05 Ekim 2013, Cumartesi 08:45:50

SİİRT HAVALİMANI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde Ulaştırma Bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü proje şube müdürü Erdem Şentürk, Devlet hava meydanları işletmeleri genel müdürlüğü ile sivil havacılık genel müdürlüğünden oluşan teknik komisyon ile birlikte ilimizde yapılması planlanan yeni havaalanı arazisi üzerinde incelemelerde bulundu.
  • Batman havalima'nına Tgs alsa on numara olacak,, Konuyla ne alakaysa bende anlamadım :))
  • Duymayan kalmadı ama Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili çalışma niçin yapılmaz anlaşılır gibi değil... 1000 metrekarelik minnacık terminal binası var, Havalimanında yapay ve doğal manialardan geçilmiyor. Tüm bunları yetkililer bilmiyor mu? Yoksa Kahramanmaraş cezalandırılıyor mu diye sormadan edemiyor insan... Mevcut Havalimanının yerine daha yeni bir yerde Havalimanı şart...
  • Sanırım Meydan güney-güneydoğusu tarafında sırt hattında bulunan yere pist inşa etmeyi düşünüyorlar. Mevcut pist yeterli, yakında Batman pisti var. Ancak illa pist yapılcaksa en doğru yer Kurtalan civarı olmalıdır ( bence)
  • Mevcut havaalanlarına n'olmuş, onu anlamadım. Futbol sahaları var işte, bir de çimlisini mi arıyorlar?

Vali Aydın ve beraberindeki heyet ilk olarak Gökçebağ Beldesi yakınlarında yer alan alanda incelemelerde bulundu.

Siirt' te yeni bir havaalanının yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu ve Siirtli tüm vatandaşların taleplerinin de bu yönde olduğunu ifade eden Vali Aydın,"bugün burada Ulaştırma Bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü, devlet hava meydanları işletmeleri genel müdürlüğü ile sivil havacılık genel müdürlüğünden oluşan komisyon ile birlikte alanda inceleme yapıyoruz. Gökçebağ alanı dışında alternatif olacak ayrı on alan belirlendiğini ve komisyonun bu alanlarda da sahada inceleme yaparak, en uygun alanı belirleyerek, nihai bir rapor hazırlanacağını" ifade etti.

Siirt'lilerin hizmetlerin en güzeline laik olduğunu belirten Vali Aydın, ilimizin yeni ve modern bir havaalanına kavuşturulması için Milletvekillerimiz ile birlikte çalışmaların daha da hızlandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü proje şube müdürü Erdem Şentürk ise,'bakanlığımız bünyesinde oluşturulan teknik komisyon'un incelemelerini belirlenen alanlarda yapacaktır. Heyet olarak, Siirt için en uygun alanı belirlemek için, etüt çalışmalarının yapılacağını ve bunun sonucunda bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara sunacaklarını' belirtti. (Haberler)

SİİRT HAVALİMANI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Batman havalima'nına Tgs alsa on numara olacak,, Konuyla ne alakaysa bende anlamadım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadi ~ 11 yıl önce
Duymayan kalmadı ama Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili çalışma niçin yapılmaz anlaşılır gibi değil... 1000 metrekarelik minnacık terminal binası var, Havalimanında yapay ve doğal manialardan geçilmiyor. Tüm bunları yetkililer bilmiyor mu? Yoksa Kahramanmaraş cezalandırılıyor mu diye sormadan edemiyor insan... Mevcut Havalimanının yerine daha yeni bir yerde Havalimanı şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
????? ~ 11 yıl önce
Sanırım Meydan güney-güneydoğusu tarafında sırt hattında bulunan yere pist inşa etmeyi düşünüyorlar. Mevcut pist yeterli, yakında Batman pisti var. Ancak illa pist yapılcaksa en doğru yer Kurtalan civarı olmalıdır ( bence)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mevcut? ~ 11 yıl önce
Mevcut havaalanlarına n'olmuş, onu anlamadım. Futbol sahaları var işte, bir de çimlisini mi arıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000