17 Haziran 2010, Perşembe 09:16:23

Piste geç teker koyunca...

United Havayolları'na bağlı olarak çalışan Trans States Havayolları'nın Embraer ERJ-145 tipi uçağı yağmur nedeniyle piste geç teker koyunca pistten çıktı.
  • THY boyle bir sey yasasaydi da bir de oyle gorseydik yorumlari tu ka ka :)
  • Konu o kadar basit degil. Etken olan faktorler: Pistin boyu, frenleme sartlari (yagmur, buz, kar, vs.), piste teker koyma mesafesi (dolayisiyla frenleme icin kalan mesafe), ucagin agirligi, inis teknigi (yumusak inis yapacagim diye inisi uzatma, dolayisiyla frenleme mesafesinin kisaltilmasi), inis anindaki hava ve ruzgar sartlari,ucagin frenleme problemi, speedbrake kullanilmamasi (ya da acilmamasi), reverser acilmamasi, vs. Hepsi kendi basina onemli faktorlerdir ve ucagin pist sonuna kadar duramamasina etken olabilir. O yuzden arastirilmasi ve incelenmesi gerekiyor... Bence haber yorumuna yanlis demektense erken teshis (ve ya tahminde bulunmak) demek daha dogru olabilir...
  • Bir uçak YAĞMURLU bir havada piste geç teker koduğu için değil frenleme esnasında kaygan zeminden dolayı fren mesafesinin uzmasından pistten çıkar tabiki geç teker komuş olabilir ama kayarak pisten çıkmış olması daha mantıklı.. Özellikle böyle son teknoloji, küçük bir uçaksa bu !

Dulles, Washington - Ottowa, Kanada seferini gerçekleştiren 33 yolcu ve 3 mürettebat'ın bulunduğu ERJ-145 tipi uçak, Ottowa Havaalanı'nda bulunan 07 numaralı piste geç teker koyunca pistten çıktı. Pistten çıktıktan sonra 200 metre boyunca kayarak pist dışında sürüklenen uçakta kaptan pilot ve first officer hafif şekilde yaralanırken, boynundan yaralanan bir bayan yolcunun durumunun ciddi olduğu ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Uçak ağır hasar alırken, olay hakkında inceleme başlatıldı.

Piste geç teker koyunca...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
THY boyle bir sey yasasaydi da bir de oyle gorseydik yorumlari tu ka ka :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Konu o kadar basit degil. Etken olan faktorler: Pistin boyu, frenleme sartlari (yagmur, buz, kar, vs.), piste teker koyma mesafesi (dolayisiyla frenleme icin kalan mesafe), ucagin agirligi, inis teknigi (yumusak inis yapacagim diye inisi uzatma, dolayisiyla frenleme mesafesinin kisaltilmasi), inis anindaki hava ve ruzgar sartlari,ucagin frenleme problemi, speedbrake kullanilmamasi (ya da acilmamasi), reverser acilmamasi, vs. Hepsi kendi basina onemli faktorlerdir ve ucagin pist sonuna kadar duramamasina etken olabilir. O yuzden arastirilmasi ve incelenmesi gerekiyor... Bence haber yorumuna yanlis demektense erken teshis (ve ya tahminde bulunmak) demek daha dogru olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir uçak YAĞMURLU bir havada piste geç teker koduğu için değil frenleme esnasında kaygan zeminden dolayı fren mesafesinin uzmasından pistten çıkar tabiki geç teker komuş olabilir ama kayarak pisten çıkmış olması daha mantıklı.. Özellikle böyle son teknoloji, küçük bir uçaksa bu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000