11 Şubat 2011, Cuma 08:44:07

PİLOT SUÇLU BULUNDU

Bağdat'ta, 28'i Türk 34 kişinin öldüğü uçak kazasının erken iniş yapmak isteyen pilotun hatasından kaynaklandığı kaydedildi
  • Araştırın bakalım o havalimanı iniş anında kimin kontrolündeymiş ? Yazık.. çok yazık..
  • Adanaliyim ve o ucagi hemen hergun apronda goruyordum,ekibi ukraynali,bildigim kadariyla Turk gorevli yoktu,sallamayin...Ayrica bu nasil bir karar yahu,pilot erken inise gecmis,indigi meydanin minimalari var amerikan ussu,oyle kafasina gore alcalamaz..!Ben emin degilim,defalarca anaconda ussune giden bir pilotun tayyareyi erken cokturme gibi bir hata yapacagini zannetmiyorum.
  • Türk'ün Türk'ten başka düşmanı yoktur dünyada uçağı düşürenler sadece türkler değil
  • Arkadaşlar bu tarz yorum yazan cahillere cevap vermeyin
  • pilot türk ve güzide okullarımızdan mezun olmuştur.
Irak'ın başkenti Bağdat'ta 28'i Türk, 34 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Savcılığı, dosyaya son noktayı koydu. Kazadan 4 yıl sonra tamamlanan soruşturmada, kazanın erken iniş yapmaya kalkışan pilotun hatasından kaynaklandığı kaydedildi. "Taksirle ölüme sebep olmak"la suçlanan pilotların da ölmüş olmaları dolayısıyla, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

2007'DE DÜŞMÜŞTÜ
Moldovalı Aeriantur Airlenes şirketine ait Antonov 26 tipi uçak, 9 Ocak 2007'de, özel bir inşaat şirketine bağlı çalışan Türk işçileri alarak Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan havalandı. Bağdat'taki havalimanına doğru inişe geçen uçak, piste 200 metre kala yere çakıldı. Uçakta 28'i Türk 34 kişi yaşamını yitirdi. Sadece Türk işçi Abdülkadir Akyüz yaralı kurtuldu. Ramazan Altıkulaç'ın cesedi ise bulanamadı. Adana Cumhuriyet Savcılığı kazanın ardından soruşturma başlattı. O soruşturma geçen hafta tamamlandı.

ŞÜPHELİLER DE ÖLÜ
Savcılığın kararında, Ulaştırma Bakanlığı, Irak Sivil Havacılık Uçuş Güvenliği Departmanı ve bilirkişi raporlarına göre; uçakta bir arıza, uçuş yapı hatası veya çalışma eksikliğine rastlanmadığı vurgulandı. Kararda kazanın, havaalanına zamanından önce inişe geçilmesinden kaynaklandığı ve kaza nedeninin pilot hatası olduğu kaydedildi. Kazada "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçunun oluştuğu, ancak "şüpheli" uçak mürettebatının da aynı kazada ölmüş olmalarından dolayı, haklarında "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verildiği belirtildi. Ayrıca tüm araştırmalara rağmen cesedi bulunamayan Altıkulaç'ın yakınlarının mahkemeden gaiplik kararı alabilecekleri ifade edildi.


PİLOT SUÇLU BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Araştırın bakalım o havalimanı iniş anında kimin kontrolündeymiş ? Yazık.. çok yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adanaliyim ve o ucagi hemen hergun apronda goruyordum,ekibi ukraynali,bildigim kadariyla Turk gorevli yoktu,sallamayin...Ayrica bu nasil bir karar yahu,pilot erken inise gecmis,indigi meydanin minimalari var amerikan ussu,oyle kafasina gore alcalamaz..!Ben emin degilim,defalarca anaconda ussune giden bir pilotun tayyareyi erken cokturme gibi bir hata yapacagini zannetmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk'ün Türk'ten başka düşmanı yoktur dünyada uçağı düşürenler sadece türkler değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar bu tarz yorum yazan cahillere cevap vermeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilot türk ve güzide okullarımızdan mezun olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000