25 Aralık 2009, Cuma 11:51:50

Bu kez de noel baba uçtu!

Kapadokya’da balon uçuşu yapan bir firmanın pilotu, Noel Baba kıyafeti giyerek uçurduğu balonunda yolcularına fıstıklı lokum dağıttı...

Ürgüp Balon adlı firmanın uçuş koordinatörü olan Metin Kayhan, yaptığı açıklamada, 25 Aralıkta Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutlandığını, bu nedenle bugün pilotlarına Noel Baba kıyafeti giydirdiklerini söyledi.

Göreme beldesinden sabah gün doğumunda balonunu ısıtarak uçuşa hazır hale getiren pilot Geert Van Wolvelaer, Türkiye’de ilk kez kendisinin Noel Baba kıyafetiyle balon uçurduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinde meteorolojik şartlardan dolayı 25 Aralık tarihinde balon uçuşu yapmanın zor olduğunu belirten Gert Van Wolvelaer, 14 yıldır balon pilotluğu yaptığını, 6 yıldan beri de Nevşehir’de çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye çok şanslı bir ülke. Ben Avrupada 25 Kasım tarihinde Noel Baba kıyafetiyle daha önce uçuş yapmak istedim ama hava şartları uygun olmadı.

Türkiye’de ise bu mevsimde pırıl pırıl bir güneş var. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu yabancı turist olduğu için bugün Noel Baba kıyafeti giydim. Noel Bayramı herkese kutlu olsun." Kanada, Avusturya, ve Güney Kore’den gelen 12 kişilik turist grubunu balon sepetine bindiren Gert Van Wolvelaer, yaklaşık 1000 feet yükseklikte konuklarına birer paket ünlü fıstıklı Türk lokumu da hediye etti.

-"HER ŞEY RÜYA GİBİ"

Kapadokya’yı görmek için bir hafta önce Kanada’dan geldiğini kaydeden Hilary Beaumont, bölgeyi gökyüzünden seyretmenin, balonu ise Noel Baba’nın kullanmasının çok güzel olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Kapadokya’yı çok gizemli ve ilginç buldum. Gökyüzünden peri bacalarını ve eski evlerin kalıntılarını görmek ancak yaşanarak anlatılabilir. Balon pilotumuzun Noel Baba kıyafeti giymesi de bizim için sürpriz oldu. Her şey rüya gibi. Çektiğim fotoğrafları internette yayımlayacağım." Avusturya’dan gelen Jeny Donnel de Kapadokya’yı balonla havadan görmenin çok zevkli olduğunu belirtti.

Havada yaklaşık 1,5 saat gezen turist grubu, daha sonra Paşabağ bölgesine inip Noel Bayramı’nı şampanya patlatarak kutladı.

Milliyet

Bu kez de noel baba uçtu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000