05 Mart 2012, Pazartesi 16:10:55

AHL'DE 'OPEN GATE' UYGULAMASI...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda "open gate" uygulamasına geçilirken, güvenlik zafiyetine sebep olmasından endişe edilen pasaport arkasındaki restoranlardaki bıçak ve satırların personele zimmetlenmesi kararlaştırıldı.
  • Atatürk AHL de girişte yapılan ön arama faydalı ama kemer, saat çıkartmak, ayakkabıda çivi vs bunlar aşırı. İnsanı yıldıran olay zaten elimizde valiz ve diğer eşyalar var. İnsana zulm etmenin anlamı yok. Aranan belli. Pasaport kontrolundan sonra yani uçağa binilecek kapıya yerleştirilen arama cihazlarıyla ve oradaki personel ile CİDDİİ bir arama ile bu işi bitirmek mümkün. Yolcunun uçağı kaçırma endişesi ise bırakın kendisine kalsın, o zaten yeterince korku verir.
  • bizdeki gibi kapıda yarım yamalak olucağına, check in sonrası adam gibi düzgün bir arama olsa hem zamandan kazanılır hem de insanlara eziyet ettirilmemiş olur.
  • Sadece bir oneri, gercekten booole kilic gibi bicaklara ihtiyac varmi? Pide ve doner kesmek icin illa da Kilic mi gerekiyor. Almanya'da elektrikli doner kesiciler var, ayni sekilde pidelerde 50cm lik kilic yerine, yuvarlak pizza kesiciler veya daha degisik yeni bir aletle kesilemez mi?
  • Katılıyorum.. Neye yaradığını bilmediğimiz bir güvenlik kontrolü var binaya girişte...
  • Uygulama kime ne fayda sağlar. Güvenlik oldukca yok olur ama sadece bıcakmı diğer sıvılar ne olacak doğru değil sayılacak çok şey var hava limanı girişin den xreyleri kaldırsanız fayda sağlamış olursunuz neden biz tersini yapıyoruz dünyada böylesi varmı ben görmedim ama tersini cok gördum.
Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı'nda open gate uygulamasına bu ayın ortalarında geçilecek. Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Mülki İdare Amirliği'nin başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik komisyonu toplantılarında hararetli tartışmalar yaşandı.

Toplantılarda open gate uygulamasının başlaması ile birlikte arındırılmış salonda bulunan ve uçuş güvenliğini tehlikeye düşüren döner bıçakları, satırlar ve bıçakların durumu uzun süre konuşulduktan sonra personele zimmetlenmesi kararı alındı. Pasaport arkasındaki restoranlarda kullanılan bıçak, satır ve çatal gibi kesici ve delici aletlerin oluşturacağı güvenlik zafiyetinin ortadan kaldırılması için çeşitli öneriler ortaya atıldı. Bir öneri içeride kullanılan kesici ve delici aletlerin envanterinin çıkarılması ve barkotlanarak dışarı çıkarılmak istendiğinde tıpkı mağazalardaki ürünler gibi sinyal vermesi olurken; bir diğer öneri ise envanteri çıkarılan kesici, delici aletlerin bunu kullanan restoran personeline zimmetlenmesi oldu. Bu iki önerinin de yetkililerce incelemeleri sonucu kesici, delici aletlerin personele zimmetlenmesi kararlaştırıldı.

Havalimanı yetkilileri, kesici ve delici aletlerin yolcunun eline geçmemesi için uygulamaya koyduğu yeni sistemle bu aletleri özel dolaplarda kilitli biçimde muhafaza edip, dolapların anahtarını da sadece döner bıçağı, pala ve kesici aletleri zimmetlendiği personele verme kararı aldı.






AHL'DE 'OPEN GATE' UYGULAMASI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Atatürk AHL de girişte yapılan ön arama faydalı ama kemer, saat çıkartmak, ayakkabıda çivi vs bunlar aşırı. İnsanı yıldıran olay zaten elimizde valiz ve diğer eşyalar var. İnsana zulm etmenin anlamı yok. Aranan belli. Pasaport kontrolundan sonra yani uçağa binilecek kapıya yerleştirilen arama cihazlarıyla ve oradaki personel ile CİDDİİ bir arama ile bu işi bitirmek mümkün. Yolcunun uçağı kaçırma endişesi ise bırakın kendisine kalsın, o zaten yeterince korku verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizdeki gibi kapıda yarım yamalak olucağına, check in sonrası adam gibi düzgün bir arama olsa hem zamandan kazanılır hem de insanlara eziyet ettirilmemiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sadece bir oneri, gercekten booole kilic gibi bicaklara ihtiyac varmi? Pide ve doner kesmek icin illa da Kilic mi gerekiyor. Almanya'da elektrikli doner kesiciler var, ayni sekilde pidelerde 50cm lik kilic yerine, yuvarlak pizza kesiciler veya daha degisik yeni bir aletle kesilemez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Katılıyorum.. Neye yaradığını bilmediğimiz bir güvenlik kontrolü var binaya girişte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uygulama kime ne fayda sağlar. Güvenlik oldukca yok olur ama sadece bıcakmı diğer sıvılar ne olacak doğru değil sayılacak çok şey var hava limanı girişin den xreyleri kaldırsanız fayda sağlamış olursunuz neden biz tersini yapıyoruz dünyada böylesi varmı ben görmedim ama tersini cok gördum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000