23 Aralık 2008, Salı 11:01:02

Bursa Havaalanı dışhat uçuşlarına hazırlanıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir Uluslararası Havalanı'nın dış hatlara açılması için bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.
  • Bulgaristan'dan göç eden vatandaşlarımız her sene gidiyorlar bulgaristan'a otobüsler dolu gidiyor.Ayrıca gümrükte bulgarların yaptığı uyuzluklardan da hiç hoşlanmıyorlar.10 saat + yol artı gümrük çilesi çekmektense 20-30 lira fazla para vereceklerini sanıyorum...
  • Bursa Valisi önce iç hat seferlerinin halletsin önce. Her dönem Bursa hükümete bakan veriyor, hatta kaç tane ulaştırma bakanı bile verdi ama nedense Bursa'nın havalanı meselesine el atmadı. Hepsine yuh olsun. Bu zamanda Ankara'dan Bursa'ya gitmek için 6 saat kara yolculuğu yapmak zorunda kalıyoruz. Ayıp yani. Bursa'ya hiç yakışmıyor. Valinin eğer gücü yetiyorsa önce iç hat seferlerini bi hpalletsin, sonra dışa açılsın!...

Vali Harput, özellikle onbinlerce soydaşın yaşadığı Bursa'da, Balkan ülkelerine düzenlenecek seferlerin doluluk oranlarının yüksek olacağını kaydetti. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışyma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan da, Balkan ülkelerine düzenlenecek uçak seferlerinin artık şart olduğunu belirtti. 

Açıldığı 2000 yılından bu yana istenilen düzeyde çalışmayan Yenişehir Havaalanı'nın dış hatlara açılması gündemde. Bursa Valisi Şahabettin Harput, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı'nın havaalanında iç hat konma, konaklama, aydınlatma ve yolcu servis hizmet bedellerinde indirim yapma kararının uygulandığı 5 havaalanından birinin de Yenişehir havaalanı olduğunu kaydetti. Vali Harput, Yenişehir Havaalanı'nın yolcu kapasitesi ve havayolu kargo taşımacılığına uygun olmasının şehir için büyük avantaj olduğunu belirterek, "Halen Sunekspres tarafından tarifeli olarak Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, İzmir ve Antalya seferleri Yenişehir'den yapılmaktadır. Yurt içi tarifeli uçuşları ile birlikte öncelikli olarak özellikle yolcu kapasitesi açısından dış hat olarak Bulgaristan'a uçak seferlerinin başlaması gerekiyor. Valilik olarak konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bal-Göç Başkanı Emin Balkan ise Balkan ülkelerine düzenlenecek uçak seferlerinin doluluk oranlarının üst seviyede olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yıllardır atıl vaziyette kalan Yenişehir Havaalanı'nın kendi dönemlerinde yurt içi seferlerine başladığını, ancak dış hat seferleri de olmasını gerektiğini söylemişti. Bakan Çelik, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile temaslarının sürdüğünü açıklamıştı.

1944 yılında bir askeri üs olarak kurulan tesis, askeri havaalanına yapılan ilave tesislerle birlikte sivil hava ulaşımına hazır hale getirilerek Bursa Havaalanı adıyla, 3 Kasım 2000 tarihinde hizmete girdi. Sivil-askeri amaçla kurulan hava meydanının Bursa il merkezine uzaklığı 56 kilometre. Havaalanı 3000x45 ve 3000x30 metre boyutlarında iki adet beton kaplama pistine sahip. Yolcuya açık alanlar iç ve dış hat olarak 5 bin 600 metre kare olup yılda 2 milyon 250 yolcu kapasitesine sahip. Bursa Yenişehir Havaalanı özellikle kış aylarında artan turizm faaliyetlerine ve hac yolculuklarına dönük yurt dışı uçuşları karşılamaktadır.

Bursa Havaalanı dışhat uçuşlarına hazırlanıyor

Yorumlar

beysim ~ 15 yıl önce
Bulgaristan'dan göç eden vatandaşlarımız her sene gidiyorlar bulgaristan'a otobüsler dolu gidiyor.Ayrıca gümrükte bulgarların yaptığı uyuzluklardan da hiç hoşlanmıyorlar.10 saat + yol artı gümrük çilesi çekmektense 20-30 lira fazla para vereceklerini sanıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
janset ~ 15 yıl önce
Bursa Valisi önce iç hat seferlerinin halletsin önce. Her dönem Bursa hükümete bakan veriyor, hatta kaç tane ulaştırma bakanı bile verdi ama nedense Bursa'nın havalanı meselesine el atmadı. Hepsine yuh olsun. Bu zamanda Ankara'dan Bursa'ya gitmek için 6 saat kara yolculuğu yapmak zorunda kalıyoruz. Ayıp yani. Bursa'ya hiç yakışmıyor. Valinin eğer gücü yetiyorsa önce iç hat seferlerini bi hpalletsin, sonra dışa açılsın!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000