28 Mayıs 2013, Salı 07:58:22

BULGARİSTAN'DA UÇAK PANİĞİ

Uluslararası "Collector's Item" tatbikatı için Bulgaristan'da bulunan bir İsrail askeri uçağının alçak uçuş yapması, halk arasında paniğe yol açtı.

Bulgaristan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Filibe bölgesindeki "Trakya" (E-79) uluslararası otoyolu üzerinde 300 metre yükseklikte uçuş yapan askeri uçak, Bulgaristan ile İsrail hava kuvetlerinin yer aldığı "Collector's Item" adlı ortak manevralara katıldı. 23 Mayıs'ta başlayan ve 9 Haziran'a kadar süreceği ifade edilen tatbikatta, 13 İsrail askeri uçağı yer alıyor.

İsrail uçağının alçaktan uçuşu nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlar, siyah dumanlar gördüklerini idida ederek 112 acil servis numarasını arayıp kaza ihbarında bulundu.

Sofya Merkez Uçuş Kontrol Kulesi basın yetkilileri ise paniğe yol açacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını, ilgililerin konu hakkında geniş bilgi vereceğini kaydetti. Ancak Ulaştırma Bakanlığı bir açıklama yapmadı.

Uçağın geçişinin yakından görüldüğü Eski Zağara bölgesinin emniyet müdürü Aleksi Aleksiev de Bulgaristan Ulusal Radyosu'na, uçağı gören çok sayıda vatandaşın panik içinde acil servis numarasını aradığını ancak bölgede herhangi bir uçak kazası olmadığını söyledi.

Bu arada, "Collector's Item" tatbikatının 11-20 Haziran arasında gerçekleşecek ikinci bölümüne, İsrail savaş uçakları ve 100 kişilik personelin katılmasının öngörüldüğü belirtildi. 

BULGARİSTAN'DA UÇAK PANİĞİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000