05 Nisan 2010, Pazartesi 09:06:27

GAZİPAŞA'YA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ Mİ YAPILIYOR?

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, her fırsatta "Gazipaşa'ya büyük uçak inmez" diyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la bir türlü görüşemediklerini söyledi.
  • Bugün Dünyada Gazipasa Havalimanindan cok daha uygunsuz kosullarda bulunan meydanlar bulunmaktadir.Buralara hergün yüzlerce ucuslar gerceklestirilir.Ancak malesef birileri sadece kendi kazanclarini düsünmek ugruna malesef bu bölgeye ciddi katkisi olacak bir projeyi engellemeye calimaktadirlar.Havalimanlari yapildiklari bölgelere cok ciddi ekonomik katki saglarlar.Özellikle Alanya - Mersin arasinda bu yatirim sayesinde Turizm gelisecek,zaten ekonomik durumu iyi olmayan ülkemizde istihdama yönelik ciddi olanak yaratilacaktir.Pistin 2400 Metreye cikartilmasi durumunda buraya büyük ucaklar cok rahatlikla inebilecektir.Ayrica sayin Bakanlar ve yetkililere verilen bilgiler tamamiyla yanlistir.Pist denize dogru olmaz diye bir kural yoktur.
  • Gazipasa havalimaninin ilk yapilmasindan itibaren özellikle FRAPORT ve o zamandaki ortaklari Bayindir tarafindan bu proje malesef ciddi sekilde önlenmis ve gelen teknik ekiplerde malesef yine bu kuruluslar tarafindan uygun olmadigi acisindan rapor düzenlenmesi icin yönlendirilmistir.Bu konuda gerekli denetlemeler ve arastirmalar yapildigi taktirde anlasilabilecektir.Bugünde malesef yine ayni sekilde FRAPORT ve yeni ortagi ayni politikayi takip etmekte ve asiri derecede lobi calismalari yapmaktadirlar.Zira Antalya havalimanina inen turistlerin yaklasik %40 oranina yakin bir kismi Alanya bölgesinde konaklamaktadirlar.Buda antalya havalimanina gerceklestirilen turistik ucuslarin %40 oraninda azalacagi demektir.
  • AYT havalimanı uçakları gidecek diye elinden gelen her şeyi yapıyor. Önce kendilerini düzeltmek yerine başkalarının ekmeğine mani oluyorlar. Bırakın alanya halkı da kazansın. Size zaten mecburiyetten bir sürü şirket uçuyor. Size gelen şikayetlere önce cevap verin sonra gazipaşa ile uğraşın.
  • siz belliki antalya havalimanınıişleten şirketin adamısınız.sizi kale bile almıyoruz.
  • sn ulaştırma bakanımız gazipaşa havalimanını uluslararası uçuşlara açmak istemiyor.her zaman engel oluyor.önce dag dedi şimdi 5400 fetten inerken pas gecemezmiş.asıl dag antalya havalimanını işleten şirkettir.onların yolcu kaybetme korkusundandır.onun için 17yılda ödemesi gereken3 milyar doları 2 bankadan kredi alarak peşin ödedi.sn başbakanım eger alanya ,gazipaşa ve anamurdan oy almak istiyorsanız gazipaşayı açın. ben bile koyu bir akp li olarak açılmassa akp ye oy vermeyecem.açılmassa antalya havalimanını işleten şirketten oy alın.saygılarımla.
  • Sn Sipahioğlu, Siz ne yaptığınızı ve ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Parti değiştirmekle hizmet alıcağınızı sandınız ama yüzünüze bile bakmaz oldular . İkincisi havacılık hakkında ne biliyorsunuz da yetkililerin teknik açıklamalarını dikkate almıyorsunuz. Bu meydandan kabaca söylemek gerekirse , hiç bişey olmaz. Bu meydanı tamamen siyasi emelleriniz ve gelecek seçimde milletvekili olabilmek için kullanıyorsunuz. Ancak bu bilimsel bir konudur ve sizin hayal ettiğiniz operasyonların yapılmasına uygun bir meydan değildir. Bilime karşı gelmek ortaçağ düşüncesidir. Siz önce mantar gibi büyüyen ve politika uğruna gözyumulan kaçak yapılarla uğraşın.
  • Alanyanın Ak Parti için artık ne yapması gerekiyor ki; Ak Parti 2007 genel seçimlerinde Alanya genelinde 1.parti,2009 yerel seçimlerinde Alanya genelinde İl Genel Meclisinde 1.parti ve Sn.Sipahioğlu gibi bir aday karşısında Belediye Başkanlığını kıl payı kaçırdı lakin seçimden 3 ay sonra Sn.Sipahioğlu büyük bir risk alarak Alanya menfaatleri için Ak Partiye katıldı.Ama geçen süre zarfında maalesef Alanya Ankaradan hakettiği desteği bugüne dek göremedi. 2007 31 Ağustosta ihale edilen Gazipaşa Havalimanı halen bölgenin ihtiyaçlarına hitap edebilecek düzeyde hizmete sokulamadı. Umarım bundan sonra Sn.Arınç,ın desteği ile Alanya Ankaradan hakettiği desteği görür. Sn.Sipahioğlunu ve Sn.Çavuşoğlunu çabalarından dolayı kutluyorum.

Yeni Alanya Gazetesi'nde yer alan Alper Kutay imzalı habere göre; Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, her fırsatta "Gazipaşa'ya büyük uçak inmez" diyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı havalimanı ile ilgili sıkıntılar konusunda görüşmek için defalarca aradıklarını ancak kendilerine bir kez bile geri dönüş yapılmadığını belirterek "Bir türlü randevu alamadık. Alanya'ya ayrımcılık yapıldığını düşünmek bile istemiyoruz" dedi.

'GÜNAY'IN SÖZLERİNE ŞAŞIRDIM'

Turizm Bakanı Günay'ın "Havaalanı pisti yanlış yapılmış. Yeniden rapor hazırlatıp bana getirin" şeklindeki sözlerinin kendisini çok şaşırttığını belirten Sipahioğlu "Yeni Alanya'da haberi okuyunca hemen AKPM Başkanı Çavuşoğlu’na mail attım. Pazartesi günü de Sayın Arınç'a konuyu ileteceğim. Bu işi çözse çözse Sayın Arınç çözer, başkasının çözeceğini sanmıyorum" dedi.

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın sözleri, Alanya’da turizmle ilgilenen kesimlerin yanı sıra Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu üzerinde de soğuk duş etkisi yarattı. Haberde şu ifadelere yer verilmişti: Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne ait (TÜRSAB) Cermoden Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanı sıra, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ayhan Kaya da katıldı.

PİST YANLIŞ YERE YAPILMIŞ

Açılışta Günay'la karşılaşan Alanya heyeti, Alanya'nın merakla beklediği Gazipaşa Havaalanı konusunu gündeme taşıdı. Alanya heyeti, Günay'a, “Gazipaşa Havaalanı uluslararası uçuşlara açılmalı. Bu konuda pist 2400 metre olmalı. Bu yönde sizlerin desteğine ihtiyacımız var” diye talepte bulundu. Alanya heyetini dinleyen Günay, “Gazipaşa Havaalanı'nda pist yanlış yapılmış. Burada pist denize doğru değil, D-400 karayolu gibi uzanmalıydı. Havaalanındaki pistin mevcut haliyle ilgili sizler bir rapor hazırlatın. Bu raporu Ulaştırma Bakanlığı'na ve bana verin. Biz de bu işin takipçisi olalım” diye konuştu.

HİÇBİR SAKINCA GÖRMÜYORUZ

Günay'ın, “Rapor hazırlatın” talebine Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, “Pistin yapılış şekli doğru. Ancak, pistin 1800 metre yerine 2400 metreye uzatılmasıyla buraya rahat bir şekilde uçaklar inebilir. Uluslararası uçakların ise inmesinde bir sakınca kalmaz. Biz bu güvenceyi Alanya Kaymakamı olarak veriyoruz. Yeter ki pistin uzatılması konusunda bizlere yardımcı olun” diye konuştu. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Ayhan Kaya, “Bakanımız, pistin denize doğru yapılmasının yanlış olduğunu bizlere beyan etti. Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bu yönde bilgiler vermiş. Bakan Ertuğrul Günay, havaalanı konusunda yanlış bilgilendiriliyor. Gazipaşa Havaalanı konusunda talep edilen raporun hazırlanmasına ilişkin Kaymakamlığın bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Havaalanı konusunda çıkarılan problemlere rağmen buranın açılması konusunda gerekli çalışmaları yapmalıyız. TÜRSAB Başkanımız Başaran Ulusoy da Gazipaşa Havaalanı'nın açılması konusunda Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu” diye konuştu.

GÜNAY’A YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yanlış bilgilendirildiğini söyleyen AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, “Bakan bey, pistin yanlış yapıldığını ifade ediyor. Bakanımız Ertuğrul Günay'a da havaalanı konusunda yanlış bilgi veriliyor. Bizler bir teknik ekip getireceğiz ve havaalanında incelemelerde bulunmalarını sağlayacağız. Pistin normal haliyle uçağın inebileceğini Bakanımız Ertuğrul Günay'a ilettik. Ama biz talep edilen raporu hazırlatacağız. Zaten elimizdeki birçok belgeyi de Ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı'na sunacağız” dedi.

BAKAN BİZE RANDEVU VERMİYOR

Bakan Günay’ın, “Gazipaşa Havaalanı pisti yanlış yapılmış” sözlerinin kendisini çok şaşırttığını söyleyen Başkan Sipahioğlu, “Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Alanya heyetine bir türlü randevu vermiyor. Ne zaman arasak mutlaka bir mazereti oluyor. Arıyoruz ama geri dönülmüyor. Ben Turizm Bakanı Günay’ın açıklamalarını AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’na mail olarak gönderdim. Pazartesi günü de konuyu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a ileteceğim. Bu işi çözse çözse Sayın Arınç çözer” dedi.
 
ŞAHİN’İN TELEFONUNA ÇIKMADI

Yaklaşık 5 ay önce Alanya’ya gelen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e Bakan Yıldırım’ın Alanya heyetine randevu vermemesi konusunu ilettiklerini ve Şahin’in kendilerinin yanında Bakan Yıldırım’ı telefonla aradığını belirten Sipahioğlu, “Ancak TBMM Başkanı olmasına rağmen Sayın Şahin’in de telefonuna çıkmadı. Alanya’ya mesafeli davranılıyor diye düşünmek istemiyoruz ama durum ortada” şeklinde konuştu. AKPM Başkanı Çavuşoğlu ve TBMM Başkanı Şahin’in devreye gireceğini, Başbakan Yardımcısı Arınç’ın da konuyu gündeme taşıyacağına emin olduğunu dile getiren Sipahioğlu, “Geçtiğimiz yıl Alanya’ya gelen Sayın Başbakanımıza iadeyi ziyarette bulunacağım ama Ankara’nın gündemi çok yoğun. Ankara’dan müsait bir zaman olduğu takdirde telefon bekliyorum. En kısa sürede Ankara’ya gidip Alanya’nın sorunlarını birebir Sayın Başbakana ileteceğim” dedi.

Sipahioğlu ayrıca Gazipaşa Havaalanı’na inecek ilk uçaktaki yolculara Alanya’da bir hafta ücretsiz tatil kampanyası yapılması için de ALTİD ile görüşeceklerinin altını çizdi.

GAZİPAŞA'YA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ Mİ YAPILIYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bugün Dünyada Gazipasa Havalimanindan cok daha uygunsuz kosullarda bulunan meydanlar bulunmaktadir.Buralara hergün yüzlerce ucuslar gerceklestirilir.Ancak malesef birileri sadece kendi kazanclarini düsünmek ugruna malesef bu bölgeye ciddi katkisi olacak bir projeyi engellemeye calimaktadirlar.Havalimanlari yapildiklari bölgelere cok ciddi ekonomik katki saglarlar.Özellikle Alanya - Mersin arasinda bu yatirim sayesinde Turizm gelisecek,zaten ekonomik durumu iyi olmayan ülkemizde istihdama yönelik ciddi olanak yaratilacaktir.Pistin 2400 Metreye cikartilmasi durumunda buraya büyük ucaklar cok rahatlikla inebilecektir.Ayrica sayin Bakanlar ve yetkililere verilen bilgiler tamamiyla yanlistir.Pist denize dogru olmaz diye bir kural yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazipasa havalimaninin ilk yapilmasindan itibaren özellikle FRAPORT ve o zamandaki ortaklari Bayindir tarafindan bu proje malesef ciddi sekilde önlenmis ve gelen teknik ekiplerde malesef yine bu kuruluslar tarafindan uygun olmadigi acisindan rapor düzenlenmesi icin yönlendirilmistir.Bu konuda gerekli denetlemeler ve arastirmalar yapildigi taktirde anlasilabilecektir.Bugünde malesef yine ayni sekilde FRAPORT ve yeni ortagi ayni politikayi takip etmekte ve asiri derecede lobi calismalari yapmaktadirlar.Zira Antalya havalimanina inen turistlerin yaklasik %40 oranina yakin bir kismi Alanya bölgesinde konaklamaktadirlar.Buda antalya havalimanina gerceklestirilen turistik ucuslarin %40 oraninda azalacagi demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AYT havalimanı uçakları gidecek diye elinden gelen her şeyi yapıyor. Önce kendilerini düzeltmek yerine başkalarının ekmeğine mani oluyorlar. Bırakın alanya halkı da kazansın. Size zaten mecburiyetten bir sürü şirket uçuyor. Size gelen şikayetlere önce cevap verin sonra gazipaşa ile uğraşın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz belliki antalya havalimanınıişleten şirketin adamısınız.sizi kale bile almıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sn ulaştırma bakanımız gazipaşa havalimanını uluslararası uçuşlara açmak istemiyor.her zaman engel oluyor.önce dag dedi şimdi 5400 fetten inerken pas gecemezmiş.asıl dag antalya havalimanını işleten şirkettir.onların yolcu kaybetme korkusundandır.onun için 17yılda ödemesi gereken3 milyar doları 2 bankadan kredi alarak peşin ödedi.sn başbakanım eger alanya ,gazipaşa ve anamurdan oy almak istiyorsanız gazipaşayı açın. ben bile koyu bir akp li olarak açılmassa akp ye oy vermeyecem.açılmassa antalya havalimanını işleten şirketten oy alın.saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn Sipahioğlu, Siz ne yaptığınızı ve ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Parti değiştirmekle hizmet alıcağınızı sandınız ama yüzünüze bile bakmaz oldular . İkincisi havacılık hakkında ne biliyorsunuz da yetkililerin teknik açıklamalarını dikkate almıyorsunuz. Bu meydandan kabaca söylemek gerekirse , hiç bişey olmaz. Bu meydanı tamamen siyasi emelleriniz ve gelecek seçimde milletvekili olabilmek için kullanıyorsunuz. Ancak bu bilimsel bir konudur ve sizin hayal ettiğiniz operasyonların yapılmasına uygun bir meydan değildir. Bilime karşı gelmek ortaçağ düşüncesidir. Siz önce mantar gibi büyüyen ve politika uğruna gözyumulan kaçak yapılarla uğraşın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alanyanın Ak Parti için artık ne yapması gerekiyor ki; Ak Parti 2007 genel seçimlerinde Alanya genelinde 1.parti,2009 yerel seçimlerinde Alanya genelinde İl Genel Meclisinde 1.parti ve Sn.Sipahioğlu gibi bir aday karşısında Belediye Başkanlığını kıl payı kaçırdı lakin seçimden 3 ay sonra Sn.Sipahioğlu büyük bir risk alarak Alanya menfaatleri için Ak Partiye katıldı.Ama geçen süre zarfında maalesef Alanya Ankaradan hakettiği desteği bugüne dek göremedi. 2007 31 Ağustosta ihale edilen Gazipaşa Havalimanı halen bölgenin ihtiyaçlarına hitap edebilecek düzeyde hizmete sokulamadı. Umarım bundan sonra Sn.Arınç,ın desteği ile Alanya Ankaradan hakettiği desteği görür. Sn.Sipahioğlunu ve Sn.Çavuşoğlunu çabalarından dolayı kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000