27 Temmuz 2009, Pazartesi 14:40:33

United Airlines'tan mağdur yolcuya iki gitar!

Kanadalı müzisyen Dave Carroll, gitarının kırılmasından sorumlu tuttuğu United Airlines havayolu şirketini protesto etmek için, video paylaşım sitesi YouTube’a koyduğu kliple, hem şirketten tazminat almayı başardı, hem de tüm dünyaya sesini duyurdu...
  • Bende THY'nin vakti zamanında kaybettiği ve içinde Cannon EOS300 makinamın gittiği valizim için bir şarkı yapayım. O zaman çok uğraşmama rağmen cihazın anca yarı parasını alabilmiştim.

Her şey, Dave Carroll’ın müzik grubuyla birlikte Kanada, Halifax’ten ABD’nin Nebraska eyaletine giderken bindiği United Airlines havayoluna ait uçakta başladı. Chicago’da aktarma yapan grup üyeleri, havaalanında çok kötü bir sürprize tanık oldu: Bagaj memurları, grubun bavulları ve Carroll’ın gitarının bulunduğu kutuyu bir sonraki uçuşa aktarmak için aceleyle ve sorumsuzca fırlatıyordu. Grup, Nebraska’ya vardığında ise gitar -tabii ki- kırılmıştı.

YouTube’da hit olmuştu
Kırık gitarı için bir yıl boyunca hasarın bedelini almaya çalışan Dave Carroll, şirketin müşterilere gösterdiği güler yüzlü imaj ile, verdikleri sorumsuzca hizmet arasında çok büyük bir fark olduğunu görmüş oldu. Zira şirket, Carroll’a para ödemedi. Fakat mücadeleyi bırakmayan Carroll, ay başında, hazırladığı “United Gitar Kırar” adlı parçayı, havayolu şirketi yer ekiplerinin bavulları hoyratça fırlattığı görüntülerin de yer aldığı bir klip ile birlikte YouTube’a koydu. Video kısa zamanda izlenme rekorları kırınca, Carroll amacına ulaştı. Carroll ve grubu, yaptıkları şarkı ile bir anda kahraman olurken, ABD’nin en çok izlenen talk show programlarından Oprah Winfrey Show’a çıkarak da seslerini daha geniş kitlelere duyurdu. United Airlines şirketi ise, bir yıl boyunca saklandığı kabuğundan çıkarak, caz müziğe destek veren Thelenius Institute adlı derneğe 3 bin dolar bağışta bulundu, Carroll’a da iki adet Taylor marka gitar hediye etti.

Taraf

United Airlines'tan mağdur yolcuya iki gitar!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bende THY'nin vakti zamanında kaybettiği ve içinde Cannon EOS300 makinamın gittiği valizim için bir şarkı yapayım. O zaman çok uğraşmama rağmen cihazın anca yarı parasını alabilmiştim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000