02 Ağustos 2013, Cuma 09:11:28

KUŞLARIN ROTASI İZLENECEK

3. havalimanının yapılacağı alanda kuşların rotası 2 yıl boyunca gözlenecek ve gereken önlemler alınacak..
  • Fabson elektronik frekans kuş kovucu cihazları bizde var.
  • Fabson şirketi bu kuş konusunda çalışmaları var me hikmetse thy genel müd. İlgilenmiyor
  • Tiyatro bileti yada antalyada tatil de olurdu..
  • Sadece kuşlar değil, o bölgenin meteorolojik durumu da yakından gözlemlenmeli. Atatürk'te hava CAVOK iken yılın 250 günü o bölge alçak irtifa bulutlarıyla kaplıdır. Hakim rüzgar kuzeyli olduğu için Karadeniz'in nemi orada kara üzerinde birikir.
  • kuşlara toki ev yapsın(kuşkent) makarna ve kömür de verilirse onlar da göç yollarını değiştirirler.
  • bu yol kapali....yasak dersin hayvanciklara olur biter....bundan kolay ne var ....
  • Bir amatör kuş gözlemcisi olarak daha önce AHL deki kuş çarpmaları ile ilgili haberde yazmıştım. "Bu bölgede göçmen kuşların gece konaklama, beslenme ve dinlenme alanı olarak sadece pistlerin çevresindeki çimlerin kalma olasılığı beni çok endişelendiriyor" demiştim. Şimdi birileri çıkıp benim aylar önce belirttiklerimin ciddiye alındığını söylüyor. Neyse, bu da bir gelişme. Şimdiki korkum, bu bölgeden geçen kuşların, faiz lobisinin kuşları olduğu, amaçlarının uçakları düşürerek istikrarı bozmak olduğu ve dış güçler tarafından yollandığı, zaten twitter'ın amblemi de kuş, bunlardan herşey beklenir denilerek tutuklanarak kafese tıkılmaları.
  • Herkese Merhaba, 3.havalimanının yeri ile ilgili kararı sayın başbakan vermiştir.Buraya yapılacak demiştir. Artık dönüşü yok. Merak etmeyin uçaklar vızır vızır uçmaya başladıkça sadece göçmen kuşlar gelir ve birkaç yılda bir acil iniş vakası olur. Siz raporun olumsuz olacağını mı düşünüyorsun? Saygılarımla
  • sırf oy kazanma ve iktidarda kalma hırsıyla icraat yapayım derken insanların hayatını tehlikeye atan zihniyet bu.
  • Kac defa dedim iste bu 3. Havaalimanini yapilirken hic bir seye bakilmadan yeri belirlendigi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hazırlanan ÇED raporuyla kuşların göç rotası üzerinde kalacağı ortaya çıkan İstanbul’daki 3. havalimanında olası kazaların önüne geçilebilmesi için ‘kuş gözlem radarları’ kurulması dahil gerekli her türlü tedbirin alınacağını söyledi.

İstanbul’da yapılacak ve ilk etabının 2017’de bitirilmesi planlanan 3. havalimanı projesinin nihai ÇED raporu, havalimanı için seçilen alanın Türkiye’nin önemli kuş göç yolları üzerinde olduğunu ortaya koymuş, raporda olası kazaların önlenmesi için 2 yıl süreyle kuş hareketlerinin izlenmesi ve düzenli olarak kuş sayılmalarının yapılması önerilerine yer verilmişti.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, havalimanının yer seçiminde bu durumun bilinip bilinmediğini, ÇED raporundaki önerilerin dikkate alınıp alınmayacağını TBMM gündemine taşıdı.

Milli Parklar da inceleyecek

Bakan Erdoğan Bayraktar, Türkkan’a verdiği yanıtta, proje alanına ilişkin yer seçiminin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapıldığını, bakanlığının ise ÇED yönetmeliği uyarınca projeyle ilgili iş ve işlemler gerçekleştirdiğini bildirdi. Bayraktar yanıtında, kuşların göç yolu üzerinde yapılacak 3. havalimanında uçuş güvenliği ve doğal hayatın zarar görmemesi için yapılacak çalışmaları anlattı.

Projeye ilişkin ÇED sürecinin sadece bakanlığı bünyesinde bulunan birimlerin katılımı ile değil, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile sürdürüldüğünü kaydeden Bayraktar, bu kapsamda İstanbul 3. Havalimanı projesine ilişkin İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parlar Genel Müdürlüğü’nün de bulunduğunu söyledi.

Kuşlar uçakların en büyük derdi

Sürü halinde uçan kuşlar pilotların korkulu rüyası... Havacılık tarihi kokpite kuş çarpması veya motora kuş girmesi gibi örneklerle dolu. Geçmişte Himalaya Dağları’na çarpan ve 191 kişinin ölümüne sebep olan uçağın motorlarına kuş girmişti. 2009’da Hudson Nehri’ne inen uçağın da motorundan kuşlar çıkmıştı.

Kuşların uçuş rotası izlenecek

Bakan Bayraktar, projeye ilişkin nihai ÇED raporunda bölgeden geçen kuşların çeşitlerine ve sayılarına yönelik bir çalışma bulunmadığını, inşaat ve işletme aşamasında kuş sayımları yapılacağı taahhüdünün yer aldığını bildirdi. Bayraktar, tedbir önerilerinin geliştirilebilmesi için göç döneminde (ilkbahar-sonbahar) göçmen ve yerli türler ile kışlayan türlerin 2 yıl süreyle izlenerek kuşların göç yolları ve uçuş rotalarının belirleneceğini vurguladı. Bayraktar, “Bu rapor ÇED olumlu kararının alınmasıyla yatırımcılar tarafından inşaata başlanmadan uzman ekibe hazırlattırılacak” dedi. (Gazetevatan)

KUŞLARIN ROTASI İZLENECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Fabson elektronik frekans kuş kovucu cihazları bizde var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Fabson şirketi bu kuş konusunda çalışmaları var me hikmetse thy genel müd. İlgilenmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuskent e ~ 11 yıl önce
Tiyatro bileti yada antalyada tatil de olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
METEO ~ 11 yıl önce
Sadece kuşlar değil, o bölgenin meteorolojik durumu da yakından gözlemlenmeli. Atatürk'te hava CAVOK iken yılın 250 günü o bölge alçak irtifa bulutlarıyla kaplıdır. Hakim rüzgar kuzeyli olduğu için Karadeniz'in nemi orada kara üzerinde birikir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuşkent ~ 11 yıl önce
kuşlara toki ev yapsın(kuşkent) makarna ve kömür de verilirse onlar da göç yollarını değiştirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yolu ~ 11 yıl önce
bu yol kapali....yasak dersin hayvanciklara olur biter....bundan kolay ne var ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
Bir amatör kuş gözlemcisi olarak daha önce AHL deki kuş çarpmaları ile ilgili haberde yazmıştım. "Bu bölgede göçmen kuşların gece konaklama, beslenme ve dinlenme alanı olarak sadece pistlerin çevresindeki çimlerin kalma olasılığı beni çok endişelendiriyor" demiştim. Şimdi birileri çıkıp benim aylar önce belirttiklerimin ciddiye alındığını söylüyor. Neyse, bu da bir gelişme. Şimdiki korkum, bu bölgeden geçen kuşların, faiz lobisinin kuşları olduğu, amaçlarının uçakları düşürerek istikrarı bozmak olduğu ve dış güçler tarafından yollandığı, zaten twitter'ın amblemi de kuş, bunlardan herşey beklenir denilerek tutuklanarak kafese tıkılmaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murka ~ 11 yıl önce
Herkese Merhaba, 3.havalimanının yeri ile ilgili kararı sayın başbakan vermiştir.Buraya yapılacak demiştir. Artık dönüşü yok. Merak etmeyin uçaklar vızır vızır uçmaya başladıkça sadece göçmen kuşlar gelir ve birkaç yılda bir acil iniş vakası olur. Siz raporun olumsuz olacağını mı düşünüyorsun? Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 11 yıl önce
sırf oy kazanma ve iktidarda kalma hırsıyla icraat yapayım derken insanların hayatını tehlikeye atan zihniyet bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kac defa dedim iste bu 3. Havaalimanini yapilirken hic bir seye bakilmadan yeri belirlendigi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000