17 Nisan 2018, Salı 16:45:25

THY pilotundan olay yaratacak sözler!

Türk Hava Yolları'nda 4 yıl boyunca görev yapan bir pilot, şirket politikalarından yaşadığı tecrübelere kadar bir çok konuyu anlattı. Yorgun argın bir şekilde uçuşa gönderildiklerini ifade eden pilot olay yaratacak açıklamalarda bulunarak "THY bir Cehennem oldu" ifadelerini kullandı.
  • Zorla mı ucurtuyorlar seni arkadaşım? Başına silah mı dayadilar kokpite gir diye. Burada herkesin derdi para. Kimse demiyor saatimiz azaltilsin maaş azalsın razıyız diye. Adam gelmiş avrupayla katarla kıyaslıyor. O zaman avrupada bir mühendis ya da doktor kaç euro maaş alıyor? Demekki ülke şartlarına göre konuşmak lazımmış.
  • Ne beyinmis arkadaş bir tek bunlarda var beyin bizimkisi ceviz :) bu kadar burnu havada olmayın adam iki dil biliyorum diyor hala beyin meyin diyorsunuz. Bütün beyinliler uçakta sanırım demekki... Bence sizin beyniniz kokpipte oksijensizlikten tükenmiş olmalı ki hemen tırnaklarınızı çıkarıp saldırıya geçiyorsunuz adam akıllı cevap bile veremiyorsunuz.
  • Sanki her sekrörün sorunu bitti bi sizin sektör en önemlisi.iyiki bi girmişşinizsu ucaga calısmaya.şirket zorla calıstırmıyo elınde kalan9000euro yetmıyosa ver ıstıfanı.asgarı ucretle senden bın kat calısıp yorulup iş kazasına ugrayıp calısan adamlar var.borclar kanununa tabı ımzaladıgın sözleşmeyı bı oku soxlesmeyı sırket zorla mı ımzalatıyor.
  • basin gidin. gidin katara * tabi alirlarsaa..... THY almiş sükredin halinize. avrupanin tüm coplerini topladi. thy de yönetim de ayrı tel. kim basa gelirse torpil kıyak. hersey var. 777 hocaları bir anda eskisehir mezunu kaptanlarımız oldu. Ah almayın, Hak gecirmeyin. Bilmez misiniz ki dunya Sultan Suleymana kalmamiş...cahiller
  • Bu anlattıklarınızın hepsinin özeti; biz bugüne kadar yatarak para kazandık, bundan sonrada yatarak para kazanmak istiyoruz.
  • adam haklı ! dağılın
  • para değil. Sorun. 1. pilotluk mesleğinin şoförlük olarak algılayan geri zekalılar. 2. Yorgun kişinin reflekslerinin düşmesini dikkate almayıp herşeyi nasıl olsa uçak yapıyor zihniyeti ile düşünen, ama uçak sistemleri gittiğinde herşeyin o pilota kalacağını anlamak istemeyen ileri zakalılar, 3. Nasıl olsa uçak kalkıyor iniyor bu pilotlara ne gerek var, bizim de saatlerce uçuşumuz var diyen koltukta oturarak uçtuğunu sanan uçuk zekalılar 4. Garson olarak o kadar para mı alınır diyen ancak türbülansa veya emercensi duruma girildiğinde aşağıladığı o kabin ekibinin gözlerinin içine bakarak kuzu moduna dönen ukela zekalılar, 5. Yerde ofiste koltuğunda oturup, ne var onlar da havada bulutların üzerindeki ofislerinde koltuklarında oturan aynı statüde çalışan insanlar diyerek kıyaslamaya kalkan sözde okumuş zekalılar. Sonuç. Uçucu olmak ayrıcalıktır. Bu ayrıcalık kötü şartlarda veya emercensi olduğunda ortaya çıkar. Bu tür birşey olduğunda da inşallah yorgun bir ekibe rastlamazsınız.
  • sorunların nedenini anlamak yerine ustunu örtüp "su rekoru kırdık, bu rekoru kirdik, acayip dolu ucaklar " diye icraat pazarlayan yoneticileri cok zor bir donem bekliyor. unutmayın beyler, birkac sen sonra hiçbiriniz bu sirkette olamayacaksınız ama pilotların cogu bu şirketin gelecegi olacaklar. ne demek istediğimi anlamayanlar yakın gecmise baksınlar
  • Geçeceksin. Alırsa diğer ülkelerin havayolları dakika durmayacak kimse. Vatanında adalet yoksa karnın doyduğu huzurunun olduğu yerdir artık vatan.
  • hep thy.nin çalışma koşullarının kötülüğünden bahsediliyor ama airfrance günlerdir grevde onlarınki daha vahim heralde beterin beteri var.

Türk Hava Yolları'nda 4 yıl boyunca görev yapan bir pilot, şirket politikalarından yaşadığı tecrübelere kadar bir çok konuyu anlattı. Yorgun argın bir şekilde uçuşa gönderildiklerini ifade eden pilot olay yaratacak açıklamalarda bulunarak "THY bir Cehennem oldu" ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları'nda 2013-2017 yılları arasında görev yaptığını ifade eden ve yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen bir pilot, "Professional Pilots Rumour Network" adlı platformda 4 yıl boyunca yaşadıklarını paylaştı. 442 binden fazla üyesi bulunan platforma yapılan paylaşım büyük yankı uyandırdı.

2013 yılında Türk Hava Yolları’nda işe başladığında tüm şartların çok iyi olduğunu belirten pilot, Temmuz 2013’te kaptan pilotlara 22 bin TL (o günün kuru üzerinden yaklaşık 8 bin 500 Euro) civarında bir ücret aldığını bu rakamın ekstralarla birlikte 11 bin Euro’lara kadar çıktığını ifade etti.

Ancak aradan geçen süre zarfında 32 bin 200 TL olan ücretin (Temmuz 2017 rakamlarına göre – 1 Euro =  4,16 TL) hızla eridiğini belirten şahıs, ikramiyelerle beraber aylık ortalama ücretin 9 bin Euro’lara düştüğünü belirtiyor.

YORGUN ARGIN UÇUŞA GİDİYORDUK!

“Her uçuştan sonra ev nöbetindesiniz, böylece İstanbul’da sizi tutmuş oluyorlar. Eve gitmeyi unutun, bu imkansız” diyen eski THY pilotu, “Uçuş dağıtımı bir sırdır. İstediğiniz uçuş için asla bir talepte bulunamazsınız. Sabah  4’te yedi saatlik Nairobi uçuşunun ardından, aynı akşam saat 22:00’da başlayan yeni bir görev veriliyor. Örneğin Cape Town uçuşundan döndükten sonra aynı gece yeniden uçabilmeniz için beklemem görevi verilebiliyordu. Ölümüne yorgun oluyorduk” ifadelerini kullanıyor.

“TEK BİLDİKLERİ PARA KESİNTİSİ!”

“Maaşınızdan para kesme işlemi muhtemelen yapabildikleri en hızlı işti” şeklinde açıklamada bulunan pilot, “Herşey para kesmek için bir sebepti. Sürekli olarak ‘standby’dayken telefonunuza 2 kez cevap vermezseniz uçuşunuz kesilir. Yurtdışında hasta mı oldunuz? Kesintinin önüne geçemezsiniz! Bazen sizden sorumlu görevli yöneticiye durumu anlatarak kesintileri geri alabilirsiniz ancak o da artık yaşananalardan dolayı motivasyonunu kaybettiği için size geri bile dönmüyordu” diyor.

“THY YÖNETİMİ HAVA-SEN’İ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR!” İDDİASI

Türk Hava Yolları Yönetimi’nin son zamanlardaki esas konusunun Hava-Sen Sendikası’nı yok etmek olduğunu belirten eski THY pilotu, “Yönetim için esas konu şuan, birkaç hafta içerisinde 4 binden fazla üye toplayan yeni resmi sendika Hava-Sen’i yok etkmektir. Temelde pilotlardan oluşan sendikanın üyeleri arasında  aynı zamanda kabin ekipleri de bulunuyor. Bu konuda da buldukları tek yol 2 kaptan ve 5 kabin üyesini işten atarak korku yaratmaktır. THY tam bir cehennem oldu” ifadelerini kullandı.

©AirportHaber.com ÖZEL

İŞTE O PİLOT TARAFINDAN YAPILAN ÇARPICI AÇIKLAMALARIN TAMAM METNİ

THY'de Dört yıl nasıldı? Neden ayrıldım?

2013'te Katıldığımda:

- ücret , commuting ( eve gidebilme şartlarını içeren sözleşme) sözleşmesiyle gerçekten iyiydi. (3 hafta çalışma sonunda 1 hafta  eve gitmek mümkün)

Temmuz 2013 Cpt  ücret para 22.000 TL  2.56 euro ile 8.500 € + her 3 ayda bir  Bonus ve 80 saat (70 saatin üzerinde 10 saat), vergilerden sonra 10.500 € - 11.000 € 'ya kadar ulaştı. - Ekstra daire parası 2.000 TL (780 $) veya Thy tarafından ödenen harika Titanic otelde konaklama.

- Uçuş süresi / Görev süresi oldukça iyiydi. Havayolunun sizi 90 saate kadar uçurabilmesine ve aynı zamanda 3 hafta gorevli/ 1 hafta bos (aslında 9 gün bos ) vererek, eve gitmek için iyi dinlenme surelerine imkan sunabiliyordu.

- Dinlenme zamanı bos günlerden hariç tutuluyordu, bu da bazen 9 günden fazla zaman geçirebildiğiniz anlamına geliyordu!

- ertesi gün bir görev olup olmadığını öğrenmek için 5 PM'de bir gün önce arama yapmak zorunda olduğunuz rezerv gününüz vardı. Böylece ertesi günkü görevi öğrenerek erkenden eve gitme olanağıız vardı. Bazen gorevli oldugunuz  dönemde bile  evde 3 gece gecirebiliyordunuz!
- Kabil (git ve gel) veya Pvg(şangay) (2 gün konaklama) Fru( bişkek) Ist gibi görevler için 4 pilot ve 48 saat dinlenme vardi

- Jakarta, Capetown'daki güzel otellerde  2 günlük konaklama, dönüşte her zaman 48 saat dinlenme süresi vb.
- Aynı günde en fazla 6 günlük uçuş görevi ve aynı günde iki görev yoktu.

…  yukarıdaki sebelerden dolayı Yabancı Pilotlar Türk Hava Yolları'na koştu ve sayı bir anda 1.000'den fazla oldu!

Ardından 2016 yılında,  Türkiye ve İstanbul havalimanında darbe  ve terörist saldırılarıyla çok korkunç 2016 yılı oldu. Tüm çalışanlar, Ülkenin ve Türk Hava Yolları'nın zor durumunun anlaşıldığını, iyi niyetlerini ifade ederek, durum dengelenene kadar daha düşük maaş almayı kabul ettiler.

Ne yazık ki bizim için (aşağıya bakınız), büyük CEO Temel Kotil ayrıldı (ayrılmasi istendi ?) Ve tüm  çalışma koşullarını bozmaya  hazır yeni bir Yönetim geldi.

2017 yılında (4 yıl sonra): - Temmuz 2017 Cpt ücreti   32.200 TL  4,16 euro kuruna bölünnürse 7.700 € + ., her 3 ayda bir Bonus ve fazla mesai YOK (69 saat 59 dakika uçuyorsunuz ve fazla mesai gorevleriniz alınıyor). Her bir maas  3 aylık ödemelerle beraber ortalama 9.000 € 'nun altındadır.

8'in de maas odemeniz yapiliyor. sasirtici bir sekilde, döviz kuru her zaman, önceki gun düşmektedir. Çok sinir bozucu. Bana inanmıyorsan, kontrol edebilirsiniz.
Maaşa  her 6 ayda bir artış yapılıyor ancak artış resmi enflasyonun altında . Şirket her ay,  Usd veya € 'da büyük paralar kazanmasına ragmen  tüm çalışanlara TL olarak ücretler oduyorlar.
Aynı zamanda tüm maliyetleriniz Usd / € 'ye göre hesaplanmaktadır. Her şeyi ithal ettikleri için Türk halkı için bile.
ID 90 bilet  ( pas bilet) ve Uçuş Akademisi eğitiminden gelen genç pilotların eğitim masrafları ödemeleri € / Usd olarak hesaplandığı için ödemeler vey maliyetler hiç bir zaman ucuzlamıyor.
- Ekstra verilen kira  parası hala 2.000 TL (400 €) veya isterseniz  Hyatt Otel var , otel 5 yıldız ama çok kötü bir konumda. Biz, yabanci pilotlar ,30/12/16 tarihinde 1/1/17 itibariyla, bizim  ne sevdiğimiz veya  ne  hissettiğimiz sorulmadan, gönderilen 1 e-posta ile başka bir otele taşinmamiz gerektigini ogrendik. Otel yöneticileriyle yapılan sorgulamalardan sonra Thy nin, Titanic'ten Hyatt'a yabancı pilotları bir gecelik 10 TL farkla (2 €) değiştirdigini ogrendik. Evet!!
-  Yaşadığım 4,5 yılda, bir daire kiralamak da çok daha pahalı olacaktı maalesef.
- Sağlığınızı yok etmenize zorlayan yeni bir uçuş planlama talimatı devreye koydular (777 filosu, kazananlar hariç) uyguladılar.
Örnek: 3 pilot ile, şu anda 17 saat + 3 saate kadar uzatabileceğiniz görev süresi (uzatma kabul etmeniz beklenir her zaman) eşit 20 saatlik görev !!! Böylece Pvg Fru Ist, 3 pilot ile mümkün! ve PVG'de sadece 24 saat kaldıktan sonra dönüşte daha önceden olan 48 saat dinlenme sürelerini unutun (PVG'de 48 saat yerine 24 ... FTDT'de artık bir jet lag olduğunuz düşüncesi yok .)

Yani… .Minimum dinlenme

Kabil için aynı (zor ve zor bir yer), her biri 1 saat 30 dakika olabilen uçuşta dinlenme süresi ile 3 pilot ile birlikte gidilebilir oldu. Tüm pilotlar icin  aptal ve tehlikeli 15 saat görevden  sonra İstanbul'a inişin ardindan olumune yorgun olursunuz,  48 saat dinlenmeyi  de unutun.
Sabah yerel saat 5 te  , 11 saat Cape Town uçuşundan donunce aynı gece tekrar ucabilmeniz icin bekleme gorevi verilebiliyor.



Sabah dortte 7 saatlik Nairobi den donusun ardindan, ayni aksam saat 10 da baslayan bir nobet verilebiliyor!

- Her uçuştan sonra ev nobetindesiniz , böylece İstanbul'da sizi tuttular demektir . Eve gitmeyi unutun, bu imkansız. Havayoluna aitsin ve onlarin istediklerini yapacaksin. Dinlenme sürenizde zorunlu olarak açık tutmanız gereken Türk hattınızla onlar için bir sayılardan oluşan numaralardan başka birşey değilsiniz. Planlama bölümünden, okur okumaz kabul ettiginizi soyledikleri tebligler alirsiniz.
- Tabi ki istediğiniz uçuş için asla bir talepte bulunamazsın. Uçuş dağıtımı bir sırdır. Sadece İnsan Kaynakları  tarafından bilinir. Uçuş İşletmenin bile İK’ye söyleyecek hiçbir şeyi yoktur.
Ben  şahsen, iki yil icinde hiç USA uçuşları olmadan, Havana, Mauritius, Seyşeller ya da Bogota'ya hiç gitmedim. Kabil, Pakistan ve Orta Doğu benim her zamanki uçuşumdu.

- Maaşınızdan para kesmek işlemi muhtemelen sahip oldukları en hızlı yapabildikleri iştir. Her şey paranı kesmek için bir sebep. Sürekli olarak stby'deyken, telefonunuzun 2 kez cevap vermezseniz, ucus kesilir. Yurtdışında hasta mı oldunuz? Kesintinin onune gecemezsiniz. Bazen sizin için atanmış görevli yöneticiye yazarak maaşınızdan kesileni geri alabilirsiniz ancak artık o da yaşananlardan dolayı motivasyonun kaybettiği için ofis görevini de yapmıyor ,size  geri bile dönmüyor.
- yıllık izin aldığınızda, 2 hafta içinde 70 saat uçmanızı sağlayacak programı çıkarırlar. Expat olarak sizin göre programı çıkarmak için iyi niyetli bir çabaları yoktur.
- Düzenli olarak, Thy'den hem kısa mesajlar alırsınız: «Değerli sevgili (!!!!!) Kaptanlar, pilot sayımız  yetersiz... lütfen ilgili birimlerden gelen talepleri kabul edin…» ve ayhem de Thy'den uzaklaştırmak için her şeyi yaptıklarını da . Anlaması zor değil mi?

- Uzun uçuşlarının % 90'ı gece uçuşlarıdır. ER Kalkışların çoğu 2:00 yerel saat civarında ve varışlarda yaklaşık oralrın yerel saati sabah 5 e kadar suruyor. Bu çok yorucu ve diğer büyük şirketlerinkinden , gun icinde baslayan ucuslarından cok daha farkli.  Ama Thy, gece yapılan görevleri dikkate almıyor. Sadece Jet lag , 48 saatten fazla ise dikkat ediliyor. Daha sonra iklimlendirildiniz yani göreve hazırsınız … ve 2, 3 ya da 4 yerel gece dinlenme süresi adı altında ve yeni talimatla boş günlerinizi dinlenme olarak verebiliyorlar ve tükeniyorsunuz.

- Aynı günde çifte görev, 9 günlük görev ust uste verilebiliyor. Örnek olarak, saat 9'da baslayan bir görevle 9 kez erken veya gece uçuşu yapabilirsiniz. THY de sorun dolarak görülmüyor.

-  9 gün gözüken boş gün sayısı ,  aslında 7 gün oluyor. 21 inde biten görev süresi ayın ilk günü sabah 0100 da başlayınca siz 7 gün aslında boş yapıyorsunuz. Yani son gününüzde erken seyahat etmelisiniz ve istanbulda olmalisiniz…… “uçuş kuralına gore, gorevden en az 12 saat once  İstanbul'da olmalisiniz” .

- Otel kalitesi ve konumları büyük ölçüde değişti. Örneğin: Jakarta'nın merkezindeki Sanghri La, havaalanı oteli oldu. Cape Town'daki güney güneşi sahil oteli, güvenli olmayan bir yerde düşük sınıf Protea Hotel oldu.Manhattan şehir merkezindeki Radisson Blue, Manhattan'dan 1 saat uzaktaki Long Island Marriott, ardindan Manhattan'daki düşük sınıf Row Hotel oldu.
- Otellerin  yerleri güvensiz olduğu için, mürettebatların otelden dışarı çıkmamaları gerektiğine dair bir not alıyoruz yönetimden!

Kathmandou'daki kazası çoktan unutuldu. Ve bu gerçek bir sorundu. Uçuş Güvenliğinden her gün bahsediyorlar, ancak pilotlarına ve pilotların  sorumluluklarına saygı duymuyorlar.

Çalışma ortamındaki atmosfere çok kötü oldu.

2018:

İstanbul'dan 1saat 30 dakika uzakta  bulunan yeni Havalimanı 29 Ekim'de açılacak. Şu anda metro  yok, otoyol yok, otel yok.
Binlerce çalışanın oraya taşınmasını beklerken. Hiçbir şey hazırlanmamış görünüyor.
Mesaj yok, açıklama yok. Hiçbir şey hazir değil
Tüm Thy operasyonlarını 2 günde transfer etmek istedikleri için büyük bir karışıklık olacak .
Yönetimin için esas konu şu an , birkaç hafta içinde 4.000'den fazla uye  toplayan yeni Resmi Sendika Hava-Sen'i yok etmektir.
Temelde Pilotlar ama aynı zamanda birkaç kabin ekip üyesi.
Buldukları tek yol, 2 Kaptan ve 5 kabin ekibini isten atarak  korku yaymaktır.

Bu arada, Thy büyük kar yaptı. Bütün bunlar,330/340'ta ki kişisel deneyimlerime göre doğrudur.

THY bir cehennem oldu.

Ve 737 ve 320 filoları için yeni talimatın ne kadar kötü ve onlar için öldürücü olduğundan bahsetmeyeceğim bile.

NOT: Söz konusu pilot tarafından kullanılan ifadelerin tamamı "Professional Pilots Rumour Network" adlı platformdan orijinaline bağlı kalınarak çevrilmiştir.

THY pilotundan olay yaratacak sözler!

Yorumlar Tüm Yorumlar (350)

Mesele? ~ 4 yıl önce
Zorla mı ucurtuyorlar seni arkadaşım? Başına silah mı dayadilar kokpite gir diye. Burada herkesin derdi para. Kimse demiyor saatimiz azaltilsin maaş azalsın razıyız diye. Adam gelmiş avrupayla katarla kıyaslıyor. O zaman avrupada bir mühendis ya da doktor kaç euro maaş alıyor? Demekki ülke şartlarına göre konuşmak lazımmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay canina ~ 4 yıl önce
Ne beyinmis arkadaş bir tek bunlarda var beyin bizimkisi ceviz :) bu kadar burnu havada olmayın adam iki dil biliyorum diyor hala beyin meyin diyorsunuz. Bütün beyinliler uçakta sanırım demekki... Bence sizin beyniniz kokpipte oksijensizlikten tükenmiş olmalı ki hemen tırnaklarınızı çıkarıp saldırıya geçiyorsunuz adam akıllı cevap bile veremiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ebrurylmmm ~ 6 yıl önce
Sanki her sekrörün sorunu bitti bi sizin sektör en önemlisi.iyiki bi girmişşinizsu ucaga calısmaya.şirket zorla calıstırmıyo elınde kalan9000euro yetmıyosa ver ıstıfanı.asgarı ucretle senden bın kat calısıp yorulup iş kazasına ugrayıp calısan adamlar var.borclar kanununa tabı ımzaladıgın sözleşmeyı bı oku soxlesmeyı sırket zorla mı ımzalatıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa güzel galiba ~ 6 yıl önce
O asgari ücretle çalışanlar benim aldığım eğitimleri alsalarmis da calismasalarmis Millet fink atarken biz dirsek curuttuk
Ebrummmmm ~ 6 yıl önce
Kafa guzel galıba dirsek cuturuken aynı soruları ezberleyıp gectıgınızı neden soylemıyorsun.atpl sınqv soruları bırebır aynısı gelır.soruları ezber yapmaktan mı dırsek curuttunuz acaba
Hakan ~ 6 yıl önce
Siz asgari ücretliye bir pilotu karşılaştıracak kadar ne içtiniz. Aklı yok fikri var. Bir pilot yüzlerce kişinin canını ve dev havayolu şirketlerinin itibarını taşır hanımefendi, böyle saçmalıklar yüzünden oluşabilecek en ufak bir kaza sonucu yüzlerce insan ölebilir ve dev bir şirket iflas edebilir! Kime laf anlatıyorum gerçi de, düşünme kabiliyeti olmayan biri gelmiş burada pilotlara akıl veriyor. İnsanların hak aramasından rahatsız olan kişinin beyin ölümü gerçekleşmiştir zaten. Az ötede saçmalayın hadi yallah.
Akıl şart ~ 3 ay önce
bak ne diycem dışardan bizden bin kat daha fazla çalışan bin tane asgari ücretliden en iyi bir tanesini seç eğitim verdir kaptan koltuğuna oturt ve çoluk çoğunla o uçakla en kısa sefere bilet al ve git onun uçağında yolcu ol...ama yokk yapmazsın sıkar biraz
begenmiyorsanız ~ 6 yıl önce
basin gidin. gidin katara * tabi alirlarsaa..... THY almiş sükredin halinize. avrupanin tüm coplerini topladi. thy de yönetim de ayrı tel. kim basa gelirse torpil kıyak. hersey var. 777 hocaları bir anda eskisehir mezunu kaptanlarımız oldu. Ah almayın, Hak gecirmeyin. Bilmez misiniz ki dunya Sultan Suleymana kalmamiş...cahiller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 6 yıl önce
Sana mı soracaklar ne yapacaklarını. Sen kimsin hadsiz, kıskançlıktan geberen bir hasetçi ve yeteneksizin teki. İnsanların hak aramasından rahatsız olan kişinin beyin ölümü gerçekleşmiştir, az ötede saçmala.
Kemal ~ 6 yıl önce
Bu anlattıklarınızın hepsinin özeti; biz bugüne kadar yatarak para kazandık, bundan sonrada yatarak para kazanmak istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal e ~ 6 yıl önce
karıştırdın galiba. yaranmak için söylüyorsan meslek başka
senin ~ 6 yıl önce
uçuş emniyeti diye birşeyden haberin var mı? Yoksa para mı tek bildiğin?
dikkatli ! ~ 6 yıl önce
adam haklı ! dağılın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun ~ 6 yıl önce
para değil. Sorun. 1. pilotluk mesleğinin şoförlük olarak algılayan geri zekalılar. 2. Yorgun kişinin reflekslerinin düşmesini dikkate almayıp herşeyi nasıl olsa uçak yapıyor zihniyeti ile düşünen, ama uçak sistemleri gittiğinde herşeyin o pilota kalacağını anlamak istemeyen ileri zakalılar, 3. Nasıl olsa uçak kalkıyor iniyor bu pilotlara ne gerek var, bizim de saatlerce uçuşumuz var diyen koltukta oturarak uçtuğunu sanan uçuk zekalılar 4. Garson olarak o kadar para mı alınır diyen ancak türbülansa veya emercensi duruma girildiğinde aşağıladığı o kabin ekibinin gözlerinin içine bakarak kuzu moduna dönen ukela zekalılar, 5. Yerde ofiste koltuğunda oturup, ne var onlar da havada bulutların üzerindeki ofislerinde koltuklarında oturan aynı statüde çalışan insanlar diyerek kıyaslamaya kalkan sözde okumuş zekalılar. Sonuç. Uçucu olmak ayrıcalıktır. Bu ayrıcalık kötü şartlarda veya emercensi olduğunda ortaya çıkar. Bu tür birşey olduğunda da inşallah yorgun bir ekibe rastlamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 6 yıl önce
sorunların nedenini anlamak yerine ustunu örtüp "su rekoru kırdık, bu rekoru kirdik, acayip dolu ucaklar " diye icraat pazarlayan yoneticileri cok zor bir donem bekliyor. unutmayın beyler, birkac sen sonra hiçbiriniz bu sirkette olamayacaksınız ama pilotların cogu bu şirketin gelecegi olacaklar. ne demek istediğimi anlamayanlar yakın gecmise baksınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan millet Sakarya ayaklarını ~ 6 yıl önce
Geçeceksin. Alırsa diğer ülkelerin havayolları dakika durmayacak kimse. Vatanında adalet yoksa karnın doyduğu huzurunun olduğu yerdir artık vatan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airfrance ~ 6 yıl önce
hep thy.nin çalışma koşullarının kötülüğünden bahsediliyor ama airfrance günlerdir grevde onlarınki daha vahim heralde beterin beteri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Evwt daha vahim 20.000 euro maaş yetmiyormuş. Onların ne için greve çıktğını bilsen intihar girişiminde bulunursun.
Ebrummmm ~ 6 yıl önce
Sureklı thycalısanları maaslardan sıkayetcı ama aleyna tılkı bıle bı gozluk kaybı haberı yayınladı dıye hemen yoruma bız daha ıyısını alabılecek durumdayız seklınde yorumlar.calısanların sartları ıyıyde bu kadar madem sırkete neden bu kadar yuklenme oluyo.verin istifanızı sırkette meraklı degıl kurumunun etıketını dusurenlerle calısmaya.o kadar ıssız var memlekette ve cogunun ozgecmısı bıle mükemmeldır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000