12 Mayıs 2013, Pazar 08:15:38

FERİT MELEN BÜYÜTÜLÜYOR

Vali Münir Karaloğlu, Ferit Melen Havalimanı'ndan, 2013 yılının ilk 4 ayında 369 bin 574 yolcu taşındığını söyledi.
  • FERİT MELEN HAVALİMANINA YAPILAN YATIRIMLARI KALDIRABİLECEK VE KAPASİTELİ YÖNETİCİLERİNDE OLMASI GEREKİYOR. YOKSA YAPILAN YATIRIMLARIN VERİLMESİ OLMASI BEKLENMEMELİ.
  • Ferit Melen havaalanı nerede? Haberinizde belirtilmemiş. Herkezin her havaalanının hangi şehirde olduğunu bilmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?
  • 1milyonluk nufus 30 bin univ. Ogrencisi 600 nato askeri 25 bin multeci turkiyenin 13. Buyuk sanayi sehri olan marasin havaalani icler acisi kumes gibi terminal gece ucusu yok sis olur inmez yagmur yagar inmez rezaletten ote yazik be yenilenmeyen il kalmadi marasa civi cakmadilar yaziklar olsun hukumete en fazla oy veren il goc vermeyen il katma deger katan il issizligin olmadigi il.haram zehir zikkim olsun oylariimiz
  • 5N1K olmamış...
  • sadece haberdekilerle sınırlı değil çalışmalar...21 pisti şehir merkezine doğru 250 metre uzatılıyor. imar planları hazırlandı buna göre, mania planı yeni taslak hazırlandı, kamulaştırma çalışmaları da başladı...

Yardımcısı Mehmet Yüzer ile Ferit Melen Havaalanı'nda yapımı devam eden alanlarda incelemede bulunan Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Karaloğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da yeni yapılan ek terminal binası başta olmak üzere diğer eklentiler ve cihazlarla, havalimanına 3 yıl içinde yaklaşık 35 milyon lira harcama yapacağını söyledi.

Havaalanının terminal binası ve diğer bölümlerinin tamamlanmasıyla Türkiye'nin gözde havaalanlarından biri haline geleceğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Yolcu potansiyeli her geçen gün artıyor. Havalimanı eski terminal binası 2 bin 800 metre kareyken, yeni yapılan terminal binasının tamamlanmasıyla bu alan, 7 bin 500 metre kare olacak. Yeni binada iç-dış hat yolcularına, gelen ve giden olmak üzere ayrı salonda hizmet verilecek. Aynı zamanda apron kapasitesi de artırılacak. Terminal binası inşaatı kapsamında 140 araçlık olan mevcut otoparkı 450 araçlık kapasiteye çıkarılacak."

Karaloğlu, inşaat çalışmaları kapsamında, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da tamamlanacağını anlattı.

Engelsiz Havalimanı Projesi'ni de yaşama geçireceklerini belirten Karaloğlu, böylece engelli vatandaşlara da en iyi şekilde hizmet verileceğini söyledi.

Karaloğlu, "Son 2 yılda bir milyonun üzerinde yolcu taşınmış olan havalimanından, 2013 yılının ilk 4 ayında 369 bin 574 yolcu taşındı. 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 17'lik artış yaşandı. Yılın ilk 4 ayında havalimanını kullanan uçak sayısındaysa geçen yıla oranla yüzde 21 artış yaşandı" dedi.

FERİT MELEN BÜYÜTÜLÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

vanhaber ~ 11 yıl önce
FERİT MELEN HAVALİMANINA YAPILAN YATIRIMLARI KALDIRABİLECEK VE KAPASİTELİ YÖNETİCİLERİNDE OLMASI GEREKİYOR. YOKSA YAPILAN YATIRIMLARIN VERİLMESİ OLMASI BEKLENMEMELİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
omoskay ~ 11 yıl önce
Ferit Melen havaalanı nerede? Haberinizde belirtilmemiş. Herkezin her havaalanının hangi şehirde olduğunu bilmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nabi ~ 11 yıl önce
Valla haklısınız, haberin hiçbir yerinde 'Van' diye yazmıyor.
Marasli ~ 11 yıl önce
1milyonluk nufus 30 bin univ. Ogrencisi 600 nato askeri 25 bin multeci turkiyenin 13. Buyuk sanayi sehri olan marasin havaalani icler acisi kumes gibi terminal gece ucusu yok sis olur inmez yagmur yagar inmez rezaletten ote yazik be yenilenmeyen il kalmadi marasa civi cakmadilar yaziklar olsun hukumete en fazla oy veren il goc vermeyen il katma deger katan il issizligin olmadigi il.haram zehir zikkim olsun oylariimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
sizin şehir isimden kaybediyor. adı KAHRAMANMARAŞ olunca, düşmanlara karşı koyunca bu hükümette alerji yapıyor haliyle.
Me ~ 11 yıl önce
5N1K olmamış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ferit melen ~ 11 yıl önce
sadece haberdekilerle sınırlı değil çalışmalar...21 pisti şehir merkezine doğru 250 metre uzatılıyor. imar planları hazırlandı buna göre, mania planı yeni taslak hazırlandı, kamulaştırma çalışmaları da başladı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000