08 Temmuz 2011, Cuma 08:03:16

YÜZDE 16 BÜYÜME VAR...

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2010 Faaliyet Raporu’na göre Türkiye’de sivil havacılık sektörü hızla büyüyor...
  • NEREDE!!!! IC HATLAR NEREDE !!!!
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2010 Faaliyet Raporu’na göre Türkiye’de sivil havacılık sektörü hızla büyüyor. Küreselleşmeyle birlikte dünyadaki ticaret hacminin hızla artması, ulaşım sektörünü bugün dünya ekonomisinin en önemli unsurlarından biri haline getirdi.
 
Bu gelişmelerin ışığında, karayolları yıllık yüzde 7.6, demiryolu  taşımacılığı yıllık yüzde 2, deniz yolu yüzde 5 oranında  yükselirken, hava taşımacılığındaki talep yıllık yüzde 16’dan fazla arttı. Sivil havacılık sektörü 12 milyar doları yakalarken, yolcu sayısı da 50.5 milyona ulaştı.
 
46 havaalanı oldu
 
Talepteki artışla önceden atıl durumda olan Balıkesir-Körfez, Bursa-Yenişehir, Çanakkale ve Siirt havaalanlarının aktif hale gelmesi sağlanarak, yeterli yolcu talebi olmadığından işletmeye kapatılan Sivas Nuri Demirağ, Tokat, Uşak, Balıkesir Merkez, Zonguldak-Çaycuma, Sinop havaalanları yeniden işletmeye açıldı.
 
Şanlıurfa GAP, Hatay, Amasya-Merzifon, Antalya-Gazipaşa ve Gökçeada  havaalanları ise mevcutlara ilave olarak sivil havacılık sektörüne kazandırıldı.  Böylece Türkiye’de mevcut 67 havaalanından sivil hava ulaşımına yönelik  kullanılan havaalanı sayısı 46’ya yükseldi.

Hürriyet
YÜZDE 16 BÜYÜME VAR...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
NEREDE!!!! IC HATLAR NEREDE !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000