10 Ağustos 2011, Çarşamba 17:13:13

ÜÇ MÜFETTİŞİN ÖZEL GÖREVİ NE?

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin sabotaj iddiaları güncelliğini korurken, kazanın kesin sebebinin anlaşılması için bugüne kadar çok sayıda araştırma ve soruşturma yapıldı.
  • Ben de aynı fikirdeyim, "gitmişken kapatın" lütfen. 2011 yılı bitiyor, hala bir sürü konuda "yönetmelik" bile çıkaramamış bir kurum. Gelmiş geçmiş tüm yöneticileri sorgulanmalı. Kimbilir ne "ilişkiler" çıkacaktır.
  • keske cesıtlı konular hakkında bılgı sahıbı alınmak ıstenınce ıstenılen bılgı hakkında detaylı sekılde acıklama yapabılsenız ne guzel olurdu....
  • Sn müfettişler birde lisans şubesine baksalar.!
  • Gitmişken kapatın lütfen.
  • Müfettişler biraz da personelin özlük hakları ve maaşları ile ilgilenseler çok iyi olacak...
2009 yılında Kahramanmaraş’ta düşen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin daha hayatını kaybettiği kazaya dair iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Sabotaj iddiaları halen güncelliğini korurken bugüne kadar sayısız araştırma ve soruşturma yapıldı.

Kazanın hemen sonrasında Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olarak oluşturulan kaza kırım ekibi, helikopterin düşme sebebini araştırarak hazırladığı “Kaza Raporunu” ilgili kurum ve kuruluşlara iletti. Ayrıca konuya ilişkin olarak Ulaştırma Bakanı tarafından da kamu oyuna kapsamlı bir açıklama yapıldı.

Kaza kırım ekibi araştırmasını sürdürürken BBP’nin isteğiyle Almanya’dan özel bir kaza kırım heyeti kaza bölgesinde araştırmalarda bulundu. Kazanın sabotaj olabileceği ihtimali de ilk kez bu araştırmalar sırasında ortaya atıldı. Ancak heyetin tutarsız açıklamaları sabotaj iddialarını da itibarsızlaştırdı.

Ayrıca, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı kazaya ilişkin gerekli soruşturmayı başlatması sürecinde Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu kaza ile ilgili gerekli soruşturmayı yaptı.

Bunun yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde helikopter kazasının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu oluşturuldu. Kaza ile ilgili kapsamlı araştırmalar yapıldı. Görev süresi tamamlanan komisyon, ikinci kez yeniden kuruldu ve araştırmalarına kaldığı yerden devam etti. Bütün bunların yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, Kahramanmaraş Valiliği, Ankara ve Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı kazaya ilişkin araştırma ve kovuşturma yaptı.

Tartışmalar ve kaza ile ilgili iddialar birbirini izlerken Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu helikopter kazasına el koydu. Detaylı bir araştırma yapıldı.

Ancak DDK’nın bu raporu da birçok kesimi tatmin olmamış olacak ki bu kez de Başbakanlık Teftiş Kurulu yepyeni bir soruşturma başlattı.

Başbakanlık tarafından görevlendirilen üç kişilik kurul üyeleri bir haftadan bu yana Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde araştırmalarını sürdürüyor.

Teftiş Kurulu’nun raporunu da tamamlamasıyla belki de Türk sivil havacılık tarihinde ilk kez bir kaza, bu kadar farklı kurum ve kuruluş tarafından soruşturulmuş olacak.

©AirportHaber.com ÖZEL
ÜÇ MÜFETTİŞİN ÖZEL GÖREVİ NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ben de aynı fikirdeyim, "gitmişken kapatın" lütfen. 2011 yılı bitiyor, hala bir sürü konuda "yönetmelik" bile çıkaramamış bir kurum. Gelmiş geçmiş tüm yöneticileri sorgulanmalı. Kimbilir ne "ilişkiler" çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
keske cesıtlı konular hakkında bılgı sahıbı alınmak ıstenınce ıstenılen bılgı hakkında detaylı sekılde acıklama yapabılsenız ne guzel olurdu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn müfettişler birde lisans şubesine baksalar.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gitmişken kapatın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Müfettişler biraz da personelin özlük hakları ve maaşları ile ilgilenseler çok iyi olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000