01 Mart 2012, Perşembe 16:30:42

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPACAKLAR...

Çin, dünyanın en büyük kargo havalimanını inşa etmeye hazırlanıyor...
  • O kadar nufusu bos tutamassin. Illaki sapik birseyler yapilmasi gerek. Su yaptiklari baraj gibi. Problem su ki yapilan isler halkin refahi icin yapilmiyor. Isterse altindan pist yapsin, neye yarar?
  • Yakışır gideriz... K.Z.
Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin yakınlarında yer alacak olan ve 2017 yılı sonuna doğru bitmesi planlanan havalimanının 4.8 milyar dolara mal olması ve 9 pisti olması düşünülüyor.

Henuz adı belli olmayan havalimanının yıllık 130 milyon yolcu ve 5 milyon tonu aşkın kapasitesi olacak. Dokuz pist için çalışmalar Pekin'in 48 kilometre güneyindeki Daxing şehrinde yaklaşık 26.000 dönümlük arazide bu yıl başlayacak.
 
Başkentin ana hava kargo merkezi olan Pekin Uluslararası Havalimanı'nın geçtiğimiz sene kapasitesi 1.7 milyon ton kargoya ulaştı. Airports Council International tarafından açıklanan rakamlara göre yıldan yıla gelişim yüzde 10.7 artış göstermişti.

Havalimanı işlem hacmi açısından Shanghai'daki Pudong Uluslararası Havalimanı'ndan sonra Çin'in ikinci en büyük limanı olacak.
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPACAKLAR...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
O kadar nufusu bos tutamassin. Illaki sapik birseyler yapilmasi gerek. Su yaptiklari baraj gibi. Problem su ki yapilan isler halkin refahi icin yapilmiyor. Isterse altindan pist yapsin, neye yarar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yakışır gideriz... K.Z.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000