24 Haziran 2012, Pazar 08:57:22

AHL TAKSİCİLERİ HİÇ MEMNUN DEĞİL!

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, Torba Yasası ile birlikte gelen korsan taksi düzenlemesinin yetersiz olduğunu ve yasa ile birlikte gelen cezai düzenlemelerin ticari taksileri de etkilediğini söyledi.
  • Arkadaşlar bütün taksiciler böyle deyil hepsini aynı kefeye koymak haksızlık olur bende taksicilik yabıyom yakınmış uzakmış farketmez alırım kardeşim allah benim ogünkü rızkımı yazmıştır ne kadar kazanacağım belli bütün taksici arkadaşlarında yakın uzak demeden müşteriyi güler yüzle götürmelerini tavsiye ederim
  • her sektörde olduğu gibi taşıma sektöründe de yukarıda belirtilen müşterisine kaba davranan ve kaliteli müşteri anlayışını kavrayamamış esnaf denilemeyecek nitelikte insanlar (şoförler) olabilir. ancak bunu bütün esnafa yaymak ne etik bir davranış nede hakkaniyet taşımaz. AHL veya başka taksi şoförlerinin davranışları tabiki hoş değil. hatta bir anlamda ülkemizi ziyaret eden yabancıların dımağında nasıl bir intiba bırakacaklarına dair iyi yada kötü derin iz bırakacak kişilerdir. özel eğitim almaları gerektiğine inanıyorum. gelelim ruhsatlama meselesine. ekmek parasını bu yolla kazanmak için aylıl 6-7 bin aralığında kira ödeyerek çalışmak zorunda kalan insanlar var. belediye yoğunluk nedeniyle ruhsat yenilenmesi veya yeni ruhsatları 1 ay gecikmeyle verebiliyor. taksinin 1 ay çalışmaması o taksiyi kiralayanın sonu demektir. şöyleki taksiyi kiralamak için kredi almışdır, kredi taksidi vardır, ev gecindiriyordur, taksinin heray muntazam olarak ödemesi gereken kirası v.s.
  • Cogu kısmet nedir nimet nedir bilmiyorlar. Daha sıkı kontrol edilmeliler ve cezaları da daha ağır olmalı. Yasalara uymuyorsa o da korsandır.
  • BETER OLUN BETER!!!!!!!!!!!!!!
  • AHL Taksicileri maganda gibi ! ben de artık binmiyorum . Yok kıysa yol diye bagırıp çagırmak ! kuruşun degerini bilmeyen 1 liraya layik degildir !
  • bu adamlar gelen yerli yabancı turisti kazıklamaktan baska hicbir halta yaramaz,ucustan geliyoruz biniyoruz,üniforma uzerimizde ya oyle ya boyle sabahtan beri ilk müsteri ataköy sansa bak ne diyosun diyoruz ya yok bize de bu gelir sansa 10 saat ucmussun stress kıyamet uzerine cilası bu adamlar..Aynı sekilde mecbur kaldım antalya da bındım taksiye iyi gunler hos geldınız nasılsınız yolculugunuz nasıl gecti?Dayanamadım sordum ya dedim siz ayt taksılerı hep mı boylesınız abi biz boyle olmalıyız ki gelen insanlar taksiye binsin dedi,dedim keske istanbulda boyle olsa,sonra bir baktım kestirme yola girdi dedim nıye buradan gıdıyoruz abi biz rapor veriyoruz oyle dolanamayız sagda solda en kısa yoldan goturmek zorundayım standartlar var dedi gel de bu adamcagızla otekilerini bir tut keske biraz musteri ilişkilerini ogretse antalya limanındaki taksıcıler..
  • yesilyurtta oturuyorum, adamlar kisa mesafe diye bes karis suratla gidiyorlar istemeyerek..bende ne zaman yurtdisindan gelsem, hic AHL taksisine binmiyorum artik, hep disaridan gelen yolcu birakip giden transit taksileri durdurup onlari tercih ediyorum, onlar kazansin bu suratsiz terbiyesiz AHL taksicileri yerine...once kendilerine bi ceki duzen versinler...
  • Korsana devam. AHL taksilerine binmek yok. Önce adam olacaklar, bağırıp çağırıp müşteri aramayacaklar, adam gibi giyinecekler, efendi olacaklar. O zaman belki.
  • asil ahl ticari taksileri yok olsun defolsunlar kisa mesafe almazlar para ustu vermezler personel almazlar turisti keklerler birde saygisizlar ki sorma yolu uzatip 5 liranin hesabini yaparlar sonuna kadar korsan taksiye evet ailemi tasiyor evden alip kapi onune kadar getiriyor apartmandan girene kadar bekliyor diger yamyamlar faturali hat gibi yolu uzatiyor ayrica uzerinde paran yoksa korsana daha sonra veriyosun veya aylik veriyosun korsan vergi vermiyor diye hasetlerinden geberiyorlar ama ek is olarak ta korsan taksicilik yapiyorlar taksicilere sorun aileleri ticari mi kullainiyor...taksi kullanan personel ayda 1000 tl ye yakin para ödüyor valizler olmasa bi noktaya kadar minibusle metrobusle gelicez ticari ahl ye girmesin..iyi ki varsin korsan
  • evrak yenilemediğinize göre sizde korsansınız . Bence bu tiplere cezalar daha da arttırılmalı özellikle ahl taksicisine iki katı ceza kesilmeli onlar müşterilerine iki katı ödetiyorlar

Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, konuyla ilgili olarak havalimanında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Can, korsan taksi ile ilgili çıkan yeni düzenlemenin taksicileri mağdur ettiğini belirterek, “Yasa çıkmasından itibaren 22 gün içinde 86 taksiye 1950’şer lira ceza kesildi. Yetkililerin düzenlemeye gitmesi şart. Torba Yasa içerisinde yer alan korsan taksi ile ilgili düzenleme 31 Mayıs 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak, yürürlüğe girmişti. Yasa öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yıllık olarak ruhsat alan ticari taksiler, bu yenilemeyi zamanında yapmayınca 80 lira ceza ödemek zorunda kalıyordu. Fakat yeni çıkan yasanın ardından ceza ücreti arttı. Eski yasada ruhsat ücretini yinelemeyen taksici 80 lira ücret öderken, yeni yasada bu rakam bin 950 liraya yükseldi. Düzenlemenin yasalaşmasıyla 23 gün içerisinde polis tarafından kontrol edilen 86 taksici ruhsat yenilemedikleri gerekçesiyle bin 950 lira ceza ödemek zorunda kaldı” dedi.

Uygulamadan dolayı birçok ticari taksi sahibinin mağdur olduğunu ve bu cezalardan nasibini aldığını ifade eden Can, “Çok uzun süredir yasanın çıkmasını bekliyorduk. Bununla ilgili çok mücadele ettik. 11 Ekim 2009’da da Çağlayan’da ‘Korsan Taksiye Hayır’ mitingi yaptık. Yasa eksik, kör, topal da olsa çıktı. Yeterli değil. Yeterli olmamasının sebebi de korsan taksinin ‘Rent a car’ adı altında yapılıyor olmasıdır. ‘Rent a car’ın tarifi yapılmadığı sürece korsan taksinin devam edeceğini iddia ediyoruz” diye konuştu.

Can, yasanın tanımını yaparken eksik yapıldığını ifade ederek, “Orijinal, anadan doğma ticari taksiler, belediyelerden ruhsatlarını güncellemediği zaman tıpkı korsan taksiler gibi muamele görüyor. 60 gün trafikten men ediliyor. Bin 950 lira da para cezasına çarptırılıyor. Biz zaten gerekli evrakları bulundurmadığımız zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabahatler Kanunu’na göre 80 TL, trafik birimleri ise 2918 Karayolları Kanunu’na göre 72 lira ceza yazıyordu. Cezanın fazla olması bizi mağdur etmiştir” şeklinde konuştu.

AHL TAKSİCİLERİ HİÇ MEMNUN DEĞİL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

taksiçi ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar bütün taksiciler böyle deyil hepsini aynı kefeye koymak haksızlık olur bende taksicilik yabıyom yakınmış uzakmış farketmez alırım kardeşim allah benim ogünkü rızkımı yazmıştır ne kadar kazanacağım belli bütün taksici arkadaşlarında yakın uzak demeden müşteriyi güler yüzle götürmelerini tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merhaba ~ 9 yıl önce
her sektörde olduğu gibi taşıma sektöründe de yukarıda belirtilen müşterisine kaba davranan ve kaliteli müşteri anlayışını kavrayamamış esnaf denilemeyecek nitelikte insanlar (şoförler) olabilir. ancak bunu bütün esnafa yaymak ne etik bir davranış nede hakkaniyet taşımaz. AHL veya başka taksi şoförlerinin davranışları tabiki hoş değil. hatta bir anlamda ülkemizi ziyaret eden yabancıların dımağında nasıl bir intiba bırakacaklarına dair iyi yada kötü derin iz bırakacak kişilerdir. özel eğitim almaları gerektiğine inanıyorum. gelelim ruhsatlama meselesine. ekmek parasını bu yolla kazanmak için aylıl 6-7 bin aralığında kira ödeyerek çalışmak zorunda kalan insanlar var. belediye yoğunluk nedeniyle ruhsat yenilenmesi veya yeni ruhsatları 1 ay gecikmeyle verebiliyor. taksinin 1 ay çalışmaması o taksiyi kiralayanın sonu demektir. şöyleki taksiyi kiralamak için kredi almışdır, kredi taksidi vardır, ev gecindiriyordur, taksinin heray muntazam olarak ödemesi gereken kirası v.s.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müşteri ~ 12 yıl önce
Cogu kısmet nedir nimet nedir bilmiyorlar. Daha sıkı kontrol edilmeliler ve cezaları da daha ağır olmalı. Yasalara uymuyorsa o da korsandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BETER!!! ~ 12 yıl önce
BETER OLUN BETER!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
AHL Taksicileri maganda gibi ! ben de artık binmiyorum . Yok kıysa yol diye bagırıp çagırmak ! kuruşun degerini bilmeyen 1 liraya layik degildir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaldırsınlar hepsını ~ 12 yıl önce
bu adamlar gelen yerli yabancı turisti kazıklamaktan baska hicbir halta yaramaz,ucustan geliyoruz biniyoruz,üniforma uzerimizde ya oyle ya boyle sabahtan beri ilk müsteri ataköy sansa bak ne diyosun diyoruz ya yok bize de bu gelir sansa 10 saat ucmussun stress kıyamet uzerine cilası bu adamlar..Aynı sekilde mecbur kaldım antalya da bındım taksiye iyi gunler hos geldınız nasılsınız yolculugunuz nasıl gecti?Dayanamadım sordum ya dedim siz ayt taksılerı hep mı boylesınız abi biz boyle olmalıyız ki gelen insanlar taksiye binsin dedi,dedim keske istanbulda boyle olsa,sonra bir baktım kestirme yola girdi dedim nıye buradan gıdıyoruz abi biz rapor veriyoruz oyle dolanamayız sagda solda en kısa yoldan goturmek zorundayım standartlar var dedi gel de bu adamcagızla otekilerini bir tut keske biraz musteri ilişkilerini ogretse antalya limanındaki taksıcıler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yesilyurtta oturuyorum, adamlar kisa mesafe diye bes karis suratla gidiyorlar istemeyerek..bende ne zaman yurtdisindan gelsem, hic AHL taksisine binmiyorum artik, hep disaridan gelen yolcu birakip giden transit taksileri durdurup onlari tercih ediyorum, onlar kazansin bu suratsiz terbiyesiz AHL taksicileri yerine...once kendilerine bi ceki duzen versinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsan ~ 12 yıl önce
Korsana devam. AHL taksilerine binmek yok. Önce adam olacaklar, bağırıp çağırıp müşteri aramayacaklar, adam gibi giyinecekler, efendi olacaklar. O zaman belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
black jack ~ 12 yıl önce
asil ahl ticari taksileri yok olsun defolsunlar kisa mesafe almazlar para ustu vermezler personel almazlar turisti keklerler birde saygisizlar ki sorma yolu uzatip 5 liranin hesabini yaparlar sonuna kadar korsan taksiye evet ailemi tasiyor evden alip kapi onune kadar getiriyor apartmandan girene kadar bekliyor diger yamyamlar faturali hat gibi yolu uzatiyor ayrica uzerinde paran yoksa korsana daha sonra veriyosun veya aylik veriyosun korsan vergi vermiyor diye hasetlerinden geberiyorlar ama ek is olarak ta korsan taksicilik yapiyorlar taksicilere sorun aileleri ticari mi kullainiyor...taksi kullanan personel ayda 1000 tl ye yakin para ödüyor valizler olmasa bi noktaya kadar minibusle metrobusle gelicez ticari ahl ye girmesin..iyi ki varsin korsan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 12 yıl önce
evrak yenilemediğinize göre sizde korsansınız . Bence bu tiplere cezalar daha da arttırılmalı özellikle ahl taksicisine iki katı ceza kesilmeli onlar müşterilerine iki katı ödetiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000