21 Temmuz 2013, Pazar 06:52:20

RUSLAR HAVALİMANI İÇİN İSTANBUL'U ÖRNEK ALIYOR

İş adamı Oleg Deripaska, Rusya'nın başkenti Moskova’daki ikinci Domodedovo Havalimanı'nı inşa edecek
  • Allah Allah Moskova'da katledilebilecek o kadar yeşil alan varmıymış??
  • Ya biri bunları uyarsın sonra ne yaptık biz böyle derler de iş işten geçer.
  • eminim örnek alıyolardır.
  • yani antalya çoşacak desenize:)) evet senelik izinde antalyaya gitmek lazım.
  • hatalarından örnek alıyorlardır alsa alsa

Transstroy inşaat firmasının da aralarında bulunduğu grubun Başkanı Oleg Deripaska, Moskova’da üç havalimanının yetersiz olduğunu ve değeri 1 milyar euroyu bulacak yeni bir havalimanının inşa edilmesi için kolları sıvadı. Deripaska, karlılığın havalimanında kendi taşıyıcısının olmasına bağlı olduğunu vurgulayarak Moskova için İstanbul havaalanını örnek alıyor.

Şu anda Fransız grup Egis ile alan araştırması yapan Transstroy şirketi projenin karlılığını değerlendiriyor. Deripaska, havalimanı inşaatıyla ilgili devlet tarafından her hangi bir talimat gelmediğini, tamamen kendi girişimleriyle inşa edeceklerini bildirdi.Şehir dışında planlanan yeni havalimanı sayesinde hem uçakların yakıt ikmali ve bakım hizmetlerine olanak sağlanacak hem de etrafında yeni altyapı oluşturulacak.

Bu havalimanında transit uçuşların da yapılacağı belirtiliyor. Tüm hesaplamalar tamamlandıktan sonra proje, Moskova ve Moskova bölgesi yetkililerine sunulacak. Transit ve düşük maliyetli uçuşlar için havalimanı inşa etmenin ne kadar mantıklı olduğunu değerlendiren Deripaska, “ Türkiye tecrübesi daha doğrusu İstanbul havalimanı tecrübesi bize karlılığın havalimanında kendi taşıyıcısının olmasına bağlı olduğunu gösterdi. Proje hazırlıkları süredursun ama yolcu taleplerinin de her gün artarak devam ettiği unutulmamalıdır” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı daha önce bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak sadece sıfırdan inşaat yapılması değil atıl durumda olan askeri bir havalimanının da dönüştürülebileceğini bildirmişti. Uzmanlar Ulaştırma Bakanlığı tarafından dönüştürülmesi için teklif ettiği tüm havalimanlarını dönüştürseler dahi yakın gelecekte yolcu taleplerini karşılayamayacağı düşüncesinde birleşiyor. 2030’da yolcu kapasitesinin de 180 milyonu bulacağı tahmin ediliyor.

RUSLAR HAVALİMANI İÇİN İSTANBUL'U ÖRNEK ALIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

... ~ 11 yıl önce
Allah Allah Moskova'da katledilebilecek o kadar yeşil alan varmıymış??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aproncu ~ 11 yıl önce
Ya biri bunları uyarsın sonra ne yaptık biz böyle derler de iş işten geçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 11 yıl önce
eminim örnek alıyolardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
yani antalya çoşacak desenize:)) evet senelik izinde antalyaya gitmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAHA ~ 11 yıl önce
hatalarından örnek alıyorlardır alsa alsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000