09 Temmuz 2014, Çarşamba 18:29:27

ÇİÇEĞİ BURNUNDA PİLOTLAR BRÖVELERİNİ TAKTI

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Hususi Pilot Lisansı (PPL) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak lisanslarını alan öğrenciler için bröve takma töreni düzenledi.
  • La bu bebeler neyin havasını atıyor.Sanki Türkiye derecesi yapmış girmiş de SHYO'da okuyorlar.Parası olan herkesin girebileceği bir yer.Bas parayı al lisansı.Amerika'da çöpçü de bile var artık PPL.
  • Bir de high rumuzlu arkadaşa akıl vermiş bak hele :) araştır diyor öğren diyor. :) pozitif bilim diyor :)) Önce sen araştır sen öğren işe yeni başlayan bir fo thy ya da diğer şirketlerde ne kadar kazanıyor. Elinizin altında internet var şuraya yorum yazmadan önce açın bir bakın, araştırın. Cehalet ayıp değil; öğrenmemek, cehalette ısrar etmek ayıp :)
  • Bir de high rumuzlu arkadaşa akıl vermiş bak hele :) araştır diyor öğren diyor. :) pozitif bilim diyor :)) Önce sen araştır sen öğren işe yeni başlayan bir fo thy ya da diğer şirketlerde ne kadar kazanıyor. Elinizin altında internet var şuraya yorum yazmadan önce açın bir bakın, araştırın. Cehalet ayıp değil; öğrenmemek, cehalette ısrar etmek ayıp :)
  • Sayın high rumuzlu arkadaş doğruyu söylemiş. Neden o kadar şaşırdınız anlamadım? Thy'de işe yeni başlayan tecrübesiz bir fo 2 yılda yani 24 ayda o paranın daha fazlasını kazanır. Tabi bu o kişinin bu kadar birikim yapacağı anlamına gelmez. Bunun kirası var arabası var çoluğu çocuğu var ya da yok. Kişiden kişiye göre değişir. Ama 2 yılda o kadar para kazanır toplamda. Tabi ekonomi böyle bir şey değil, yatırım maliyeti, fırsat maliyeti dallı budaklı konular hep ekonomiciler daha iyi açıklar. Özetle o kadar para 2 yılda kazanılır mı evet kazanılır. Bu diğer bilinen şirketler için de geçerli. 2 yıl olmaz 2.5 - 3 yıl olur maaşlar bir çıt daha düşük olduğundan. Bence high rumuzlu arkadaşı eleştirmeden önce havayollarında işe yeni başlayan fo maaşı ne kadar onu bir öğrenin önce. Adam biliyor belli ki ama eleştirenler bilmiyor, işte cehalet böyle bir şey. Allah cahil cesareti versin işte boşuna dememişler. Ha havayoluna girmek zor o ayrı mesele ama girince de bu para çıkar. Araştırın biraz;)
  • Sayın High rumuzlu arkadasa; size iki yılda 260bin tl parayı cıkaracagınızı kim söyledi bilmiyorum ama,bu cumleyi kurdugunuza göre arastırıp okumaktan uzaksınız demektir,bu özelliğiniz pilotlukla kesinlikle bagdaşmıyor,biraz gıybete degil pozitif bilime yakın olmanızı öneririm
  • CRM bunlardan önce gelir ne kaptanlar var disipline dair bildiği tek şey saç sakal kravat çorap! Bunlar tabi ki olacak bu işi yapan adam onlara dikkat edecek tabi ama bazıları da açık arıyor. Adam kokpit içi iletişimden CRM den bihaber konuşmayı beceremez ama pilotluk için kravatın çorabın ne kadar önemli olduğundan bahseder. Bir hatayı uyarmak başka insanın başına kakıp bunu fırsat bilip insanı ezmek başka. Neyse ki o taş kafalıların devri bitiyor yavaş yavaş. Tecrübesiz fo nun kaptan korkusundan yanlışa sesini çıkarmaması sonucu olan kazalar da giderek azalır bu mantalitenin yok olmasıyla. Tam bir 3. Dünya ülkesiyiz. Adamların brövesine takılanlar olmuş. Cehalet böyle bir şey işte. Sen önce pilot kime denir, pilot brövesi ne zaman takılır öğren ondan sonra yorum yazacaksan yaz. Doğruyu öğrenince burada böyle saçmalamazsın. Açın bakın internet var araştırın biraz. Cahil cahil konuşup laf yemek hoşunuza mı gidiyor anlamadım ki? Biri de çocuk bunlar yazmış :) gençlik de suç :)))
  • Adamlar ilk mezunları olacak öğrencilerinin bu ilk başarısını kutlamak istemişler sanki 30. dönem mezunları için yapılan bir etkinlikmiş gibi bu kadar anlamsız yorum yapmaya gerek yok ...
  • Yaw bi de atpl'e başladıktan sonra konuşturun resimlerini çekin şu bebelerin :D hayatın gerçeklerini öğrenmeye yeni başladıktan sonra...
  • En iyiye göre plan yapılıp 266 bin tl yatırılırmı hiç. Birçoğumuz yunanistanda uçmaya gidecegiz birkaç seneye. Thy de 600 küsür yabancı plot neden burdalarsa bizlerde o yüzden iş bulabilirsek gidecegiz. Tek sorun hiçbir avrupa devleti türklere karşı devlet politikası olarak hayran degil. Ve hatta hiçbir devlette böylebir duygu yok. İşte o zaman 266 bin tl borç yada sermayeniz sizi dibe çekecek. Nasış inşaat sektörü zirveye yakınsa, havacılıkta öyle.. Maalesef..
  • Inanin gulmekden kendime gelemdim,stripes ,wings ppl icin peki Commercial aldilarmi o zaman kimbilir neler takarlar dugun merasimindaki taki solenine doner.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Pilot Eğitimi Lisans Programı ile verdiği teorik ve uygulamalı eğitimlerin meyvelerini toplamaya başladı.

Pilot Eğitimi Lisans Programında Hususi Pilot Lisansı (PPL) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak lisanslarını alan 6 öğrenci brövelerini takarak uçuş hayatlarına ilk adımlarını attı.

Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenen törene Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç Dr. Hatice Küçükönal, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fatih Sert,  Ayjet Uçuş Okulu Genel Müdürü Celal Cingöz, Ayjet Okul Müdürü Naci Uçar başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Ayjet adına bröve takma töreninde konuşma yapan Ayjet Okul Müdürü Naci Uçar, Özyeğin Üniversite ile Ayjet arasında 3 yıl önce işbirliği protokol imzalandığını ifade ederek, “Bu işbirliği ilk meyvelerini vermeye başladı. Ben bu mütevazi töreni, Neil Armstrong’un aya ayak basmasına benzetiyorum. Armstrong o zaman “Benim için küçük, insanlık için dev bir adım” demişti. Bizler bugün sayısal olarak belki az olabiliriz. Ancak ileride gerçekleşecek büyük gelişmelerin adımını atıyoruz. Türk sivil havacılığı için önemli bir girişim olduğunu düşünüyorum” dedi. Uçar, brövelerini takmaya hak kazanan öğrencilere meslek hayatında başarılar diledi.



“PİLOTLUK UZAKTAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ SADECE DÜĞMELERE BASMAK DEĞİLMİŞ”

Hususi Pilot Lisansı (PPL) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak lisanslarını almaya hak kazanan pilotlar adına konuşan Berk Eker, “Hayalini kurduğumuz günlerden biri daha geldi çattı. Artık pilot unvanına sahip olmanın verdiği bir gurur var ve aynı zamanda üzerimizde en iyi şekilde göğüslememiz gereken bir sorumluluk var. Hepimiz bunun farkındayız. Bu safhaya gelene kadar çok büyük tecrübeler edindik. İnsan yaşamadan öğrenemiyormuş. Burada gerçek bir eğitim gördük. Pilotluğun uzaktan göründüğü gibi sadece tuşlara basmaktan ibaret olmadığını öğrendik. Eğitim sürecinde paylaşmayı, yoldaş olmayı öğrendik. Başta Hüsnü Özyeğin’e bize verdiği imkanlar için ve edindiğim hayat amacıma ulaşmamı sağladığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Eker, öğretmenlerinin ve ailelerinin kendileriyle gurur duyacakları bir yolda ilerleyecekleri sözünü verdi.

TÜRKİYE SİVİL HAVACILIKTA ÇARPICI RAKAMLAR ELDE ETTİ

Törende bir konuşma yapan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, sadece öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmediğini, kendilerinin de büyük bir hayali gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi. Özyeğin, Türk sivil havacılığındaki gelişmelere dikkat çekerek, “Türkiye sivil havacılık alanında son 10 yılda yüzde 16 büyüyor. Bu dünyadaki en hızlı büyüme oranlarından biri. 2003 yılında Türkiye’de sadece 162 uçak varken 2014 yılında bu uçak sayısı 400’e çıktı. Yurtiçi yolcu sayısı 2003 yılında 8,5 milyon yolcuyken 2013 yılında 6 havayolu şirketi 7 merkezden 58 milyon yolcu taşıdı. Bu rakamlar hakikatten çok çarpıcı rakamlar... Sivil havacılık yüksekokulumuz sektörün artan ihtiyacına nitelikli insan kaynağı yaratmak için önemli bir misyonu üstleniyor. Türkiye havayolu işletmelerinde yaklaşık 4 bin yerli, 800 yabancı pilot çalışıyor. Artan pilot ihtiyacının yılda yaklaşık 500-600 civarında olduğu öngörülmektedir. Özyeğin Üniversitesi olarak biz her yıl 60 pilotu sektöre kazandırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in konuşmasının ardından PPL eğitimlerini tamamlayan öğrencilere brövelerini taktı. Tören sonunda Özyeğin ile bröve almaya hak kazanan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



LİSELİ GENÇLER DE UÇUŞ HEYECANI YAŞADI

Ayrıca Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenen tören öncesinde geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl ikincisi organize edilen Özyeğin Üniversitesi Lise Yaz Okulu kapsamında havacılığa gönül veren öğrenciler de ilk uçuş deneyimlerini yaşadı.

Havacılık meraklısı 13 öğrenci, Ayjet Anadolu Uçuş Okulu'nun Diamond DA42 Twin Star tipi çift motorlu eğitim uçaklarıyla öğretmen pilotlar eşliğinde Büyükçekmece semalarında yaklaşık 20 dakikalık uçuşlar gerçekleştirdi. Eğitim uçaklarını kısa süreliğine uçuran öğrenciler ilk uçuş deneyimlerinde büyük heyecan yaşadı. Öğrenciler yaşadıkları heyecanın tarif edilemez olduğunu ifade ettiler.



































 

©AirportHaber.com

ÇİÇEĞİ BURNUNDA PİLOTLAR BRÖVELERİNİ TAKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Neyin kafası ~ 10 yıl önce
La bu bebeler neyin havasını atıyor.Sanki Türkiye derecesi yapmış girmiş de SHYO'da okuyorlar.Parası olan herkesin girebileceği bir yer.Bas parayı al lisansı.Amerika'da çöpçü de bile var artık PPL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ha high ~ 10 yıl önce
Bir de high rumuzlu arkadaşa akıl vermiş bak hele :) araştır diyor öğren diyor. :) pozitif bilim diyor :)) Önce sen araştır sen öğren işe yeni başlayan bir fo thy ya da diğer şirketlerde ne kadar kazanıyor. Elinizin altında internet var şuraya yorum yazmadan önce açın bir bakın, araştırın. Cehalet ayıp değil; öğrenmemek, cehalette ısrar etmek ayıp :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ha high ~ 10 yıl önce
Bir de high rumuzlu arkadaşa akıl vermiş bak hele :) araştır diyor öğren diyor. :) pozitif bilim diyor :)) Önce sen araştır sen öğren işe yeni başlayan bir fo thy ya da diğer şirketlerde ne kadar kazanıyor. Elinizin altında internet var şuraya yorum yazmadan önce açın bir bakın, araştırın. Cehalet ayıp değil; öğrenmemek, cehalette ısrar etmek ayıp :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
260 bin meselesi ~ 10 yıl önce
Sayın high rumuzlu arkadaş doğruyu söylemiş. Neden o kadar şaşırdınız anlamadım? Thy'de işe yeni başlayan tecrübesiz bir fo 2 yılda yani 24 ayda o paranın daha fazlasını kazanır. Tabi bu o kişinin bu kadar birikim yapacağı anlamına gelmez. Bunun kirası var arabası var çoluğu çocuğu var ya da yok. Kişiden kişiye göre değişir. Ama 2 yılda o kadar para kazanır toplamda. Tabi ekonomi böyle bir şey değil, yatırım maliyeti, fırsat maliyeti dallı budaklı konular hep ekonomiciler daha iyi açıklar. Özetle o kadar para 2 yılda kazanılır mı evet kazanılır. Bu diğer bilinen şirketler için de geçerli. 2 yıl olmaz 2.5 - 3 yıl olur maaşlar bir çıt daha düşük olduğundan. Bence high rumuzlu arkadaşı eleştirmeden önce havayollarında işe yeni başlayan fo maaşı ne kadar onu bir öğrenin önce. Adam biliyor belli ki ama eleştirenler bilmiyor, işte cehalet böyle bir şey. Allah cahil cesareti versin işte boşuna dememişler. Ha havayoluna girmek zor o ayrı mesele ama girince de bu para çıkar. Araştırın biraz;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın High rumuzlu arkadasa; size iki yılda 260bin tl parayı cıkaracagınızı kim söyledi bilmiyorum ama,bu cumleyi kurdugunuza göre arastırıp okumaktan uzaksınız demektir,bu özelliğiniz pilotlukla kesinlikle bagdaşmıyor,biraz gıybete degil pozitif bilime yakın olmanızı öneririm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saç kravat ~ 10 yıl önce
CRM bunlardan önce gelir ne kaptanlar var disipline dair bildiği tek şey saç sakal kravat çorap! Bunlar tabi ki olacak bu işi yapan adam onlara dikkat edecek tabi ama bazıları da açık arıyor. Adam kokpit içi iletişimden CRM den bihaber konuşmayı beceremez ama pilotluk için kravatın çorabın ne kadar önemli olduğundan bahseder. Bir hatayı uyarmak başka insanın başına kakıp bunu fırsat bilip insanı ezmek başka. Neyse ki o taş kafalıların devri bitiyor yavaş yavaş. Tecrübesiz fo nun kaptan korkusundan yanlışa sesini çıkarmaması sonucu olan kazalar da giderek azalır bu mantalitenin yok olmasıyla. Tam bir 3. Dünya ülkesiyiz. Adamların brövesine takılanlar olmuş. Cehalet böyle bir şey işte. Sen önce pilot kime denir, pilot brövesi ne zaman takılır öğren ondan sonra yorum yazacaksan yaz. Doğruyu öğrenince burada böyle saçmalamazsın. Açın bakın internet var araştırın biraz. Cahil cahil konuşup laf yemek hoşunuza mı gidiyor anlamadım ki? Biri de çocuk bunlar yazmış :) gençlik de suç :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abartmayın be !!! ~ 10 yıl önce
Adamlar ilk mezunları olacak öğrencilerinin bu ilk başarısını kutlamak istemişler sanki 30. dönem mezunları için yapılan bir etkinlikmiş gibi bu kadar anlamsız yorum yapmaya gerek yok ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Te Allahım ~ 10 yıl önce
Yaw bi de atpl'e başladıktan sonra konuşturun resimlerini çekin şu bebelerin :D hayatın gerçeklerini öğrenmeye yeni başladıktan sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capitalisim ~ 10 yıl önce
En iyiye göre plan yapılıp 266 bin tl yatırılırmı hiç. Birçoğumuz yunanistanda uçmaya gidecegiz birkaç seneye. Thy de 600 küsür yabancı plot neden burdalarsa bizlerde o yüzden iş bulabilirsek gidecegiz. Tek sorun hiçbir avrupa devleti türklere karşı devlet politikası olarak hayran degil. Ve hatta hiçbir devlette böylebir duygu yok. İşte o zaman 266 bin tl borç yada sermayeniz sizi dibe çekecek. Nasış inşaat sektörü zirveye yakınsa, havacılıkta öyle.. Maalesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi fabrikasi ~ 10 yıl önce
Inanin gulmekden kendime gelemdim,stripes ,wings ppl icin peki Commercial aldilarmi o zaman kimbilir neler takarlar dugun merasimindaki taki solenine doner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000