25 Nisan 2008, Cuma 19:38:35

Zonduldak Havaalanı'na Almanya'dan destek

Zonguldak Havaalanı'na büyük tip uçakların inebilmesi için Bostancı Tepesi'nin tıraşlanması çalışmalarına Almanya'dan destek geldi. Vali Yavuz Erkmen ile birlikte tıraşlanacak tepeyi gezen Almanya'daki Zonguldaklılar, tepe için kampanya başlattıklarını açıkladı.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesine bağlı bulunan Bostancılar Tepesi'nin tıraşlanması için başlatılan kampanyaya yapılan destek 250 bin YTL'yi bulduğu belirtilirken, Almanya'da yaşayan Zonguldaklıların da, çalışmalara destek için kampanya başlattığı öğrenildi. Zonguldak valisi Yavuz Erkmen, işadamları ve beraberindeki mülkü amirler ile birlikte çalışmaların başladığı Bostancılar tepesinde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde gören vali Yavuz Erkmen ve beraberindekiler, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Tepede incelemelerde bulunan Almanya'daki Zonguldaklılar derneği Başkanı Recep Kahya, başından beri tıraşlama kampanyalarına destek verdiklerini ve desteği sürdüreceklerini ifade etti. Kahya, "Bu tepenin tıraşlanması için başından itibaren desteklerimizi sürdürdük. Bu tepede çalışmaları ve kat edilen yolu görünce daha da memnun olduk. İnancımızı ve umudumuzu çalışmalarda kat edilen yol daha da katladı. Bir an önce bitmesi için tepenin tıraşlanması çalışmalarına destek kampanyası başlattık. Yerel sanatçıların konser vereceği bir gece organize ettik. O geceden elde edilen tüm geliri, buranın tıraşlanması çalışmalarına aktaracağız" dedi.

Bostancılar tepesinin 160 kodundan 50 metreye indirileceğini ifade eden Vali Yavuz Erkmen, "Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü görüyoruz. Amacımız başlanılan çalışmalar, heyecanımızı kaybetmeden bir an önce sonuçlandırmak ve Ulaştırma Bakanlığı'na gerekli ek pist ve kamulaştırma çalışmalarına başlatılmasını sağlamaktır. Bu anlamda son zamanlarda kampanyaya artan rağbet bizleri de sevindiriyoruz. Almanya'da düzenlenen kampanya da bizleri memnun etti. Bu tepenin tıraşlanmasına bizler kadar gurbetçi vatandaşlarımızın da sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu tepeyi yurt dışı seferlerde kullanılacak büyük tip uçakların inebilmesi amacıyla tıraşlıyoruz. Küçük tip uçaklarla zaten yurt içi seferlerin yapılması mümkündür" diyerek, gurbetçilere destek çağırısında bulundu.

Tepede 4 iş makinesi ile sürdürülen çalışmalarda 2 hafta içerisinde yaklaşık 10 metrelik tıraşlamanın gerçekleşmesi Erkmen ve beraberindekileri sevindirdi.

Zonduldak Havaalanı'na Almanya'dan destek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000