06 Nisan 2012, Cuma 18:00:08

DEDE... BABA... TORUN...

1916 yılında kurulan Amerikan Boeing firması, 1957 yılında yaptığı ilk ticari uçak olan B707 ile havacılık sektörüne farklı bir boyut kazandırmıştı.
  • O uçaklar artık bu nesli kaldırmaz...Keşke ben de isterim SADECE gelsin Yak-42'ler...Güzel olur...Hele de THY boyamasıyla süper durur.
  • Arkadaşım senin aklın yerinde mi?Ruslar'ın Rusya Federasyonu olduktan sonra %100 yrli malı olarak ürettiği tek uçaktır.Bilip bilmeden konuşma ayıp.
  • bunlar babadan oğula nesil heralde..
  • 777'nin motorlari gercekten canavar gibidir, onunla ucarken kendinizi daha guvende hissedersiniz, kismetse Mayis ayinda birde A380 ile ucucam, o zaman onuda test etmis olucam.Ama su ana kadar her boeing ve airbus'in tum cesitleri ile yolculuk yaptim, 787 haric tabi :), long haul'de tercihim 777, medium haul'de ise pek farketmiyor, 737 ve 320 ler hemen hemen ayni gibi, ic tasarim olarak :)
  • en saglam ucak 777-300er en güclü motor bu ucaklarda mevcut. cok güclü motoru var 530Kn.
  • AEROFLIT YORUMCUSU başlığıyla yorum gönderen sayın yorumcu. Her halde konuyu anlıyamamış olmalısınız. İlk yazdığım yorumu bir kez daha dikkatli okursanız, neden AEROFLOT örneğini verdiğimi belki daha iyi anlamış olursunuz. Benim yorumum konuyla A-Z kadar ilgilidir.
  • Krasnodar'in $ark cobani, senin dedigin o ucaklari bedava versen Turkiye'de hic bir isletme ne kullanir ne de ruhsat alir.Sana ait oldugun yerde ucan tabutlarinla bol turbulansli ucuslar diliyorum.
  • Önce bir yorum yaparken konu ile ilgili olmak gerek,burada sana soran varmı Aeroflotta uçak tiplerini...
  • SUKHOIlarda buyuk bir hayal kirikligi yaratti, operasyon verimsizligi ve ekonomik olmayisi en bas sebepleri arasinda. Irkutska devamli giden gelen biri olarak aldigim ucak biletlerine cok dikkat ederim, zira rus ucaklarina binmek hic istemem.
  • SUKHOI SUPERJET 100 Sayın yorumcu sözünü ettiğiniz uçak Rusların tek başına değil Avrupalılarla ortak ürettikleri bir uçaktır.
Onlarca farklı uçak ve onlarca farklı model ile havacılık sektöründeki en büyük uçak üreticilerinden olan Boeing’in yeni rüya uçağı, bugün Atatürk Havalimanı’na teker koydu.

Bugün Atatürk Havalimanı’na teker koyan uçakla bir şirketin 95 senede nereden nereye geldiğinin en güzel karesini, AirportHaber yakaladı.

1982 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren B767 model uçağını filosunda bulunduran British Airways, Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz sene satın aldığı ve ilk uçuşunu 1994’te yapan B777 ve Boeing’in son ürettiği rüya uçak B787 aynı karede ilginç bir görüntü yarattı.

İşte o fotoğraf...


DEDE... BABA... TORUN...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
O uçaklar artık bu nesli kaldırmaz...Keşke ben de isterim SADECE gelsin Yak-42'ler...Güzel olur...Hele de THY boyamasıyla süper durur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım senin aklın yerinde mi?Ruslar'ın Rusya Federasyonu olduktan sonra %100 yrli malı olarak ürettiği tek uçaktır.Bilip bilmeden konuşma ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bunlar babadan oğula nesil heralde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
777'nin motorlari gercekten canavar gibidir, onunla ucarken kendinizi daha guvende hissedersiniz, kismetse Mayis ayinda birde A380 ile ucucam, o zaman onuda test etmis olucam.Ama su ana kadar her boeing ve airbus'in tum cesitleri ile yolculuk yaptim, 787 haric tabi :), long haul'de tercihim 777, medium haul'de ise pek farketmiyor, 737 ve 320 ler hemen hemen ayni gibi, ic tasarim olarak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
en saglam ucak 777-300er en güclü motor bu ucaklarda mevcut. cok güclü motoru var 530Kn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AEROFLIT YORUMCUSU başlığıyla yorum gönderen sayın yorumcu. Her halde konuyu anlıyamamış olmalısınız. İlk yazdığım yorumu bir kez daha dikkatli okursanız, neden AEROFLOT örneğini verdiğimi belki daha iyi anlamış olursunuz. Benim yorumum konuyla A-Z kadar ilgilidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Krasnodar'in $ark cobani, senin dedigin o ucaklari bedava versen Turkiye'de hic bir isletme ne kullanir ne de ruhsat alir.Sana ait oldugun yerde ucan tabutlarinla bol turbulansli ucuslar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Önce bir yorum yaparken konu ile ilgili olmak gerek,burada sana soran varmı Aeroflotta uçak tiplerini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SUKHOIlarda buyuk bir hayal kirikligi yaratti, operasyon verimsizligi ve ekonomik olmayisi en bas sebepleri arasinda. Irkutska devamli giden gelen biri olarak aldigim ucak biletlerine cok dikkat ederim, zira rus ucaklarina binmek hic istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SUKHOI SUPERJET 100 Sayın yorumcu sözünü ettiğiniz uçak Rusların tek başına değil Avrupalılarla ortak ürettikleri bir uçaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000