15 Mayıs 2009, Cuma 08:26:06

KKTC doğrudan uçuşlara açılacak mı?

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsünün, gelecek Pazartesi günü İngiltere Yüksek Mahkemesinde KKTC-İngiltere arasındaki doğrudan uçuşların yasaklanmasına karşı Kıbrıs Türk başvurusunun görülecek olması dolayısıyla önceki gün Kıbrıs Rum Haber Ajansına (KİPE) açıklama yaptı.
  • Daha çok beklersiniz açılmasını... İmkansız diye bir şey duydunuz mu ? Günde 3 uçağı kaldıramayan Ercan havalimanı hangi alt yapıyla bakacak o uçaklara ? Ayrıca Ercanın açılması demek, bizimde limanlarımızı Rumlara açmamız demektir. Eeee mümkün mü ?
  • Bu havalimani, bu hizmetler ile bu iş mümkün değil. Bu hayal hep vardir. Ama hayalden öteye de geçmemiştir.

Güney'de yayınlanan Fileleftheros, “İşgal Bölgelerinden Doğrundan Uçuşlara Kırmızı (Işık)” başlığı altında verdiği haberinde, İngiltere Ulaştırma Bakanlığı’nın, KKTC ile İngiltere arasında doğrudan uçuşların olmasının mümkün olmadığını; çünkü bunun, sivil havacılığın uluslararası alanda işleyişini biçimlendiren Uluslararası Chicago Anlaşmasının tüzüğüne göre yasak olduğunu açıkladığını yazdı.

Gazete, İngiltere’ye yapılan başvurunun, Kıbrıs Türk Havayolları ile doğrudan ilişkili olan CTA Holidays Limited turizm örgütü tarafından yapıldığını aktardı.

Hukuki başvururunun; Kıbrıs Türk Havayollarının, izolasyonların kaldırılmasına ilişkin İngiltere Ulaştırma Bakanlığına yaptığı birçok girişimin ardından yapıldığını yazan gazete, İngiltere Ulaştırma Bakanlığı’nın söz konusu girişimleri reddettiğini kaydetti.

Haberde, iki yıl önce İngiltere Başbakanı Temsilcisinin, -internet sayfası aracılığı ile İngiltere Başbakanlığına yönelik 8 bin imzanın toplandığı- benzer bir başvuruyu reddettiği de hatırlattı.

(Açık Gazete)

KKTC doğrudan uçuşlara açılacak mı?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Daha çok beklersiniz açılmasını... İmkansız diye bir şey duydunuz mu ? Günde 3 uçağı kaldıramayan Ercan havalimanı hangi alt yapıyla bakacak o uçaklara ? Ayrıca Ercanın açılması demek, bizimde limanlarımızı Rumlara açmamız demektir. Eeee mümkün mü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu havalimani, bu hizmetler ile bu iş mümkün değil. Bu hayal hep vardir. Ama hayalden öteye de geçmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000