16 Ağustos 2011, Salı 08:05:04

"İNŞAAT SORUNUNU ÇÖZDÜK PİST UZATILACAK"

Başta yeni Emniyet Müdürlüğü binası olmak üzere inşaatı durdurulan 138 binanın yapımı yeniden başlayacak, havalimanı pisti 500 metre uzatılacak...
  • Terminal binası büyütülüyor, pist 500 mt. uzatılıyor anlaşılan huzursuz olan kişiler var.
  • Bu anlayış devam ederse, her insanın hakkı olan "havaalanı"nı bu şehrin belediyesi hak etmiyor demektir. Durum hemen hemen her şehirde aynıdır. İstanbul da bile. Ataköy'e bina yapıp uçak buradan geçmesin diyenler olduktan sonra bu da normaldir. Şakir Paşa Meydanı, etrafı evlerle çevrilmiş, uzantısına apatrtmanlar dikilen bir meydan olduğuna göre; belediye halkın ve devletin mirasına sahip çıkamamıştır demektir. Sadece küçük uçakların inmesine müsade edilirse bakın etrafı nasıl temizlenir. Yoksa yarın 500 m daha uzatmak zorunda kalırsınız. Yapılan meydanı iyileştirmek değil, meydanı 500m. kaydırmaktır. Yazık.
  • Havaalanları etrafında yapılacak inşaatlarda DHMİ'nin mania yönünden onayı alınmak zorundadır. Bu konuda tek taraflı belediyenin ruhsat vermesinin bir hükmü yoktur. Belediyenin hatası sonucu pist uzatılarak bu sorunun çözülmesi sadece kamunun parasının havaya saçılmasıdır.
  • çukurova havaalanı yapılacağına göre hakikaten bu pisti uzatmaya gerek var mı?
  • çukurova bölgesel yapılınca zaten kapatılacak nereye uzatıyon
  • bina yapmayı engelleyemiyorsanız pisti uzatırsınız. ne var ki bunda. hatta pisti 3000 metra daha uzatabilirseniz bina yapımında hiçbir tahdit kalmaz sanırım, hem boylece dunyanın en uzun pistine sahip olduğumuz gibi, 30-40 katlı binaların yapımında da sorun çıkmaz:))) ben buraya yazarken utanıyorum bunları ama koca koca adamlar, belediye baskanları, bakanlar vs. bu çözümü, sorun halledildi diye halka sunmaya utanmıyorlar. durmak yok, yola devam...
Adana'da uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle durdurulan inşaat çalışmalarına yeniden başlanacak. Başta Adana Valilik binası yanına 37 bin 542 metrekarelik alana yapılan ve 2 bloktan oluşan Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası olmak üzere uçakların kalkış ve iniş güzergahında olan 138 bina inşaatının yapımına devam edilecek. Önceki gün, Mersin'e geçmek üzere Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüştüklerini kaydeden Vali İlhan Atış, "Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, talimat verdi, sorun çözülmek üzere" dedi.
 
TOPLAM 138 BİNA VAR
 
Havalimanına iniş yapan uçak pilotlarının şikayetleri üzerine Devlet Hava Meydanları Adana İşletme Müdürlüğü'nün Ulaştırma Bakanlığı'na yaptığı bildirimlerin ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün önlem alınmasına yönelik Seyhan ve Çukurova İlçe Belediyeleri'ne yazdığı uyarı yazılarından sonra ara verilen inşaatlarda yeni gelişme yaşandı.
 
Fiziki şartlara uygun ve ilgili belediyelerden ruhsatlı olmasına karşın yapımı durdurulan yeni emniyet müdürlüğü binası ile birlikte 138 bina inşaatının Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatıyla süreceği öğrenildi.
 
VALİ ATIŞ: "SORUN ÇÖZÜLMEK ÜZERE"
 
Pilotların uçuş güvenliği için Ulaştırma Bakanlığı'nın Adana Şakirpaşa Havalimanı pistini 500 metre uzatacağı bilgisine ulaşılırken geçtiğimiz Perşembe günü mühendis ve müteahhitlere sözlü olarak bilgi veren Ulaştırma Bakanlığı'nın konuyla ilgili resmi yazıyı birkaç gün içinde ilgili mercilere ileteceği öğrenildi.
 
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Adana Valisi İlhan Atış da, sorunun çözülmek üzere olduğunu kaydetti. Önceki gün Mersin'e gitmek için Adana Havalimanı'nda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüştüklerini ve Yıldırım'ın konuyla bizzat ilgilendiğini vurgulayan Vali Atış, "Sayın Bakanımız gerekli talimatları verdi. Sorun çözülmek üzere. İnşaatlarda ve yeni Emniyet Müdürlüğü binasında herhangi bir yıkıma gidilmeden havalimanı pistinin uzatılmasıyla sorun giderilecek gibi görünüyor" diye konuştu.
 
BAKIR: "KRİTERLER UYGULANMALI"
 
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır ise inşaat krizinin başladığı günlerde sorunun havalimanı pistinin uzatılmasıyla çözüme kavuşturulması gerektiğini belirttiklerini söyledi. Uçakların güvenli bir biçimde iniş kalkışını sağlamak için uluslararası ölçekte uygulanan Mania Kriterlerinin Adana'da yok sayılmasının, hem kamu hem de özel kesim yatırımları düşünüldüğünde mağduriyete yol açacağını vurgulayan Bakır, "Zaten büyük ekonomik ve sosyal sıkıntılar içinde bulunan ve her gün biraz daha yoksullaşan Adana açısından, Mania kriterlerinin, projelendirilen, yapımına başlanan ve hatta tamamlanan yapılar için uygulamaya alınması telafi edilmesinin mümkün olmayacağı sonuçlara yol açacaktır. Yerel yönetimler, meslek odaları ve üniversitelerin ortaklaşa bir çalışmasıyla gerçekleşecek pist tadilatı ile yaşanacak sorunların önüne geçilebilir" dedi.
"İNŞAAT SORUNUNU ÇÖZDÜK PİST UZATILACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Terminal binası büyütülüyor, pist 500 mt. uzatılıyor anlaşılan huzursuz olan kişiler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu anlayış devam ederse, her insanın hakkı olan "havaalanı"nı bu şehrin belediyesi hak etmiyor demektir. Durum hemen hemen her şehirde aynıdır. İstanbul da bile. Ataköy'e bina yapıp uçak buradan geçmesin diyenler olduktan sonra bu da normaldir. Şakir Paşa Meydanı, etrafı evlerle çevrilmiş, uzantısına apatrtmanlar dikilen bir meydan olduğuna göre; belediye halkın ve devletin mirasına sahip çıkamamıştır demektir. Sadece küçük uçakların inmesine müsade edilirse bakın etrafı nasıl temizlenir. Yoksa yarın 500 m daha uzatmak zorunda kalırsınız. Yapılan meydanı iyileştirmek değil, meydanı 500m. kaydırmaktır. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanları etrafında yapılacak inşaatlarda DHMİ'nin mania yönünden onayı alınmak zorundadır. Bu konuda tek taraflı belediyenin ruhsat vermesinin bir hükmü yoktur. Belediyenin hatası sonucu pist uzatılarak bu sorunun çözülmesi sadece kamunun parasının havaya saçılmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çukurova havaalanı yapılacağına göre hakikaten bu pisti uzatmaya gerek var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çukurova bölgesel yapılınca zaten kapatılacak nereye uzatıyon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bina yapmayı engelleyemiyorsanız pisti uzatırsınız. ne var ki bunda. hatta pisti 3000 metra daha uzatabilirseniz bina yapımında hiçbir tahdit kalmaz sanırım, hem boylece dunyanın en uzun pistine sahip olduğumuz gibi, 30-40 katlı binaların yapımında da sorun çıkmaz:))) ben buraya yazarken utanıyorum bunları ama koca koca adamlar, belediye baskanları, bakanlar vs. bu çözümü, sorun halledildi diye halka sunmaya utanmıyorlar. durmak yok, yola devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000