17 Nisan 2009, Cuma 12:59:09

"Çukurova Bölgesel Havaalanı Mersin'e yapılacak"

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Mersin'e yapılacağını ve bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Aksoy, belirlenen alanla ilgili zemin etüdünde yerin 5 metre altında su bulunduğunu ancak bu durumun havaalanı yapımına engel olmadığını kaydetti.
  • Yillardir faaliyete gecirilemeyen Gazipasa Havaalnini tamamlamadan o bölgeye yeni bir havalimani Turizm icin lazim degildir.Mersin'e Turistik Organize yapan Rahmetli Yücel Meydan,Turistik piyasasindan 2001 deckildiginde kimse o bölgeye sahip cikmadi.Nedeni alt yapisi yok.Orada sadece Yurtici yazlik turizmi var.Aynen Marmara Bölgesi gibi.Bodrum'u dogasi ile mahvedenler simdide Ülkenin tek Ili olan Tropik meyva üretici arazilerini Turizme kurban ederken.Antalya'ya^yapilan beton yiginlarini orada da yapilmayacagina kim garanti verebilir.
  • Mersindede havalimanı olmalı liman var bitek havalimanı yok bunuda yapmları gerek hem ticari açıdan hemde turistik açıdan.
  • yüzen havalanı batan havalanı pisti apronları terminalleri batırmayında uçakları suya indirmeyinde bas bas paraları sulu zemine havaya kendi paranız gibi kullanın millet bir gün bu batan paraların hesabını elbet sorar
  • PARAMIZ MI ÇOK. AKLIMIZ MI YOK.
  • Çukurova: Çukurova, çöküntü alanlarında Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin getirdiği alüvyonların yığılması ile oluşmuş Türkiye'nin en büyük delta ovasıdır. Adana ovası da denir. Çukurova'da Ceyhan Ovası, Yüreğir Ovası, Misis Ovası ve Yumurtalık Ovası bulunmaktadır. Çukurovanın neresi olduğunu bilmiyorlar herhalde...Adana Türkiyenin 5 büyük ili ve havalanı mersine taşınacak???????Şu kriz ortamın adamların derdine bak ya???devletin parası çok ya????sayın k.tüzmenin tabi kendi memleketi???ayıptır..yazıktır..
  • inşallah bir gün doğu için erzuruma da böyle birşey yazılır..
  • tebrikler. Havaalanı yolcu kapasitesinin %40-50'sini sağlayan Mersin halkını Adana'nın o çarpık girişinden, Adana halkını da nerdeyse çarşıda yer alan alandan kurtarın.

Vali Aksoy, 'Turizm Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada; Ulaştırma Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında, Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Mersin'e yapılacağının ve bu konuda herhangi bir sorun olmadığının altını çizdi.

Aksoy, havaalanın nerede yapılacağı konusunda şu ana kadar henüz netleşen bir şey olmadığını, belirlenen alanlarda gerekli incelemelerde bulunarak zemin etütleri yapıldığını anlattı. Bazı yerel ve ulusal basında, "Zemin bozuk çıktı, havaalanı yapımından vazgeçildi" şeklinde özetlenebilecek haberlerin yer aldığını hatırlatan Aksoy, "Yapılan zemin etütlerinin belirli alanlarda bozuk çıkması veya zeminle ilgili bazı sorunların olması, Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Mersin'e yapılmayacağı anlamına da gelmiyor" dedi.

Belirlenen alanda yapılan etütlerde, zeminin 5 metre altında su olduğu yönünde bilgi aldıklarını ancak teknolojide yaşanan ilerlemelerle bu durumun çok önemli olmadığını savunan Aksoy, bugün gelinen noktada bataklıklara dahi havaalanları yapılabildiğini anlattı. Şu anda havaalanıyla ilgili maliyet analizleri yapıldığına, yerle ilgili kesin bir sonuca varılabilmesi için değerlendirmelerin sürdüğüne işaret eden Aksoy, tüm bunların tamamlanmasının ardından havaalanıyla ilgili son kararın verileceğini kaydetti.

Hüseyin Aksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Havaalanlarının, sulak alanlara yapılmasıyla ilgili önümüzde örnekler var. Daha önce görev yaptığım Muğla'nın Dalaman ilçesindeki havaalanı da söz konusu bölgeyle benzer özellikler taşıyor. Oradaki havaalanının zemininde su var ancak bu durumun havaalanı yapımı konusunda engel olmadığı da açıkça ortada. Basında yer alan haberlerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inanıyorum."

"Çukurova Bölgesel Havaalanı Mersin'e yapılacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yillardir faaliyete gecirilemeyen Gazipasa Havaalnini tamamlamadan o bölgeye yeni bir havalimani Turizm icin lazim degildir.Mersin'e Turistik Organize yapan Rahmetli Yücel Meydan,Turistik piyasasindan 2001 deckildiginde kimse o bölgeye sahip cikmadi.Nedeni alt yapisi yok.Orada sadece Yurtici yazlik turizmi var.Aynen Marmara Bölgesi gibi.Bodrum'u dogasi ile mahvedenler simdide Ülkenin tek Ili olan Tropik meyva üretici arazilerini Turizme kurban ederken.Antalya'ya^yapilan beton yiginlarini orada da yapilmayacagina kim garanti verebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mersindede havalimanı olmalı liman var bitek havalimanı yok bunuda yapmları gerek hem ticari açıdan hemde turistik açıdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yüzen havalanı batan havalanı pisti apronları terminalleri batırmayında uçakları suya indirmeyinde bas bas paraları sulu zemine havaya kendi paranız gibi kullanın millet bir gün bu batan paraların hesabını elbet sorar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
PARAMIZ MI ÇOK. AKLIMIZ MI YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çukurova: Çukurova, çöküntü alanlarında Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin getirdiği alüvyonların yığılması ile oluşmuş Türkiye'nin en büyük delta ovasıdır. Adana ovası da denir. Çukurova'da Ceyhan Ovası, Yüreğir Ovası, Misis Ovası ve Yumurtalık Ovası bulunmaktadır. Çukurovanın neresi olduğunu bilmiyorlar herhalde...Adana Türkiyenin 5 büyük ili ve havalanı mersine taşınacak???????Şu kriz ortamın adamların derdine bak ya???devletin parası çok ya????sayın k.tüzmenin tabi kendi memleketi???ayıptır..yazıktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
inşallah bir gün doğu için erzuruma da böyle birşey yazılır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tebrikler. Havaalanı yolcu kapasitesinin %40-50'sini sağlayan Mersin halkını Adana'nın o çarpık girişinden, Adana halkını da nerdeyse çarşıda yer alan alandan kurtarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000