26 Ekim 2011, Çarşamba 07:35:30

"HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Eskişehir'de uçak motor parçaları ve uçuş kritik helikopter döner parçaları üretimi yapan Alp Havacılık Şirketi yatırım için Sivas'a geldi.
  • yani sayın Bakan Sivas'lı olduğundan oraya yatırım düşünülmekte..?! kısacası ihaleyi Alp Havacılık kapsın...Sivas'a tabiki yatırım yapılsın fakat hava ulaşımı kışın birçok günlerde felçe uğrayan bir şehire sürekli dışarı ile çalışan bir şirketinn yatırım yapması anlamlı değil. ulaşımı aksayan hangi yere büyük yatırım yapıp tam randıman alan oldu..??
STSO'da düzenlenen toplantıya, Sivas Valisi Ali Kolat, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, İş Geliştirme Müdürü Selim Koçgan, Bakım ve Onarım Müdürü Muhammet Erdem katıldı. Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Türkiye'de kabiliyetli yerlerde küçükte olsa uzun vadeli yatırım ilişkileri kurduklarını söyledi.

Stratejik anlamda ürettikleri ürünlerin alt yüklenicilerini Türkiye geneline yaymaya çalıştıklarını belirten Alpata, önceliklerinin Sivas olduğunu söyleyerek, "Yaptığımız iş oldukça stratejik. Ülkemizin bekası ile ilgili yaptığımız ürünlerin yüzde 100'ünü ihracat yapıyoruz. Kabiliyetlerimiz TSK'nın kullandığı platformlara eş. Dolayısıyla kullandığı helikopterler uçaklar Allah muhafaza sınırlar kapandığı zaman görevler bizlere düşecek. Mümkün olduğunca alt yüklenicilerimizi Türkiye'nin geneline yaymaya çalışıyoruz. Bu nedenle Sivas'a geldik. Sivas'a gemlemezi belli bir anlamda ön plana çeken Savunma Bakanımızın Sivas'tan gelmesi, burada yapılacak adımlara gönülden destekleyici olacağını gördük. Bizi de teşvik etti. Önceliğimizi Sivas'a yaptık. Umut ederiz, iyi ve uzun vadeli bir başlangıç olur" ifadelerini kullandı.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise Sivas'ın Türkiye'nin merkezinde yatırım yapılabilecek yüksek potansiyele sahip bir olduğunu ve özellikle savunma sanayi konusunda yatırımlar yapılmasını beklediklerini söyledi. Başkan Yıldırım, Alp Havacılık Şirketi'nin Sivas'ta çalışacağı firmalar ile işbirliklerinde kefil olduklarını kaydetti. Sivas'ta bulunan firmalar Avrupa standartlarında üretim yaparak, dünyanın dört bir yanına ihraç ettiğini belirten Yıldırım, "Özellikle savunma sanayinin ilimizde hem konuğu gereği hem de Türkiye'nin merkezinde olması sebebiyle savunma sanayine uygun bir alan olduğunu biliyoruz. Bakanımızın Sivaslı ve çalışkan olması ve de Sivas'ı gerçekten bizler kadar düşünen bir yapısı var. Müsteşarımızın da Sivaslı olması var olan potansiyelimizi harekete geçirmektedir. Bunlar bir avantaj. Sivas tercih ediliyor. Sivas'ın tercih edilmesinde hak eden bir yapısı var. İşletmelerimizi yakinen tanıdığınız ve işbirliği yaptığınızda işlerine ne kadar sadık olduklarını ve dürüstü olduklarını göreceksiniz" diye konuştu.
 
Yapılacak ziyaret ve görüşmeler sonrasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda değerlendirme toplantısı yapılacağı bildirildi.
"HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
yani sayın Bakan Sivas'lı olduğundan oraya yatırım düşünülmekte..?! kısacası ihaleyi Alp Havacılık kapsın...Sivas'a tabiki yatırım yapılsın fakat hava ulaşımı kışın birçok günlerde felçe uğrayan bir şehire sürekli dışarı ile çalışan bir şirketinn yatırım yapması anlamlı değil. ulaşımı aksayan hangi yere büyük yatırım yapıp tam randıman alan oldu..??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000