17 Kasım 2010, Çarşamba 07:36:17

Kabin memurları greve gidebilir

Finlandiya Uçuş Personel Birliği (SLSY) işe alım sözleşmesi konusunda çözüm bulunmazsa iş yavaşlatma eylemine gideceklerini duyurdu.
  • Dünyada sendikacı kitabında benim dediğim olmaz ise greve de giderim iş yavaşlatma yaparım şirketi zararı sokacak herşeyi yaparım.. Ilginç finlandiya gibi sosyalist bir ülkede de bu oluyorsa vay haline desenize zaten verilen mevcut haklar inanılmaz düzeydedir bu tip ülkelerde... Ama iş yavaşlatmanın ne demek olduğunu anlasınlar şirket hanesine zarar yazıldığı zaman rötarlarden dolayı..
  • meslek temelli örgütlenme modeli ki avrupa ve iskandinav ülkelerinde tercih ediliyor, bence ideal bir çalışan örgütü niteliğindedir. böylece, bölük pörçük onlarca meslek grubunu birden "temsil" etmeye çalışmak yerine, mesleki sorunlar çözmeye odaklanmış profesyonel yapılar yer alıyor. Türkiye'de de benzeri örgütlenme modeline geçilmesi bence çalışanlar için en iyi olur.
Finnair ve Blue1’in kabin personelini temsil eden Finlandiya Uçuş Personeli Birliği (SLSY), Yardım Hizmeti Birliği ile 30 Kasım 2010’dan önce işe alma sözleşmesi konusunda bir çözüme varılmazsa, iş yavaşlatma eyleminin grev şeklinde başlayacağı uyarısını yaptı.

SLSY’nin önceki toplu sözleşmesi bu yıl Nisan’da sona erdi ve yeni anlaşma konusundaki görüşmeler Şubat ayından beri devam ediyor. Finnair’in şu anda yaklaşık olarak 2,000 uçuş görevlisi bulunuyor.
Kabin memurları greve gidebilir

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyada sendikacı kitabında benim dediğim olmaz ise greve de giderim iş yavaşlatma yaparım şirketi zararı sokacak herşeyi yaparım.. Ilginç finlandiya gibi sosyalist bir ülkede de bu oluyorsa vay haline desenize zaten verilen mevcut haklar inanılmaz düzeydedir bu tip ülkelerde... Ama iş yavaşlatmanın ne demek olduğunu anlasınlar şirket hanesine zarar yazıldığı zaman rötarlarden dolayı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
meslek temelli örgütlenme modeli ki avrupa ve iskandinav ülkelerinde tercih ediliyor, bence ideal bir çalışan örgütü niteliğindedir. böylece, bölük pörçük onlarca meslek grubunu birden "temsil" etmeye çalışmak yerine, mesleki sorunlar çözmeye odaklanmış profesyonel yapılar yer alıyor. Türkiye'de de benzeri örgütlenme modeline geçilmesi bence çalışanlar için en iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000