29 Ağustos 2017, Salı 17:29:26

Londra'dan Berlin'e kız arkadaşının pasaportuyla uçtu

Londra'dan Berlin'e seyahat eden Michael Randall adlı yolcunun seyahati kız arkadaşının pasaportuyla gerçekleştirmesi, İngiltere'deki havaalanı güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığına dönük tartışmaların fitilini ateşledi.
  • mavi gözlü sarışınsan ya da avrupai bir tipin varsa kimse bakmıyor. Kafana göre geçiyorsun. Hafif esmersen kontroller sıklaşıyor.
  • İngilizler,Türkiye hava limanları için extra güvenlik hizmetini zorunlu kilarken,kendilerinden durum rezalet. Bizim Shgm ve emniyet müd. Nasıl bunlara bu kadar yüz verip, her istediklerini kabul ediyorlar ,anlaşılır gibi değil. Ukala İngilizler önce kendi hava limanlarını düzeltsin Leer....
  • Bende yakında sahte pasaportla bu ülkeden kaçacağım...Hedef Avrupa.Yobazlarda birbirlerini yesin din suistimlcileri hırsızlar.
  • Berlin hattında cunup bi durum var geçen de berlinden İrlanda giden adam newyorka gitmişti hahaha
  • Tabi ingilizler saygı var ama türkler terörist
  • Genç çocuk, yaşlı sevgilisinin parasını yemekle yetinmeyip pasaportuyla seyahate çıktı.
  • Bosuna sarisin aptal demiyorlar
  • Daha citiri bulamadin mi teknisyen kardes? Bizim sirketin genc teknisyenleri de hep yasli amir pesinde, meslek hastaligi midir acep?
  • İngiltereden Türkiyeye yapılan uçuşlarda güvenlik önlemi arttırılmalı. Her ingiltere yolcusu özel güvenlik tarafından kontrol edilmeli
  • Uçağın pilotu asker kokenli galiba

Londra'nın Gatwick Havaalanı'ndan Berlin'in Schönefeld Havaalanı'na seyahat etmekte olan 23 yaşındaki Randall, evden çıkarken dikkatsizlik sonucu yanına kendi pasaportu yerine kız arkadaşı olan 34 yaşındaki Charlotte Bull'un pasaportunu aldı.

Havaalanı güvenlik noktasından herhangi bir sorunla karşılaşmadan geçen Randall, kabin ekibine uçuş evraklarını göstermesinin ardından uçağa bindi.

Berlin'e ulaşana kadar herhangi bir engellemeyle karşılaşmadığını söyleyen Randall durumu şu ifadelerle anlattı:

"Son derece terdirgin edici. Kimliğimi kontrol etmeleri gerekirdi. Ama etmediler. Üstelik Charlotte'a hiç benzemiyorum."

'BERLİN'DE 90 DAKİKA BOYUNCA SORGULANDIM'
Durumu Berlin'e indiğinde fark eden Randall, Alman yetkililere durumu anlattıktan sonra tüm yolcuların kontrol işlemleri bitene kadar bir kenarda bekletildi. Ardından polis tarafından 90 dakika boyunca sorgulandı. Sorgunun ardından Almanya'ya tek günlük geçici seyahat vizesiyle girmesine izin verildi.

Mclaren'in Formula 1 teknisyeni olarak çalışan Randall, Berlin'e motosiklet yarışı izlemek için seyahat ediyordu. Aynı etkinlik için Berlin'e gelen bir meslektaşının Randall'a pasaportunu getirmesiyle sorun çözüldü.

Bir easyjet sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada online seyahat bilgilerinin doğru olarak girildiği, ancak kabin ekibinin ‘görsel kimlik tespiti'nin bu hatayı doğurduğunu söyledi. Sözcü, yolcunun nasıl yanlış kimlik bilgileriyle uçağa binebildiğini araştıracaklarını söyledi.

BU İLK DEĞİL
Bu olaydan yaklaşık bir ay önce, Ibiza'dan Manchester'a seyahat eden 27 yaşındaki Scott Morgan, uçağa arkadaşı Dominic Carrol'ın pasaportuyla bindiğini açıklamıştı.

Olayın ardından ortaya çıkan güvenlik açığı sebebiyle British Airways konuyla ilgili soruşturma başlatmış, Manchester Havaalanı güvenlik yetkileri de olayı araştırdığı açıklamasını yapmıştı.

Londra'dan Berlin'e kız arkadaşının pasaportuyla uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

tip ~ 7 yıl önce
mavi gözlü sarışınsan ya da avrupai bir tipin varsa kimse bakmıyor. Kafana göre geçiyorsun. Hafif esmersen kontroller sıklaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 7 yıl önce
İngilizler,Türkiye hava limanları için extra güvenlik hizmetini zorunlu kilarken,kendilerinden durum rezalet. Bizim Shgm ve emniyet müd. Nasıl bunlara bu kadar yüz verip, her istediklerini kabul ediyorlar ,anlaşılır gibi değil. Ukala İngilizler önce kendi hava limanlarını düzeltsin Leer....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dincilere ~ 7 yıl önce
Bende yakında sahte pasaportla bu ülkeden kaçacağım...Hedef Avrupa.Yobazlarda birbirlerini yesin din suistimlcileri hırsızlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Berlin hattında cunup bi durum var geçen de berlinden İrlanda giden adam newyorka gitmişti hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın airporthaber ~ 7 yıl önce
Tabi ingilizler saygı var ama türkler terörist

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
Genç çocuk, yaşlı sevgilisinin parasını yemekle yetinmeyip pasaportuyla seyahate çıktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Bosuna sarisin aptal demiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efo ~ 7 yıl önce
Daha citiri bulamadin mi teknisyen kardes? Bizim sirketin genc teknisyenleri de hep yasli amir pesinde, meslek hastaligi midir acep?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 7 yıl önce
Abi haklısında bende biraz farklı bakıyorum. Birazda evde kalmış amirlerin koca bulamayınca,sıcakta kan ter içinde kalmış teknisyenlere baktığı doğrudur. Ama bügüne kadar evlenenlerin hepsiyle gurur duydum. Iyi evlilikler yaptılar. Zaten Düzgün insandılar, düzgün aileler kurdular...
2023 hedef ~ 7 yıl önce
İngiltereden Türkiyeye yapılan uçuşlarda güvenlik önlemi arttırılmalı. Her ingiltere yolcusu özel güvenlik tarafından kontrol edilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hunili ~ 7 yıl önce
Uçağın pilotu asker kokenli galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000