06 Ekim 2016, Perşembe 10:06:48

Bakan Arslan'dan TRjet sürprizi

Ulaştırma Denizilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Airshow'un açılışına Dornier tipi uçak ile gelecek.
  • Avrupalılar'ın bizden çalmasına artık alıştık. İşte Almanlar da yerli uçak noktasında fikrimizi çalıp, Dornier diye bir hava tutturmuşlar,üretip İngilizler'e satmışlar. Biz Tofaş'ı ürettiğimizde de böyle olmuştu. Fiat çıkıp aynen kopyalamış, sonra Güney Amerika'ya kadar her yere satmıştı. Ey Avrupa sen kimsin ya?
  • En son milli işimiz Kurtuluş savaşındaki Milli mücadele iken, değil hayatımız hayallerimiz bile devşirme iken neyin milli uçağı.. Sütünü içtiğimiz inek bile milli değil yurtdışından geliyor.. Bindiği eşeği milli olmayan milletin uçağı milli hiç olamaz.. Kimse kimseyi kandırmasın ltf..
  • ilginç bizim milli uçağı çalmışlar üretmişler ve uçuoyrlar:)
  • Yorumlari okuyorum da uzuluyorum hepinize. Ulkemiz artik dunyanin en iyi havayollarindan British Airways'e ucak satar hale geldi. Bu British'le kalmaz Lufthansa, Air France hepsi bu ucaktan almak icin siraya girecek cunku az yakiyor. Bakin ne kadar para onerdiyse Ingilizler daha THY'ye teslim yapilmaksizin ilk ucak onlara verildi. 2023'e kadar tum THY filosu milli ucaklarimizdan olusacak insallah
  • Apronda tüm uçakları inceledikten sonra dur şunada bi bakiyim diyerek girdim uçağa, british airways ne alaka dedim sonra öğrendimki Almanyadan adapte bu uçağımız Trj 328 imiş. Ulan trj den başka isim bulamadınızmı 328 den başka sayı bulamadınızmı, üsten kanattan başka tasarım yokmuydu ve bari bi türk bayrağı assaydınız bi köşesinede bizim uçağımız olacağı belli olsaymış..
  • motoru yerli olmasa da olur ilk etapta, %80 yerli uçağa karşı olan zihniyet %100 yabancı olan uçaktan rahatsızlık duymuyorsa, görüşlerini çok fazla şeyapmamak gerekir.
  • Bakın görün. British Airways bile bu uçaktan istiyor. Artık zirveye oynuyoruz. İşte büyük devlet işte büyük başkan. Eyyy Brezilya. Eyyy Kanada. Sen kiminle boy ölçüştüğünü zannediyorsun.
  • "Bakan Arslan ve beraberindeki heyet, Ankara'dan İstanbul'a British Airways renklerine boyalı Dornier tipi uçakla gelecek." Milli ucak denen zimbirti meger Mehmet Simsek acisindan milli ucakmis.
  • Bunun motorunu hangi yerli ülke üretecek?
  • Yerli. Yersen...

Ulaştırma Denizilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Airshow'un açılışına Dornier tipi uçak ile gelecek.

Bugün kapılarını açacak olan İstanbul Airshow'da bir sürpriz de yaşanacak. Saat 11.00'da resmi açılışı yapılacak olan fuara Bakan Arslan ve beraberindeki heyet, Ankara'dan İstanbul'a British Airways renklerine boyalı Dornier tipi uçakla gelecek.

TRJet adıyla üretilecek yerli uçağın üretimi için satın alınan Dornier markası böylece ilk kez Türk halkının dikkatine sunulmuş olacak.

AirportHaber

Bakan Arslan'dan TRjet sürprizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

TRJet ~ 8 yıl önce
Avrupalılar'ın bizden çalmasına artık alıştık. İşte Almanlar da yerli uçak noktasında fikrimizi çalıp, Dornier diye bir hava tutturmuşlar,üretip İngilizler'e satmışlar. Biz Tofaş'ı ürettiğimizde de böyle olmuştu. Fiat çıkıp aynen kopyalamış, sonra Güney Amerika'ya kadar her yere satmıştı. Ey Avrupa sen kimsin ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alfa ~ 8 yıl önce
En son milli işimiz Kurtuluş savaşındaki Milli mücadele iken, değil hayatımız hayallerimiz bile devşirme iken neyin milli uçağı.. Sütünü içtiğimiz inek bile milli değil yurtdışından geliyor.. Bindiği eşeği milli olmayan milletin uçağı milli hiç olamaz.. Kimse kimseyi kandırmasın ltf..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 8 yıl önce
ilginç bizim milli uçağı çalmışlar üretmişler ve uçuoyrlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 8 yıl önce
Yorumlari okuyorum da uzuluyorum hepinize. Ulkemiz artik dunyanin en iyi havayollarindan British Airways'e ucak satar hale geldi. Bu British'le kalmaz Lufthansa, Air France hepsi bu ucaktan almak icin siraya girecek cunku az yakiyor. Bakin ne kadar para onerdiyse Ingilizler daha THY'ye teslim yapilmaksizin ilk ucak onlara verildi. 2023'e kadar tum THY filosu milli ucaklarimizdan olusacak insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Ne 2023'ü yarından tezi yok THY bütün uçakların modellerini Dornier yapsın, öyle yeni üretime filan gerek yok, sil 737 yi yaz oraya D-328. Zaten az yakıyor , böylece mevcut uçakların yakıt tüketimi de azalır. İngiliz sterlinin bu dornieri almak için ödenen paradan dolayı düştüğü söyleniyor. Nasıl para ödedilerse artık.. Ha o mu , yok biz millet olarak don sevmiyoruz..
Şaka ~ 8 yıl önce
Sen şakamısın kardeşim
328 ~ 8 yıl önce
Apronda tüm uçakları inceledikten sonra dur şunada bi bakiyim diyerek girdim uçağa, british airways ne alaka dedim sonra öğrendimki Almanyadan adapte bu uçağımız Trj 328 imiş. Ulan trj den başka isim bulamadınızmı 328 den başka sayı bulamadınızmı, üsten kanattan başka tasarım yokmuydu ve bari bi türk bayrağı assaydınız bi köşesinede bizim uçağımız olacağı belli olsaymış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dsa ~ 8 yıl önce
motoru yerli olmasa da olur ilk etapta, %80 yerli uçağa karşı olan zihniyet %100 yabancı olan uçaktan rahatsızlık duymuyorsa, görüşlerini çok fazla şeyapmamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Bakın görün. British Airways bile bu uçaktan istiyor. Artık zirveye oynuyoruz. İşte büyük devlet işte büyük başkan. Eyyy Brezilya. Eyyy Kanada. Sen kiminle boy ölçüştüğünü zannediyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli derken.. ~ 8 yıl önce
"Bakan Arslan ve beraberindeki heyet, Ankara'dan İstanbul'a British Airways renklerine boyalı Dornier tipi uçakla gelecek." Milli ucak denen zimbirti meger Mehmet Simsek acisindan milli ucakmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Bunun motorunu hangi yerli ülke üretecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğukan ~ 8 yıl önce
Tanklarda olduğu gibi almanya
peki ~ 8 yıl önce
Motorunu sadece kendisi üreten, başka yerden almayan ülke var mı?
Alo ~ 8 yıl önce
TEI diye bir şey duydunuz mu?
100% ~ 8 yıl önce
Yerli. Yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000