14 Mayıs 2010, Cuma 08:07:06

British Airways'te grev için geri sayım başladı

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve tasarruf tedbirlerinin uygulanmamasını isteyen British Airways’te örgütlü “Unite” sendikası yeni grev takvimini açıkladı. Şirkette grev için gün sayımı başladı...
  • peki British Airways ve iberia birleşmesi ne olacak? bu şekilde birleşme yapıldıktan sonra da grevler mi dvam edecek? dünyanın en büyük havayollarından biri olacaklardı? (birleşme hakkında son durumu bilmiyorum)

Mart ayında 15 yıldan sonra ilk kez grev ile karşılaşan British Airways 45 milyon sterlin zarar etmiş ve uçuşlarının yarısından fazlasını gerçekleştirememişti. Mart ayında kabin görevlilerinin greve gitmesiyle British Airways’i zor durumda bırakan Unite sendikası, bu sefer daha güçlü ve etkili bir grev takvimi ortaya çıkardı.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maaşların iyileştirilmesinin yanında British Airways’in tasarruf tedbiri olarak uzun mesafeli uçuşlarda çalışan kabin görevlisi sayısını düşüreceğini açıklaması sendikanın grev kararı almasına sebep oldu.

Toplam 20 günlük grev

Sendika ilki 18 Mayıs’ta başlamak üzere beşer günlük dört tane grev yapmayı planlıyor. 18 Mayıs, 24 Mayıs, 30 Mayıs ve 5 Haziran günlerinde yapılması planlanan grevlerde özellikle Heatrow havaalanının etkilenmesi bekleniyor.

British Airways yaptığı açıklamada, Heatrow’dan yapılacak uzun mesafeli uçuşların en az %60’ının kısa mesafeli uçuşların ise en az %50’sinin yapılmasını beklediğini açıkladı. Avrupa’nın beş farklı havayolundan 8 tane uçak ile birlikte pilot ve kabin görevlisi kiralayacaklarını belirten British Airways CEO’su Wille Wlash görüşmeler için sendikaya kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Geçen hafta yapılan seçimler sonucunda kabinede Ulaştırma Bakanlığı görevini alan Philip Hammond, sendika ve şirketi görüşme yapıp sorunlarını çözmeye çağırdı.

Grevin okulların tatil edildiği dönemde gerçekleşecek olmasının ve planlanan grevin son beş günlük periyodunun 2010 Afrika Dünya Kupası zamanına denk gelmesi sebebiyle maçları izlemeye gitmek isteyenlerin uçuş bulamayacağı gibi koşulların grevin gücünü artırması bekleniyor.

 

British Airways'te grev için geri sayım başladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
peki British Airways ve iberia birleşmesi ne olacak? bu şekilde birleşme yapıldıktan sonra da grevler mi dvam edecek? dünyanın en büyük havayollarından biri olacaklardı? (birleşme hakkında son durumu bilmiyorum)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000