26 Ağustos 2010, Perşembe 08:14:55

HAVAALANININ İSİM TARTIŞMASINDA YENİ BOYUT

Balıkesir Körfez Havaalanı ile ilgili isim tartışmaları yepyeni bir boyut kazandı...
  • havaalanına isim vermek bir ilçe için büyük reklamdır hele bu iki ilçenin arasındaki rekabetde göz önünde bulundurulduğunda bu tartışmalar gayet doğaldır. yalnız daha önemli olan bölgenin turizmcilerini bir araya toparlayıp ellerindeki bu ulaşım imkanını en verimli şekilde kullannmalarını sağlamaktır
  • tartisma mi bu yahu? "What is in a name" demis Shakespeare. Isim dedigin nedir ki? ismi farkli olsaydi; gul daha mi baska kokacakti? ismini birakin da etrafini iyilestirin, havalimaninin terminal standardini yukseltin, ne bileyim ilce merkezlerinize otobus - shuttle birsey koyun. firmalarai tesvik edici isler yapin , oteller tatil koyleriyle onlari biraraya getirin konusturn anlastirin. is yapin yahu.. isim kolay .. al benden oneri: Nuri Demirag Havaalani.
  • Körfezimizin Adı Balıkesir Körfezi değildir ki !Niçin Balıkesir Körfez Havaalanı olsun Körfezimizin adı Edremit Körfezi herkesde o şekilde biliyor sadece bu olaya körfezdekiler şikayetçi değiler dişraridan gelecek olan misafirlerimizde şikayetçiler . Biran önce bu sorun çözülmesi lazım çok yanlış bi olay Edremit Körfez Airport (Balıkesir Körfez Airport) Edremit Körfez Havaalanı IATA: EDO – ICAO: LTFD IATA KODU BİLE (EDO )
  • ya şunu kuzey ege yapın herkez rahatlasın kimseyi incitmesin "Kuzey Ege Havalimanı" herkezde neresi olduğunu anlar dimi ya.
  • kaç senedir uluslararası havaalanı olacak deniyor son durum ne oldu?
  • bir isim yüzünden savaş çıkarmanın bir anlamı yok iki ilçede ismini verebilir örn : milas bodrum havalimanı gibi

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın Havaalanının adının değiştirilmesi için birlik üyelerinin haberi olmadan Körfez Belediyeler Birliği (KBB) adına Burhaniye Belediyesi ve Birlik Başkanı Fikret Akova’nın DLH’ya yazı gönderdiğini iddia etmesi üzerine konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, “DHMİ’ye giden bize atfen bir şey olabilir. Onda da Balıkesir ili Burhaniye Belediye Başkanlığı adına yazmış olduğumuz yazılar var. Antetli kağıtta da Burhaniye Belediye Başkanlığı yazıyor. Sadece altında Burhaniye Belediye Başkanı, Körfez Belediyeler Birliği Başkanı titri kullanmışız. Hepsi o” dedi.

Balıkesir’in Edremit ve Burhaniye ilçelerinin sınırları içerisinde bulunan havaalanı iki ilçe arasında çekişmeye neden oldu. 2008 yılında yapılan bir ihale ile pisti uzatılan ve sosyal tesisleri iyileştirilen Körfez Havaalanı’nın adının Balıkesir- Körfez Havaalanı olmasından sonda Edremit ve Burhaniye ilçeleri isim yüzünden sert bir biçimde tartışmaya başladı.

Edremit Belediye Başkanı MHP’li Tuncay Kılıç, havaalanının büyük bir bölümünün Edremit ilçe sınırları içerisinde kaldığını belirterek, alanın adının Edremit Körfez Havaalanı olması gerektiğini savunurken, Burhaniye Belediye Başkanı CHP’li Fikret Atova ise, uluslar arası uçuşlara uygun hale getirilerek Temmuz ayında hizmete açılan havaalanının adının şu anki haliyle Balıkesir- Körfez Havaalanı olarak kalmasından yana.

“TUNCAY KILIÇ BENİM KARDEŞİMDİR”

Geçtiğimiz hafta Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç yaptığı bir basın açıklamasında Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova hakkında ağır suçlaması yapmış ve Körfez Belediyeler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerektiğini öne sürmüştü.

Tartışmalara daha sonra havaalanının yapıldığı dönemin Burhaniye Belediye Başkanı SHP’li Nemci Şengider’de bir basın açıklaması yaparak katılırken, son olarak bir basın açıklaması da konunun muhatabı Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova yaptı. Akova, “Özellikle Edremit’in değerli Belediye Başkanı Tuncay Kılıç benim arkadaşımdır, dostumdur ve kardeşimdir” dedi.

Körfez Belediyeler Birliği’nin Burhaniye’de bulunan merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın basın toplantısında kendisi için sarfettiği sözlerin bir kızgınlık anında söylenmiş kelimeler olduğunu belirtti.

“KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR”

Başkan Akova, “Edremit ile Burhaniye iki komşu ilçedir. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Edremit’in değerli Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile kesinlikle polemiğe girmenin doğru olmadığının bilincindeyim ve düşüncesindeyim. Ancak kamuoyunun bilgilendirilmemi ve gerçeğin yansıtılabilmesi açısından da bu toplantıyı düzenlemek ve sizlerin aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmak mecburiyeti doğmuştur. Değerli eski milletvekilimiz Melih Pabuçcuoğlu Burhaniyeli olmasına rağmen Havaalanının isminin Balıkesir Körfez Havaalanı olması gerektiği konusundaki çabaları sonucu Havaalanının ismi Balıkesir Körfez Havaalanı olarak tespit edilmiştir” dedi.

Belediye Başkanı Fikret Akova, Körfez ilçeleri olarak tanımlanan Havran, Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ilçeleri ile Büyükdere, Kadıköy, Zeytinli, Akçay, Güre, Altınoluk, Küçükkuyu beldelerine hizmet verecek olan havaalanının 1/ 25 binlik haritalarda Ulaştırma Bakanlığı ile DLH Genel Müdürlüğü’ndeki mevcut inşaat projelerinde Balıkesir Körfez Havaalanı olarak işlem gördüğünü söyledi.

“ÇAKIROĞLU’NUN DEDİĞİ GİBİ KÖRFEZ BİR BÜTÜNDÜR”.

Akova, “İnşaatın tamamlanması ile işletmeye açılmasından sonra terminalinde yıllardır Körfez Havaalanı yazmaktadır. Kuzey Ege ve çevresine hitabeden Balıkesir Körfez Havaalanı yapım ve faaliyet alanının bir bölümü Burhaniye Belediyesi Mücavir sahası içerisinde kalmakta, Diğer bölümü ise Edremit Belediyesi’nin mücavir sahası içinde kalmaktadır. Yine Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü’nce Körfez Havaalanı terminal binası ismiyle ihaleye çıkartılarak yapımı tamamlanmış ve kesin kabulleri yapılmıştır. Burhaniye Belediye Başkanlığı olarak kurumlara yazılan 30. 7. 2010 gün ve 5753 sayılı yazı Burhaniye Belediyesine ait çıkmış olup isim değişikliği konusunda yeni bir talep olmadığı gibi Körfez Belediyeler Birliği’nce de alınmış bir karardan bahsedilmemektedir. Bizim talebimiz de yeni bir isim konması talebi de değildir. Bahse konu yazılarda var olanın korunması adına yapılan ve yeni bir isim konması talebini içermeyen resmi kayıtlarda geçen ismi olan Balıkesir Körfez Havaalanı olarak adının aynen kalması gerektiği belirtilmiş olup Körfez Belediyeler Birliğince alınan bir kara olduğu beyanında da bulunulmamıştır. Merhum büyüğümüz olan eczacı Mustafa Çakıroğlu’nun dediği gibi Körfez bir bütündür” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI ANTETLİ KAĞIDI KULLANILMIŞTIR”

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, kendisi hakkında Körfez Belediyeler Birliği adına havaalanının adının değiştirilmesini talep eden yazıların ilgili kurumlara yazılar gönderildiği iddialarını da yanıtladı. Akova, iddialarla ilgili şöyle konuştu; “Bazı arkadaşlar tarafından düşünülen bir konu var. Körfez Belediyeler Birliği’nin Balıkesir Körfez Havaalanı ismiyle ilgili her hangi bir kararı yok. Meclis kararı da yok, encümen kararı da yok… Yani bu kadar gazetelerde yansıyan bir olay da yok burada. Körfez Belediyeler Birliği’nin evrakları herkese açık. DHM’ye giden bize atfen bir şey olabilir. Onda da Balıkesir ili Burhaniye Belediye Başkanlığı adına yazmış olduğumuz yazılar var. Antetli kağıtta da Burhaniye Belediye Başkanlığı yazıyor. Sadece altında Burhaniye Belediye Başkanı, Körfez Belediyeler Birliği Başkanı titri kullanmışız. Hepsi o…bu yazının içeriği de alanın isminin Balıkesir Körfez Havaalanı olarak devamı konusunda. Doğru olan devletin yaptığıdır. 1993 senesinden beri kullanılan Körfez Havaalanı olarak kullanılan ismin devamı konusunda son günlerde spekülasyonlar yapılmaktadır. Devamının doğru olduğu konusunda bir yazımız var.”
 

HAVAALANININ İSİM TARTIŞMASINDA YENİ BOYUT

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
havaalanına isim vermek bir ilçe için büyük reklamdır hele bu iki ilçenin arasındaki rekabetde göz önünde bulundurulduğunda bu tartışmalar gayet doğaldır. yalnız daha önemli olan bölgenin turizmcilerini bir araya toparlayıp ellerindeki bu ulaşım imkanını en verimli şekilde kullannmalarını sağlamaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tartisma mi bu yahu? "What is in a name" demis Shakespeare. Isim dedigin nedir ki? ismi farkli olsaydi; gul daha mi baska kokacakti? ismini birakin da etrafini iyilestirin, havalimaninin terminal standardini yukseltin, ne bileyim ilce merkezlerinize otobus - shuttle birsey koyun. firmalarai tesvik edici isler yapin , oteller tatil koyleriyle onlari biraraya getirin konusturn anlastirin. is yapin yahu.. isim kolay .. al benden oneri: Nuri Demirag Havaalani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Körfezimizin Adı Balıkesir Körfezi değildir ki !Niçin Balıkesir Körfez Havaalanı olsun Körfezimizin adı Edremit Körfezi herkesde o şekilde biliyor sadece bu olaya körfezdekiler şikayetçi değiler dişraridan gelecek olan misafirlerimizde şikayetçiler . Biran önce bu sorun çözülmesi lazım çok yanlış bi olay Edremit Körfez Airport (Balıkesir Körfez Airport) Edremit Körfez Havaalanı IATA: EDO – ICAO: LTFD IATA KODU BİLE (EDO )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya şunu kuzey ege yapın herkez rahatlasın kimseyi incitmesin "Kuzey Ege Havalimanı" herkezde neresi olduğunu anlar dimi ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaç senedir uluslararası havaalanı olacak deniyor son durum ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir isim yüzünden savaş çıkarmanın bir anlamı yok iki ilçede ismini verebilir örn : milas bodrum havalimanı gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000