29 Eylül 2013, Pazar 10:01:08

YERLİ UÇAK ÜRETİMİNDE ADRES BURSA

Bursa'nın uzay ve havacılık sanayisinde merkez olma talebine hükümetten destek geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yerli uçak üretiminde adres Bursa" dedi
  • Ya bu millet harbi huloogcu arkadaş öyle bi koyun düşün ki daha kendi ülkesinin patenti ve tescili olan bi arabası yok ama uçak yapmaya inaniyor. olsun olmasn demiorm ama yani önce bi ayaklarımız yere bi basaydi beh emeklemeden koşacağız inanılmaz bişey iman gücüyle ha gayret
  • Sayın Arınç çok geç kalmadan yunuseli havalanının etrafındaki yapılaşmaya dur deyin ve o güZel havaalanını kurtarın. 60kişilik uçaklR oraya çok rahat iner kalkar,
  • bu haberde kastedilen yerli uçak yapılır mı, yapılmaz mı bilemem, ama yapılacaksa üretim yeri ANKARA olmalıdır. Bu konuda en tecrübeli şehir ANKARA'dır. Havacılık Sanayisinin insan kaynağı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ODTÜ tarafından en kaliteli şekilde yetiştirilir. Motor fabrikası da zaten Eskişehir'de. Sayın Arınç bu işlerden anlamaz, o gitsin demagoji yapsın veya minareden MESİR MACUNU dağıtsın.
  • Serbest piyasa ekonomisini destekleyen siyasi otorite iş yerli uçak/araba/gemiye gelince neden hemen kahramanlığa soyunup yapıcaz edicez diyor, bundan prim yapmaya çalışıyor? Gerçekten samimi iseler % 1 bile olmayan Ar-Ge oranını Avrupa standardı olan % 3'e yükseltsinler. Sonra da gerçekten katma değere sahip buluşların son ürün haline gelmesine yardımcı olsunlar. Nice beyinler harcanıyor! Haberleri olmuş mu hiç? Dostlar alışverişte görsün diye uçak yapılmaz. Bilim ve teknolojiyi desteklersin uçak sonra gelir zaten. Milletin yıllardır zihnini meşgul eden yerli teknolojiye sahip olma arzu ve hevesini yatıştırmak adına ne umut tacirliği ne de kaynak israfı yapılmamalıdır.
  • Bursamız güzeldir. Teleferiği icad etmiştir havacılığa aşinadır. Ormanlarından uçak malzemesi çıkar. Sulaktır maket ekersin yolcu uçağı biçersin. Dua edersin Ulucamisinde, yaptığın uçaklar yakıtsızda uçar. Uludağ dünyanın 3. büyük kayak merkezidir oraya uçaklar yolcu taşır. Abi harbiden ne içiyorsunuz siz yaa? :)
  • Bursa'ya yakışır... Bursa sanayisi ve yetişmiş insan gücüyle diğer illerden çok üstündür. Bursa'dan göç etmiş beyinler için bir geri dönüş kapısı olacaktır bu uygulama.
  • Kardeşim bu ülkede her şey illa ki bakan torpili olan şehirlerde mi olacak. Bütün yatırımlar hep büyükşehirlere yapılıp göç veren şehirler hep ötekileştirmeye devam mı edilecek. Oldu olacak bütün türkiyeyi toplayalım büyük şehirlerde gerisini de satıp kurtulalım. Hani nerde eşitlik ? Yazıklar olsun valla.
  • Otomobil tecrübesi ile uçak, medrese eğitimi ile dış politika sonuç ortada
  • Ya bırakın bu yerli uçak ayaklarını. Millete veriyorsunuz gazı, sonra da ooo ülkemiz uçak bile üretecek hüloo diye geziyor bazı insanlar...
  • Bursanın bence çöpe atacak parası olmamalı Ben olsam Otomotiv sektörüne devam ederim Uçakçılık çok geniş bir alan ve çok pahalı getirisi olması için pazarda pay kalması gerekiyor Pazara bakıyosunuz Boeing ve Airbus bütün Dünyayı sarmış yapacağınız her uçak çöp olacaktır iyi düşünmek lazım.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'ın oda seçimlerinden önce açıkladığı, "uzay ve havacılık sanayisinde merkez olma" hedefine Ankara'dan destek geldi. Burkay'ın geleceğin Bursa'sı için stratejik hedef olarak belirlediği savunma ve uzay sanayisinde ilk adım yerli uçak yapımı olacak. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yerli uçak üretiminin adresi olarak Bursa'yı gösterdi. Arınç, "Bursa otomotivde edindiği tecrübelerle bu yatırımlara öncü olmalıdır" dedi.

60 KİŞİLİK UÇAK
BTSO'nun Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Arınç, Ulaştırma Bakanlığı'nın yolcu uçağı projesinin Bursa'da yapılabileceğini belirtti. Bülent Arınç, birçok ülkede iç hatlarda 60-70 kişilik uçaklar kullanıldığını ve pazarın büyük olduğunu ifade ederek, bu çaptaki uçakların yapımının Bursa'da gerçekleştirilebileceğini söyledi. Arınç, yerli uçak üretim planlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "60 ve 90 kişilik yerli uçak üretimine başlayacağız. Bursa yerli uçak üretiminde, otomotivde edindiği tecrübelerle öncü olmalıdır. Şehrin vizyonunu bu alanda şekillendirmesi gerektiğine katılıyorum. Ülke olarak bu konuda Bursalı sanayicilerin öncülüğüne ihtiyacımız var."

KÜMELENME BAŞLADI
Açıklamalardan büyük heyecan duyduklarını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise şehrin dünya çapında yatırımlara imza atması için dört aydır gece-gündüz çalıştıklarını vurguladı. Burkay, "Bursa'da savunma sanayi alanında kümelenme çalışmalarını başlattık. Sanayicimiz hevesli" diye konuştu.

BTSO PROJE MERKEZİ OLACAK
BTSO Başkanı Burkay, odanın birçok projeyi ele aldığını vurgulayarak, hedeflerinin bir strateji ve proje merkezi haline gelmek olduğunu söyledi. Burkay, "Bursa ve Türkiye için çok önemli olan 16 makro projeye liderlik ediyoruz. Tüm sektörlere yön verecek, strateji ve proje üretecek 17 sektörel konsey oluşturduk. Bunlar 1 Ekim'de çalıştaylara başlıyor. Dünyanın gelişmiş ekonomilerinin benimsediği konsey modelini hayata geçiren ilk oda ünvanı da BTSO'ya nasip oldu" dedi.

YERLİ UÇAK ÜRETİMİNDE ADRES BURSA

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ya bu millet harbi huloogcu arkadaş öyle bi koyun düşün ki daha kendi ülkesinin patenti ve tescili olan bi arabası yok ama uçak yapmaya inaniyor. olsun olmasn demiorm ama yani önce bi ayaklarımız yere bi basaydi beh emeklemeden koşacağız inanılmaz bişey iman gücüyle ha gayret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunuseli havaalanı ~ 11 yıl önce
Sayın Arınç çok geç kalmadan yunuseli havalanının etrafındaki yapılaşmaya dur deyin ve o güZel havaalanını kurtarın. 60kişilik uçaklR oraya çok rahat iner kalkar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKARA ~ 11 yıl önce
bu haberde kastedilen yerli uçak yapılır mı, yapılmaz mı bilemem, ama yapılacaksa üretim yeri ANKARA olmalıdır. Bu konuda en tecrübeli şehir ANKARA'dır. Havacılık Sanayisinin insan kaynağı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ODTÜ tarafından en kaliteli şekilde yetiştirilir. Motor fabrikası da zaten Eskişehir'de. Sayın Arınç bu işlerden anlamaz, o gitsin demagoji yapsın veya minareden MESİR MACUNU dağıtsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne mantık... ~ 11 yıl önce
Serbest piyasa ekonomisini destekleyen siyasi otorite iş yerli uçak/araba/gemiye gelince neden hemen kahramanlığa soyunup yapıcaz edicez diyor, bundan prim yapmaya çalışıyor? Gerçekten samimi iseler % 1 bile olmayan Ar-Ge oranını Avrupa standardı olan % 3'e yükseltsinler. Sonra da gerçekten katma değere sahip buluşların son ürün haline gelmesine yardımcı olsunlar. Nice beyinler harcanıyor! Haberleri olmuş mu hiç? Dostlar alışverişte görsün diye uçak yapılmaz. Bilim ve teknolojiyi desteklersin uçak sonra gelir zaten. Milletin yıllardır zihnini meşgul eden yerli teknolojiye sahip olma arzu ve hevesini yatıştırmak adına ne umut tacirliği ne de kaynak israfı yapılmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursa ~ 11 yıl önce
Bursamız güzeldir. Teleferiği icad etmiştir havacılığa aşinadır. Ormanlarından uçak malzemesi çıkar. Sulaktır maket ekersin yolcu uçağı biçersin. Dua edersin Ulucamisinde, yaptığın uçaklar yakıtsızda uçar. Uludağ dünyanın 3. büyük kayak merkezidir oraya uçaklar yolcu taşır. Abi harbiden ne içiyorsunuz siz yaa? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jejeje ~ 11 yıl önce
Sesli güldüm yawf :) Klavyene sağlık...
bursaya ~ 11 yıl önce
eline saglik.
AME from Bursa ~ 11 yıl önce
Bursa'ya yakışır... Bursa sanayisi ve yetişmiş insan gücüyle diğer illerden çok üstündür. Bursa'dan göç etmiş beyinler için bir geri dönüş kapısı olacaktır bu uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kardeşim bu ülkede her şey illa ki bakan torpili olan şehirlerde mi olacak. Bütün yatırımlar hep büyükşehirlere yapılıp göç veren şehirler hep ötekileştirmeye devam mı edilecek. Oldu olacak bütün türkiyeyi toplayalım büyük şehirlerde gerisini de satıp kurtulalım. Hani nerde eşitlik ? Yazıklar olsun valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi oradan ~ 11 yıl önce
Otomobil tecrübesi ile uçak, medrese eğitimi ile dış politika sonuç ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
citi ~ 11 yıl önce
Ya bırakın bu yerli uçak ayaklarını. Millete veriyorsunuz gazı, sonra da ooo ülkemiz uçak bile üretecek hüloo diye geziyor bazı insanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 11 yıl önce
Bursanın bence çöpe atacak parası olmamalı Ben olsam Otomotiv sektörüne devam ederim Uçakçılık çok geniş bir alan ve çok pahalı getirisi olması için pazarda pay kalması gerekiyor Pazara bakıyosunuz Boeing ve Airbus bütün Dünyayı sarmış yapacağınız her uçak çöp olacaktır iyi düşünmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000