31 Mayıs 2014, Cumartesi 11:14:51

İKİ KAZANIN RAPORU DA TAMAMLANDI

İzmir Beydağı'ndaki uçak kazası ile Muğla Köyceğiz'deki helikopter kazasına ilişkin Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu tamamlandı.
  • Sene 1950, Avrasya'da bir ulke vardi.
  • Maalesef hala yerimizde sayıyoruz.Her türlü kanun ve yönetmeliği değiştirmek çok zor bir şey değil.yeterki istensin.Uçuş emniyeti ve toplantıları diyoruz tutanaklar tutuyoruz ama incelenecek ders alınacak yayınlanmış bir kaza yok.Ancak üye olduğumuz bazı yabancı dergilerden istifade ediyoruz.TSK da bu raporlar ilgilitüm havacılık birliklerine yayınlanır ve bunlardan ders çıkarılır,bir daha olmaması için gerekli tedbirler alınır.Ayrıca bir birlikte olan bir hadise diğer birliklere Faaliyet Aksaklık raporu adı altında duyurulur.Buna benzer bir sistem sivil havacılıkta da kurulabilir.Ama öncelikle ilgili yönetmelik maddesinde 'resmi gazetede yayınlanır VE İLGİLİ HAVACILIK KURULUŞLARINA (HAVA YOLLARI,HAVA TAKSİ,GENEL HVCL ŞİRKET VE UÇUŞ OKULLARINA v.s' GÖNDERİLİR şeklinde bir değişiklik yapılabilir.
  • Açıklanmasına hiç gerek yok, açıklansa da doğru değildir. Hangi rapor doğru ki?
  • Can ve necmi hocamizin kazasi ne oldu acaba? Ondan ses yok.
  • Bakanlık ne kadar da şeffaf:) "Söz konusu raporu incelemek isteyen ve konuyla ilgisini kanıtlayan kişi ve kurumların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuruda bulunabileceği belirtilmiş" Benim konuyla ilgim yok ama kazanın nasıl oluşmuş olabileceğini merak ediyorum. Ne olacak şimdi? Devlet sırrı mıdır bu? Öğrensek,yazsak,tartışsak ne olur ki? Avrupalı otoriteler sitelerinde bunu paylaşıyorlar. Bakkal cakkal hepsi isterse okuyabiliyor. Bizde ise pilot-teknisyen,mühendis okuyamıyor. İşin özüne aykırı bir durum söz konusu. İşin özü olan kazadan ders çıkarıp aynı hataya düşmemek. Bu konuyu çok yazdım ama anlayan yok ki.

İzmir Beydağı'ndaki uçak kazası ile Muğla Köyceğiz'deki helikopter kazasına ilişkin Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu tamamlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Cessna 172S tipi uçağın Efes-Selçuk Hava Meydanı'ndan eğitim maksadıyla kalkışının ardından İzmir'in Beydağı ilçesi Çomaklar köyü dağlık alanına düşmesi ve bir kişinin ölmesiyle sonuçlanan uçak kazasına ilişkin Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporunu hazırladı.

Kurul, ayrıca, Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Otmanlar köyü yakınlarındaki orman yangınına müdahale etmek amacıyla hareket eden Kamov Ka-32T tipi helikopterin yangın bölgesinde düşmesi sonucu meydana gelen ölümlü kazaya ilişkin raporunu da tamamladı.

Söz konusu raporu incelemek isteyen ve konuyla ilgisini kanıtlayan kişi ve kurumların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuruda bulunabileceği belirtildi.

İKİ KAZANIN RAPORU DA TAMAMLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sene 1950, Avrasya'da bir ulke vardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seneca3 ~ 10 yıl önce
Maalesef hala yerimizde sayıyoruz.Her türlü kanun ve yönetmeliği değiştirmek çok zor bir şey değil.yeterki istensin.Uçuş emniyeti ve toplantıları diyoruz tutanaklar tutuyoruz ama incelenecek ders alınacak yayınlanmış bir kaza yok.Ancak üye olduğumuz bazı yabancı dergilerden istifade ediyoruz.TSK da bu raporlar ilgilitüm havacılık birliklerine yayınlanır ve bunlardan ders çıkarılır,bir daha olmaması için gerekli tedbirler alınır.Ayrıca bir birlikte olan bir hadise diğer birliklere Faaliyet Aksaklık raporu adı altında duyurulur.Buna benzer bir sistem sivil havacılıkta da kurulabilir.Ama öncelikle ilgili yönetmelik maddesinde 'resmi gazetede yayınlanır VE İLGİLİ HAVACILIK KURULUŞLARINA (HAVA YOLLARI,HAVA TAKSİ,GENEL HVCL ŞİRKET VE UÇUŞ OKULLARINA v.s' GÖNDERİLİR şeklinde bir değişiklik yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz ~ 10 yıl önce
Açıklanmasına hiç gerek yok, açıklansa da doğru değildir. Hangi rapor doğru ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Can ve necmi hocamizin kazasi ne oldu acaba? Ondan ses yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pek yok ~ 10 yıl önce
O kaza arastirmasindan birsey cikacagini sanmiyorum cunku T-67 ucagindan elde edilebilecek veri yok. Sadece ucagin son pozisyonu ve olay yeri inceleme bilgisi biraz aydinlik tutabilir. Onun yanisira 172S ucaklarinda FDR var ve kiymetli bilgiler verebiliyor.
FDR ~ 10 yıl önce
Bir hava kazasının aydınlanması için FDR gerekli değildir. Kaza / kırım araştırması ciddi bir iştir ve bu konuda uzman kişilerce yapılır. Neticede hiç bir geri dönüş detayı olmaksızın kazanın analizi mümkündür. Bilginize .
Sefa İnan ~ 10 yıl önce
Bakanlık ne kadar da şeffaf:) "Söz konusu raporu incelemek isteyen ve konuyla ilgisini kanıtlayan kişi ve kurumların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuruda bulunabileceği belirtilmiş" Benim konuyla ilgim yok ama kazanın nasıl oluşmuş olabileceğini merak ediyorum. Ne olacak şimdi? Devlet sırrı mıdır bu? Öğrensek,yazsak,tartışsak ne olur ki? Avrupalı otoriteler sitelerinde bunu paylaşıyorlar. Bakkal cakkal hepsi isterse okuyabiliyor. Bizde ise pilot-teknisyen,mühendis okuyamıyor. İşin özüne aykırı bir durum söz konusu. İşin özü olan kazadan ders çıkarıp aynı hataya düşmemek. Bu konuyu çok yazdım ama anlayan yok ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000