09 Ocak 2011, Pazar 11:56:04

HAVAYOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Devlet,THY ve özel sektör ortaklığı ile kurulacak yeni hava yolu şirketinin akıbeti hala belli değil. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı “gelişmeler var” diyor ancak kesin bir tarih verilemiyor.
  • Benim okulu bitirip FO olmami bekliyolar herhalde :D
  • işler ağır aksak ilerliyor.yüzde 60 özel sektör deniyor.hisse şartlarını önce ali özmen safa beyenmeyip vazgeçti sonrada suat günsel çekildi.bu ikisi en fazla hisseye sahip olacaktı.bildigim kadarıyla sadece suat bey yüzde 30 alacaktı.sıkıntı büyük.saygılar....
  • Sanirim Mart 2015 gibi ucusa baslayacaklar. Herhalde North Cyprus Dream Airlines is waiting for the Boeing 787 Dreamliner..... Tatli ruyalar..... :) zzzzzzzzz
  • Şimdi daha yönetimi, filosu, filoya uygun ekipmanı ve ekibi bulunmayan havayolunun hala Mayısta uçacağını da söylerler mi acaba? Yoksa Mart 2012 dediler..
  • Sahtekarlar iş başında parasız kaldılar burayıda hortumlamak için yer arıyolar:) Bakalım size hangi akılsızlar para vericekmiş görücez:)
  • bunun durumun aynısı sindel havacılık okulun da da mevcut ne üzücü.. gelişmeler var deniliyor ancak hiç bir gelişme yok..
Yeni hava yolu şirketinin kurulması yılan hikayesine döndü. Özel sektörden bir işadamının daha önceki kuruluş görüşmeleri sırasında anlaşmadan vazgeçmesi nedeniyle şirket kuruluşunun ertelendiği açıklanmıştı. Akıbeti belli olmayan hava yolu şirketinin kurulması için gereken % 60’lık özel sektör payının tamamlanması gerekiyor. Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mustafa Üzümcüoğlu, oluşum için gerekli % 60’lık özel sektör payının tamamlandığını söyledi. Ancak hava yolunun ne zaman kurulacağını belirtmedi.

Üzümcüoğlu, önümüzdeki bir ay içerisinde protokol anlaşmasının imzalanabileceğini, ancak kesin tarihin belli olmadığını söyledi.Geçen hafta yapılan toplantıda tam bir uzlaşıya vardıklarını öne süren Üzümcüoğlu, sadece teknik detaylarla uğraştıklarını belirtti.

DAHA ÖNCE DE TAMAMLADIK DENMİŞTİ
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, daha önce de şirketin kurulması için gerekli olan yüzde 60 özel sektör hissesinin tamamlandığını belirterek, özel sektör temsilcileriyle mutabakat metni imzalamıştı. Ancak daha sonra özel sektör temsilcilerinden yüzde 30 hisseye talip olduğu belirtilen işadamlarından biri, koşulları beğenmediği için vazgeçmişti. Geçtiğimiz hafta içinde hisselerin başka işadamlarıyla tamamlanarak kuruluş anlaşmasının imzalanacağını açıklayan Bakanlık, şimdi de bu ay içinde imzalanabileceğini söylüyor.

DEĞİŞKENLİKLER OLABİLİR
Hassas bir süreçten geçildiğini söyleyen Üzümcüoğlu, konunun değişken olgulara gebe bir durum olduğunu belirterek, süreçte değişkenlikler olabileceğini ifade etti. Kıbrıslı Türk Yatırımcılarının kurulacak hava yolu şirketine ilgisinin ve katılımının yoğun olduğunu belirten Üzümcüoğlu, devletin hisse payını geri çekmesinin bunda büyük rolü olduğunu belirtti.

Kurulacak hava yolu şirketinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olacağını ifade eden Üzümcüoğlu, devlet ve özel sektör ortaklığı ile kurulan ilk şirket olacağını belirtti.

(Suna Erden - Star Kıbrıs)
HAVAYOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Benim okulu bitirip FO olmami bekliyolar herhalde :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işler ağır aksak ilerliyor.yüzde 60 özel sektör deniyor.hisse şartlarını önce ali özmen safa beyenmeyip vazgeçti sonrada suat günsel çekildi.bu ikisi en fazla hisseye sahip olacaktı.bildigim kadarıyla sadece suat bey yüzde 30 alacaktı.sıkıntı büyük.saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanirim Mart 2015 gibi ucusa baslayacaklar. Herhalde North Cyprus Dream Airlines is waiting for the Boeing 787 Dreamliner..... Tatli ruyalar..... :) zzzzzzzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi daha yönetimi, filosu, filoya uygun ekipmanı ve ekibi bulunmayan havayolunun hala Mayısta uçacağını da söylerler mi acaba? Yoksa Mart 2012 dediler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sahtekarlar iş başında parasız kaldılar burayıda hortumlamak için yer arıyolar:) Bakalım size hangi akılsızlar para vericekmiş görücez:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunun durumun aynısı sindel havacılık okulun da da mevcut ne üzücü.. gelişmeler var deniliyor ancak hiç bir gelişme yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000