16 Ağustos 2009, Pazar 07:30:30

"Havaalanı için bakanlıkla görüşeceğiz"

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e geldi.
  • Bitlis'e 83 km uzaklıkta olan Muş'ta Havaalanı mevcut. Bitlis'e Havaalanı yapmaya ne gerek var eğer yapılırsa ölü bir yatırım olur..

Bitlisli işadamlarının bölgeye yatırımlar yaptığını bildiğini belirten Yılmaz, sadece Bitlisli işadamlarını değil, diğer yatırımcıları da bölgeye çekmek gerektiğini ifade etti. Bundan sonraki süreçte bölgeye daha fazla yatırımcı çekmek için gayret göstereceklerini söyleyen Yılmaz, "Bitlis, turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bunların değerlendirilmesi için projeler üreteceğiz. Bitlis'te kurulan üniversitemizi önemsiyoruz. Bu süreci iyi analiz ederek farklı çalışmalar yapacağız. Bitlis, gelişimi yakalamış bir ilimizdir. Önemli değişiklikler yaşıyor. Hükümetimizin son yıllarda getirdiği somut değişimini Bitlis'te gözlemliyoruz" dedi.

"HAVAALANI İÇİN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Bölgenin turizm potansiyelinin geniş olduğu ve bu yüzden havaalanı ihtiyacının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Bitlis'te havaalanı bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu konuda Bitlis olarak bir çalışma var. Biz bu çalışmaları yeniden gözden geçireceğiz. Turizm için ihtiyaç olan havaalanı projesini Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile de görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bölgenin kalkınması için çeşitli Avrupa Birliği fonları ve Kalkınma Ajansı'nın projeler üreteceğine de değinen Yılmaz, bölgede kurulan ve Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerini kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) hibe fonlarından faydalanarak bölgenin kalkınmasını sağlayacaklarını kaydetti. Özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin de bundan faydalanacağını dile getiren Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz hükümet olarak şuna inanıyoruz. Özel sektörün yapması gereken işler vardır, kamu kurumlarının yapması gereken işler vardır. Biz teşvikler vereceğiz. Destekler sağlayacağız. Eğitimden sağlığa gerekli yatırımları yapacağız. Diğer taraftan da bölgeye özel yatırımcıları çekmeye çalışacağız. Bitlisli işadamlarının bölgeye yatırımlar yaptıklarını biliyorum. Sadece Bitlisli işadamlarını değil, farklı yatırımcıları da bölgeye çekmeliyiz. Üretken sektörlerden işadamlarımızı bölgeye çekmeye çalışacağız."

"Havaalanı için bakanlıkla görüşeceğiz"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bitlis'e 83 km uzaklıkta olan Muş'ta Havaalanı mevcut. Bitlis'e Havaalanı yapmaya ne gerek var eğer yapılırsa ölü bir yatırım olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000