16 Ekim 2013, Çarşamba 10:08:41

İŞSİZLER BİLE YILDA EN AZ 4 KEZ UÇUYOR!

Ulaştırma Bakanlığı’nın havayolu yolcularıyla ilgili yaptığı araştırmaya göre uçağı en çok iş için kullanıyoruz. Eğitim düzeyi arttıkça uçuş sayısının arttığını gösteren araştırmaya göre işsizler bile yılda en az 4 kez uçağa biniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın uçakla yolculuğu tercih eden kişi profilleri araştırmasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Uçakla yolculuk yapan kişilerin profillerini çıkaran Bakanlık, son bir yılda uçağa binen kişilerin mesleğini, öğrenim durumunu ve uçakla yolculuk yapma nedenlerini inceledi.

Eğitim düzeyi yüksek

Buna göre eğitim düzeyi yüksek olan kişiler daha çok uçak kullanıyor. İşsizler bile yılda dört defadan fazla uçuyor. Ayrıca yolcular uçağı en fazla iş gezisi amaçlı olarak kullanırken, tatil için kullananların sayısı da hayli fazla. Gelişen sivil havacılık sektörünün ihtiyaç ve beklentileri çerçevesinde uluslararası standartların en üst düzeyde uygulanması amacıyla çalışma başlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bu çerçevede 42 havalimanında 10 bin 579 kişi ile ‘havayolu kullanıcılarının memnuniyet ve beklentileri araştırması’ yaptı. Araştırmanın meslek gruplarına göre kısmında en çarpıcı sonuç ise işsizlerin yılda dörtten fazla kez uçakla seyahat etmeleri. Buna göre uçakla seyahat etmeyi tercih eden kişilerin yüzde 11.8’ini patronlar oluştururken, patronları sırasıyla yüzde 9.8 ile kendi hesabına çalışanlar, yüzde 8.6’yla ücretli (kamu/özel sektör), yüzde 6.2 ile öğrenci, yüzde 6.1 ile çiftçi, yüzde 4.4 ile işsiz ve yüzde 3.4 ile ev hanımları izliyor. Araştırmaya katılanların yüzde 42.5’i iş gezisine gitmek için uçağı tercih ettiğini beyan ederken, bunun 31.3’ü uçağı tatil için tercih ettiğini, yüzde 28’i de memleket-akraba ziyareti için kullandığını söyledi. Katılımcıların yüzde 8’i de eğitim, okul ve sağlık için kullandığını ifade etti.

İLK DEFA BİNENLERİN ORANI % 8

Araştırma sonuçlarına göre uçakla yolculuk yapmayı tercih edenlerin yüzde 8’inin ilk defa uçağa bindiği görülürken, katılımcıların son bir yılda birden fazla uçağa bindiği ortaya çıktı. Araştırmada diğer bir ilginç tespit ise eğitim düzeyi arttıkça uçuş sayılarının da artması. Buna göre uçağı kullananların eğitim durumuna göre lisans üstü kişiler yüzde 10.2 ile ilk sırada yer alırken, yüzde 9.4’le lisans eğitimi almış kişiler uçağı tercih ediyor. Hemen ardından yüzde 6.3 ile lise mezunları, yüzde 5 ortaokul, yüzde 4.5 ilkokul, yüzde 2.7 ile eğitimsiz kişilerin uçağı kullandığı görülüyor. (Star)

İŞSİZLER BİLE YILDA EN AZ 4 KEZ UÇUYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000