02 Mart 2010, Salı 08:33:53

HAVADA "DEVRİM" OLACAK

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin yıllar önce yapılmak istenen ve adı Devrim olan otomobilin yerini yerli uçakların alacağını ima etti. Yıldırım, 2023 yılında tamamen Türk üretimi olan yolcu uçağının semalarda olacağını bildirdi.
  • Sayın "Kurbanı unutmayın diyen arkadaş'a" başlığıyla yorum gönderen yorumcu. Ben sizin karşılaştığınız güçlükleri kınamıyorum, 21 yüzyılda Havaalnında deve kesen zihniyeti kınıyorum. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Kurbanını keseceksen kes ama yeri havaalanı mıdır?
  • havada devrimi, başta thy olmak üzere her kuruma iş bilmez,bilgisiz,eğitimsiz,tecrübesiz ne oldukları nerden geldikleri meçhul torpilli yandaşlarını fethullahçı ve nurcu akp lileri yerleştirip havacılığı ve thy nı arpalığa çevirerek yaptılar zaten daha ne olsun...yıl 2010 olmuş daha hızlı tren projesini hayata doğru dürüst geçirememişken 2023 de uçak üretimine geçmekten bahsediyor zat ı muhterem ee tabii onda bu iman gücü varken uçak da yaparız,gemicikler de yaparız,dünyanın en hızlı trenini de yaparız evelallah...bakan bu uçak işinde oğlunun payını da düşünmüştür değil mi?? öyle ya oğlu gemicikler almıştı o zaman da uçakcıklar alır ne var ki bunda????sap döner keser döner gün gelir hesap döner..
  • bu millete yaranılmaz ağzınla kuş tutsan dahi bazı beyinler takdir etmiyecekler. yazık valla. böylece bir iş yapmaya niyetlenenler de NASIL OLSA ELEŞTİRECEKLER diye iş yapmaktan vazgeçiyor.
  • el insaf birader..bunu bilerek mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama...sizi bizzat olayın şahidi olarak aydınlatayım.. çanakkale de dünyaya rezil ettiğimiz milletin torunları rj70/100 uçaklarının teslim-iade bakımlarında bize resmen deveye hendek atlattırdılar, o kadar daraldık ki, ŞÜKRÜ CAN İSİMLİ ADAM GİBİ ADAM a şu uçakları bir teslim edelim kurban kesecem dedittirdik.. olacak ya, biz de işçiler olarak başkanım bunu öyle ufak birşey kurtarmaz bu olaya deve kesmek bile az dedik..ŞÜKRÜ CAN delikanlılığı filimlerden, kitaplardan görmemiş ki adamın genlerinde var (merak edenler için söylüyorum vali YAZICIOĞLU muz vardı rahmetli hah işte onun aynısı).. arkadaşlar dedi son uçağı teslim edelim deve size helal olsun dedi, dediğini de yaptı. anladınmı
  • Yahu adam göreve gelmeden önce ticari havacılık nasıldı şimdi nasıl. İnkar edilemeyecek ölçüde başarı grafiği var adamın. Sırf dünya görüşü sizinkinden farklı diye bu gelişme ve başarıları görmezden gelmek ve tüh kaka demek el insaf el insaf. Havacılık tarihimizde uçak üretmeye kalkılınca yapılan insafsız yorumlar yüzünden uçak üretimi askıya alınmış. Vecihi Hürkuş ve Nuri demirağ'ın hayatlarını okuyun. Binali beyin dünya görüşüyle benim dünya görüşüm taban tabana zıt olsada yiğidi öldür hakkını yeme mantığı ile diyorum ki devam edin sayın bakan sonuna kadar destekliyorum
  • yorumların çoğu olumsuz tamam çoğu konuda geç kaldık ama bırakın olumsuz düşünmeyi bir yerden geçde olsa başlıyalım yapmaya jet olmasın turbo prob olsun bu ilk aşama olsun sonra jete geçelim yeterki proje olsun o yüzden daha sakin olun destek olalım böyle projelere
  • Bak sen şu işe; 2013 yılında yani 13 yıl sonra turboprop uçak üretmek istiyor sayın bakan. Böylelikle Türkiye havada devrim yapacakmış. Sorması bilmem ayıp mıö kime satacakmış o uçakları? Aman üretime başlamadan önce bari iki hörgüçlü bir deve kesmeyi sakın umutmayın.
  • hamdolsun siz zaten havada devrimi çoktan yaptınız...herşeyi halledip bir kenara bıraktınız daha ne devrimi yapacaksını?
  • 2-3 tane patron parayi bastirip havalimanlarini isletiyor. Ulastirma bakani arkasindan cikip sovunu yapiyor. Kendinden baska kime hayrin olmus sayin bakan.
  • 2023 yılında hala Turbuprop uçak üretmeye kalkarsanız kesin bir devrim yaratırsınız.

Ar-Ge çalışmaları için 1 milyar dolar harcama yapılacağını bildiren Yıldırım, Türk uçağının 50-70 kişilik turboprop motorlu olacağını kaydetti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2-3 yıl içinde Türkiye'de yolcu uçağı üretilmeye başlayacağını açıkladı. Yıldırım, 2023 yılında ise tamamen Türk üretimi olan yolcu uçağının semalarda olacağını bildirdi. Ar-Ge çalışmaları için 1 milyar dolar harcama yapılacağını bildiren Yıldırım, Türk uçağının 50-70 kişilik turboprop motorlu olacağını bildirdi.

DEVRİM HAVADA OLACAK

Türkiye teknolojik anlamda birçok gelişmeler yaşanmasına rağmen, hâlâ uçak üretemiyor. Türk insanının en büyük özlemlerinden biri olan kendi uçağını yapma arzusuna Ulaştırma Bakanlığı el attı. Geçen yıl "Devrim Arabaları" filmini izleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, devrimi havada başlatmak için hedef koydu.

Türkiye'nin kendi yolcu uçağını üreteceğini açıklayan Yıldırım, "Türkiye 1950 ve ondan önceki yıllarda uçak yapmış, uçurmuş hatta ihraç edebilmiş bir ülke. Aradan geçen 60 yıllık sürede, bugün uçak yapamıyor olması, her şeyi bir tarafa bırakın, milletimiz nezdinde hoş görülmüyor" dedi.

BİRİKİMİMİZ YETERLİ

TRT'deki Bağlantı Noktası programına konuşan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin bilgi ve birikiminin uçak yapmaya yeterli olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini açıklayan Yıldırım, "Cumhuriyet'in yüzüncü yılına ulaşıldığında, Türkiye'nin kendi dizayn ettiği her şeyi, kendine ait bir uçağı olması lazım. Hedefi böyle koyu-yoruz" diye konuştu. Bakan Yıldırım, Türk uçağının yapımı için sadece Ar-Ge çalışmalarının 1 milyar dolar maliyetinin olacağını söyledi.

HAVADA "DEVRİM" OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın "Kurbanı unutmayın diyen arkadaş'a" başlığıyla yorum gönderen yorumcu. Ben sizin karşılaştığınız güçlükleri kınamıyorum, 21 yüzyılda Havaalnında deve kesen zihniyeti kınıyorum. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Kurbanını keseceksen kes ama yeri havaalanı mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havada devrimi, başta thy olmak üzere her kuruma iş bilmez,bilgisiz,eğitimsiz,tecrübesiz ne oldukları nerden geldikleri meçhul torpilli yandaşlarını fethullahçı ve nurcu akp lileri yerleştirip havacılığı ve thy nı arpalığa çevirerek yaptılar zaten daha ne olsun...yıl 2010 olmuş daha hızlı tren projesini hayata doğru dürüst geçirememişken 2023 de uçak üretimine geçmekten bahsediyor zat ı muhterem ee tabii onda bu iman gücü varken uçak da yaparız,gemicikler de yaparız,dünyanın en hızlı trenini de yaparız evelallah...bakan bu uçak işinde oğlunun payını da düşünmüştür değil mi?? öyle ya oğlu gemicikler almıştı o zaman da uçakcıklar alır ne var ki bunda????sap döner keser döner gün gelir hesap döner..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu millete yaranılmaz ağzınla kuş tutsan dahi bazı beyinler takdir etmiyecekler. yazık valla. böylece bir iş yapmaya niyetlenenler de NASIL OLSA ELEŞTİRECEKLER diye iş yapmaktan vazgeçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
el insaf birader..bunu bilerek mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama...sizi bizzat olayın şahidi olarak aydınlatayım.. çanakkale de dünyaya rezil ettiğimiz milletin torunları rj70/100 uçaklarının teslim-iade bakımlarında bize resmen deveye hendek atlattırdılar, o kadar daraldık ki, ŞÜKRÜ CAN İSİMLİ ADAM GİBİ ADAM a şu uçakları bir teslim edelim kurban kesecem dedittirdik.. olacak ya, biz de işçiler olarak başkanım bunu öyle ufak birşey kurtarmaz bu olaya deve kesmek bile az dedik..ŞÜKRÜ CAN delikanlılığı filimlerden, kitaplardan görmemiş ki adamın genlerinde var (merak edenler için söylüyorum vali YAZICIOĞLU muz vardı rahmetli hah işte onun aynısı).. arkadaşlar dedi son uçağı teslim edelim deve size helal olsun dedi, dediğini de yaptı. anladınmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu adam göreve gelmeden önce ticari havacılık nasıldı şimdi nasıl. İnkar edilemeyecek ölçüde başarı grafiği var adamın. Sırf dünya görüşü sizinkinden farklı diye bu gelişme ve başarıları görmezden gelmek ve tüh kaka demek el insaf el insaf. Havacılık tarihimizde uçak üretmeye kalkılınca yapılan insafsız yorumlar yüzünden uçak üretimi askıya alınmış. Vecihi Hürkuş ve Nuri demirağ'ın hayatlarını okuyun. Binali beyin dünya görüşüyle benim dünya görüşüm taban tabana zıt olsada yiğidi öldür hakkını yeme mantığı ile diyorum ki devam edin sayın bakan sonuna kadar destekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorumların çoğu olumsuz tamam çoğu konuda geç kaldık ama bırakın olumsuz düşünmeyi bir yerden geçde olsa başlıyalım yapmaya jet olmasın turbo prob olsun bu ilk aşama olsun sonra jete geçelim yeterki proje olsun o yüzden daha sakin olun destek olalım böyle projelere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bak sen şu işe; 2013 yılında yani 13 yıl sonra turboprop uçak üretmek istiyor sayın bakan. Böylelikle Türkiye havada devrim yapacakmış. Sorması bilmem ayıp mıö kime satacakmış o uçakları? Aman üretime başlamadan önce bari iki hörgüçlü bir deve kesmeyi sakın umutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hamdolsun siz zaten havada devrimi çoktan yaptınız...herşeyi halledip bir kenara bıraktınız daha ne devrimi yapacaksını?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2-3 tane patron parayi bastirip havalimanlarini isletiyor. Ulastirma bakani arkasindan cikip sovunu yapiyor. Kendinden baska kime hayrin olmus sayin bakan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2023 yılında hala Turbuprop uçak üretmeye kalkarsanız kesin bir devrim yaratırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000