08 Ocak 2011, Cumartesi 08:24:56

MUĞLA'YA DA 3'ÜNCÜ HAVAALANI GELİYOR

Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından gündeme getirilen Muğla merkeze ‘Dolmuş Uçak Havalimanı’ projesi Ankara’ya ulaştı.
  • Böyle dolmuş uçaklar için pistler filan, ilçelere pistler filan. Durun bakalım, bu işler sivil havacılığa girer ve bizde de o yoktur. Bunları yapayım diyen bir dhmi de yoktur. En iyi alanımız AHL ye bakın her tarafını otlar bürümüş! Bir de Bangkok havaalanına bakın içinde kraliyet golf kulübü var, yemyeşil her taraf. Bir de denizlerimize bakın kaç bin tane deniz uçağımız var. Bu işler hep sivil havacılık işi, dediğim gibi o da bizde yok. Hemen her noktamızda en azından bir C172'nin inebileceği bir pist yapmayı düşünmeyi başladığımız zaman sivil havacılığı öğrenmeye başlarız belki.
  • BRJ'nin iki ATR uçağı ile bu işe kalkışılacaksa tebrik ederim...
Ulaştırma Bakanlığı demiryollar, limanlar ve hava meydanları İnşaat Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve etüd çalışmalarının son aşamaya geldiği açıklanan Muğla’yla üçüncü havaalanı sadece 60-70 kişilik pervaneli uçakların inebileceği bir havaalanı olacak.

TEKİN: MUĞLA’NIN TALEBİ ANKARA’YA İLETİLDİ

Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, bölge yatırımları ile ilgili bilgi verirken, Muğla Valisi Fatih Şahin, ‘Dolmuş Uçak Havalimanı’ ile ilgili son durumu sordu. Bölge Müdürü Tekin, “Muğla’nın dolmuş uçak havaalanı talebi Ankara’ya iletildi. DLH’da şu anda araştırma ve ön etüd çalışmaları son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde bu konuda gerekli açıklamaların yapılacağını ümit ediyorum” dedi.

AVRUPA’DA YAYGIN

Muğla Valisi Fatih Şahin, 2010 yılının son İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme getirdiği ve her kesimden destek beklediği Muğla’ya ‘Dolmuş Uçak Havaalanı’nın Avrupa ülkelerinde çok yaygın olduğunu belirtti. Vali Şahin, “Bir ilçeden bir ilçeye, Muğla'dan yakın illerdeki ören yerlerine turistler 10 kişilik, 20 kişilik helikopterlerle, 60-70 kişilik uçaklarla taşınabilir. Avrupa'da çok yaygın. Türkiye’de bu işi yapan havayolu şirketlerimiz var. Uşak, Denizli gibi küçük pistlerin bulunduğu illerimize dolmuş uçaklarla seyahat edebiliriz. Yer konusunda sıkıntımız da yok. Hazineye ait arazilerimiz bu havaalanı için müsait” dedi.
MUĞLA'YA DA 3'ÜNCÜ HAVAALANI GELİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle dolmuş uçaklar için pistler filan, ilçelere pistler filan. Durun bakalım, bu işler sivil havacılığa girer ve bizde de o yoktur. Bunları yapayım diyen bir dhmi de yoktur. En iyi alanımız AHL ye bakın her tarafını otlar bürümüş! Bir de Bangkok havaalanına bakın içinde kraliyet golf kulübü var, yemyeşil her taraf. Bir de denizlerimize bakın kaç bin tane deniz uçağımız var. Bu işler hep sivil havacılık işi, dediğim gibi o da bizde yok. Hemen her noktamızda en azından bir C172'nin inebileceği bir pist yapmayı düşünmeyi başladığımız zaman sivil havacılığı öğrenmeye başlarız belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BRJ'nin iki ATR uçağı ile bu işe kalkışılacaksa tebrik ederim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000