Abd fetoyu, fetocuları, pkk'yı bize karşı ne varsa maddi ve manevi desteklesin, bize silah satmasın, cumhurbaşkanlığı korumaları ve eski bakanlarına arama emri çıkartsın, f 35 uçak almamızı engellesin dışişleri tepki versin ve biz de utanmadan, arlanmadan hala abd'nin şirketinden uçak alalım, ortak anlaşma yapalım !!!
  • Kendi satış pazarlaman müşteri bulamazsa Boeing'in taşeronu olursun.Sonra da büyük bir iş yapmış gibi ortaya boy boy resim çektirirsin.Sözüm ona Sabiha Gökçen'deki, geniş, dar gövdeli hangarlar, ortadoğunun en büyk MRO hayaliyle yapılmış.THY A.O. uçaklarının dışında müşteri uçaklarına da bakacaktı. En iyi müşterilerinden biri olan; Airarabia Airlines artık yapılan C checklerden memnun kalmadığı için gelmiyor.Teknik AŞ.elinde yeterli kalifiyeli personel ( C/S sayısından bahsetmiyorum) olmaması işin ayrı boyutudur.Onun için kalifiyeli personele sahip çıkılması Cockpit ekibine uygulanan yaş haddini 60 yaştan, 65 yaşa çıkarılmasını saygı değer liyakatla gelen yöneticilere duyurulur.
  • Adamlar satış yapıyor. Bizimkiler de başarı olarak sunuyor. Hiç güleceeem yoktu
  • Gun gecmiyor ki Boeing ve Milli ucagimiz hakkinda haber cikmasin. Milli ucak hedefini kucumseyenler bu haberleri de okuyor mu acaba?

Boeing ve Türk Hava Yolları uçak bakım onarım (MRO) alanında yeni bir ortaklığa imza attı.

Boeing ile Türk Hava Yolları’nın alanında öncü uçak bakım onarım (MRO) kolu Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Global Filo Bakım Tedarikçi Anlaşması imzaladı.

Bu anlaşma ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Boeing uçaklarının hat bakımı, ağır bakım, komponent bakım ve onarım hizmetlerinde Boeing’in stratejik ortağı oldu. Anlaşma aynı zamanda, Boeing ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ortaklığında teknisyen eğitimi ve sertifikalandırılmasına da imkân tanıyacak.

Anlaşmayla ilgili görüş bildiren Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü, Ahmet Karaman; “Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. olarak bugün İstanbul ve Ankara'daki temel bakım tesislerimizin yanı sıra 50'den fazla uluslararası hat bakım noktasında müşterilerimize kapsamlı bir MRO (uçak bakım onarım) hizmeti sunuyoruz. Hizmet skalamızı, 29 Ekim 2018 itibariyle  İstanbul Yeni Havalimanı'nda faaliyetlere başlayacak yeni tesisimizde daha da geliştiriyor olacağız. Boeing ile imzaladığımız bu önemli iş birliği, tüm Boeing operatörlerinin, uçak bakım, onarım, eğitim ve Boeing Global Filo Bakım programının kapsamında yer alan diğer alanlarda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin dünya standardındaki  hizmet kalitesini deneyimleyebilmelerine imkân tanıyacakken, sıra dışı genişliğe sahip alanıyla yeni üssümüzdeki ve diğer bakım onarım merkezlerimizdeki kabiliyet ve operasyonumuza büyük bir katma değer sağlayacaktır.” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz yıl,  Boeing ve Türkiye’deki ortaklarınca Türk Havacılık Sanayii’nin geliştirilmesi adına “Milli Havacılık Planı” açıklanmıştı. Milli Havacılık Planı, Boeing yatırım ve programları ile Türk Hükümeti, Türk havayolu şirketleri, havacılık servis sağlayıcıları ve sanayi tedarikçileri ile karşılıklı faydaya dayalı stratejik bir çerçeve çiziyor.

Boeing International Başkanı Marc Allen anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada “Boeing olarak, büyüme hızı ve potansiyeli çerçevesinde öncelik verdiğimiz belli başlı ülkelerden biri olan Türkiye, bakım ve onarım alanında önemli bir kabiliyete sahip. Türkiye’yi havacılık hizmetlerinde global bir oyuncu olarak konumlandırmak, geçtiğimiz yıl açıkladığımız Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nın temel unsurlarından biri. Bu anlaşma ile, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile bugüne kadar hayata geçirdiğimiz başarılı çalışmalara, Boeing ve Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacak düzeyde önemli bir ivme katmış olacağız.” dedi.

Boeing, Global Filo Bakım programı ile 60’dan fazla müşterisinin, 2.500’ün üzerinde uçağına hizmet sağlamakta. Programın sağladığı filo mühendislik çözümleri, uçağın teknik performansının yönetimi ile ilgili mühendislik ve planlama faaliyetlerini kapsıyor. Filo Materyal Çözümleri kapsamında ise yedek parça planlanması, sipariş, tedarikçi yönetimi, komponent bakım ve onarımı, maliyetin düşürülmesi ve verimliliği artırma çalışmaları yer alıyor.

THY Teknik ile Boeing arasında dev anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sakal ~ 6 yıl önce
Bu sakal ne böyle ? Ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Obesite ~ 6 yıl önce
Saglam kafa saglam vucutta bulunur. Birileri uretiyor,birileri fazlasiyla mideye indiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakal ~ 6 yıl önce
ahmet abi sakal yakışmış geçici mi yoksa kalıcı mı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secim is coming ~ 6 yıl önce
Boeing-Airbus Turk olacak, yerli ucak, fuze, roket, araba vs ler gelecek. Baska ne vardi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xboc ~ 6 yıl önce
Yerli X boks
rumuz yok ~ 6 yıl önce
bir boeingi temsil edenin üst başına sakal traşına bakın birde bizimkine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuhhhhh beee ! ~ 6 yıl önce
Abd fetoyu, fetocuları, pkk'yı bize karşı ne varsa maddi ve manevi desteklesin, bize silah satmasın, cumhurbaşkanlığı korumaları ve eski bakanlarına arama emri çıkartsın, f 35 uçak almamızı engellesin dışişleri tepki versin ve biz de utanmadan, arlanmadan hala abd'nin şirketinden uçak alalım, ortak anlaşma yapalım !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MRO tedarikçi/taşeron Teknik AŞ ~ 6 yıl önce
Kendi satış pazarlaman müşteri bulamazsa Boeing'in taşeronu olursun.Sonra da büyük bir iş yapmış gibi ortaya boy boy resim çektirirsin.Sözüm ona Sabiha Gökçen'deki, geniş, dar gövdeli hangarlar, ortadoğunun en büyk MRO hayaliyle yapılmış.THY A.O. uçaklarının dışında müşteri uçaklarına da bakacaktı. En iyi müşterilerinden biri olan; Airarabia Airlines artık yapılan C checklerden memnun kalmadığı için gelmiyor.Teknik AŞ.elinde yeterli kalifiyeli personel ( C/S sayısından bahsetmiyorum) olmaması işin ayrı boyutudur.Onun için kalifiyeli personele sahip çıkılması Cockpit ekibine uygulanan yaş haddini 60 yaştan, 65 yaşa çıkarılmasını saygı değer liyakatla gelen yöneticilere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müşteri ~ 6 yıl önce
1 ay içinde yurt dışından gelen birkaç müşteriyi slot yok diye reddettiklerini biliyorum. Gelen işi nasıl olsa thy var deyip reddedersen, En büyük Mro şirketi olmak hedefi zor gerçekleşir diye düşünüyorum.
Satış pazarlama ~ 6 yıl önce
Adamlar satış yapıyor. Bizimkiler de başarı olarak sunuyor. Hiç güleceeem yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli Ucak ~ 6 yıl önce
Gun gecmiyor ki Boeing ve Milli ucagimiz hakkinda haber cikmasin. Milli ucak hedefini kucumseyenler bu haberleri de okuyor mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1980ler ~ 6 yıl önce
1980lerde de senin gibi kendi gazıyla uçanlar, Savaşan Şahin diye bir uçağın TAI'de üretildiğine yemin ediyordu. Özal baştaydı, askeri vesayet epey güçlüydü. Hepsi gitti. Hani üretiyorduk? Ne oldu sonra? Ne olduğunu söyleyeyim. Tahsin paşa Amrrika'dan aldığı komisyonla milyarder oldu. Özal'ın sülalesi zengin oldu. F16lar şimdi demode oldu. Bırak üretmeyi, bakım yapacak masrafın altından kalkmak dahi güçleşti. Sen daha milli uçak müjdesi ver bakalım. Bu seçimi kazanmanızı temenni ediyorum. Kazanın da yapın şu uçağı göreyim. Hala başlamadınız ama 2 aya kalmaz Ostim'de yer tutarsınız herhalde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000