19 Nisan 2011, Salı 08:23:24

DİYARBAKIR'A YENİ HAVAALANI

Diyarbakır Havaalanı’nda günden güne yükselen trafik, yeni havaalanı alternatiflerini gündeme getirdi
  • Yıllardır geçmiş hükümetlerin duyarsızlığı, umursamazlığı, vurdum duymazlığı sonucu ekonomi, çöktü terör hortladı.. Neden bunca zamandır yeni bir havaalanı yapılmadı ama artık yapılacak, yolda yapılacak yeni terminal de oradaki insanlarımızın refah seviyeleri yükselecek, ticaret artacak, gelişecek insanlar evlerine ekmek götürecek şehir kallkınacak ve terör bitmese bile çok azalır bu böyledir.. Kısa sürede kapasitesi belirlenip önümüzdeki 5 yıl sonrası ve 10 yıl sonrası hesaplaması yapılıp yolcu ve uçak potansiyeli tespit edilip yeni havalimanın ihalesi yapılması en güzel şey olur..
  • Sivil Hava Alanının Askeri hava alanı içinde ne işi var? İş zaten baştan yanlış. Kolayına git, Askerin yaptığı hava alanını paylaşmaya kalk. Sivil Havacılığın olmazsa, sivil hava alnın da olmaz. 70 milyonluk ülkede kaç yüz tane "kontrol hava alnı" var? Kaç bin tane 4 ila 8 kişilik uçağımız var? Hangi sivil havacılık? Sivil havacılığın "s" si bile yok. Evde "Kit" bir amfibik ultra light yapsam, göllere, nehirlere barajlara inip kalkabilir miyim? Biz sivil havacılığın yanından bile geçmemişiz. Varsa yoksa ticari! Hoş onu da yıllarca sadece THY sanmışsız! THY'nin de zaten gerisi umurunda değil. Üç tarafı deniz olan ülkemizin kaç deniz kıyısı kentine tarifeli deniz uçağı seferi var? Bilen var mı? Ben söyleyeyim "HİÇ YOK"!
  • ...
Son yıllarda sivil havacılık alanında yaşanan gelişme Diyarbakır'da da kendini gösterdi. Asker ve sivil uçuşlara açık olan Diyarbakır Havaalanı artık sivil uçuşlar için yeterli gelmemeye başladı. 2010 yılında Diyarbakır'a yapılan sefer sayısı 9 bini, yolcu sayısı ise 1 milyon 400 bini aştı. Günlük uçuş sayısı 20'yi buldu. Bu durum, askeri havaalanının ortak kullanımında problemleri de beraberinde getirmeye başladı. Ulaştırma Bakanlığı Diyarbakır'a yeni bir sivil havaalanı için çalışmalara başladı. Bakanlık, havaalanı konusunda 2 ayrı alternatif üzerinde duruyor.

İlki, mevcut askeri havaalanının sadece pistlerinin ortak kullanımını kapsıyor. Buna göre askeri havaalanı yakınlarındaki 250 bin metrekarelik alan üzerine sivil tesisler kurulacak. Buraya yapılacak terminal ve gümrük sahasıyla Diyarbakır Havaalanı uluslararası uçuşlara açılacak. Ulaştırma Bakanlığı, bu alanın kullanımı için Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelere başladı. Hazine'nin onay vermesi ve bu yerin askeri atış sahası dışına alınması durumunda Ulaştırma Bakanlığı çalışmalara hemen başlayacak.

Bakanlık ilk alternatifini hayata geçiremez ise ikinci alternatifi olarak tamamen yeni bir havaalanı inşa etmek istiyor. Bir yandan da projenin yap-işlet-devret (YİD) modeli ile inşa edilip edilemeyeceğinin hesabını yapıyor. Proje, özel sektörün ilgisini çekecek hale gelirse, tamamen sivil havaalanının yapımı için düğmeye basılacak. Ulaştırma Bakanlığı, çalışmalarını seçimlerden önce tamamlayacak, Diyarbakır'a havaalanı müjdesini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verecek.
DİYARBAKIR'A YENİ HAVAALANI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yıllardır geçmiş hükümetlerin duyarsızlığı, umursamazlığı, vurdum duymazlığı sonucu ekonomi, çöktü terör hortladı.. Neden bunca zamandır yeni bir havaalanı yapılmadı ama artık yapılacak, yolda yapılacak yeni terminal de oradaki insanlarımızın refah seviyeleri yükselecek, ticaret artacak, gelişecek insanlar evlerine ekmek götürecek şehir kallkınacak ve terör bitmese bile çok azalır bu böyledir.. Kısa sürede kapasitesi belirlenip önümüzdeki 5 yıl sonrası ve 10 yıl sonrası hesaplaması yapılıp yolcu ve uçak potansiyeli tespit edilip yeni havalimanın ihalesi yapılması en güzel şey olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil Hava Alanının Askeri hava alanı içinde ne işi var? İş zaten baştan yanlış. Kolayına git, Askerin yaptığı hava alanını paylaşmaya kalk. Sivil Havacılığın olmazsa, sivil hava alnın da olmaz. 70 milyonluk ülkede kaç yüz tane "kontrol hava alnı" var? Kaç bin tane 4 ila 8 kişilik uçağımız var? Hangi sivil havacılık? Sivil havacılığın "s" si bile yok. Evde "Kit" bir amfibik ultra light yapsam, göllere, nehirlere barajlara inip kalkabilir miyim? Biz sivil havacılığın yanından bile geçmemişiz. Varsa yoksa ticari! Hoş onu da yıllarca sadece THY sanmışsız! THY'nin de zaten gerisi umurunda değil. Üç tarafı deniz olan ülkemizin kaç deniz kıyısı kentine tarifeli deniz uçağı seferi var? Bilen var mı? Ben söyleyeyim "HİÇ YOK"!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000