08 Temmuz 2010, Perşembe 16:35:06

"BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Mersin Turizm Platformu Sözcüsü Numan Olcar, 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi'nin engellenmesi ya da önüne geçilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
  • gayet komik ama beyhude çabalar.temel atılırken de konuşmaya devam edersiniz.
  • kürşat gardaş bence sen adanalı deelsin.öyle olsan buna garşı çıkardın.maalesef senin sevindiyin bu şey adanamızın yararı yerine zararana olüyür.
  • çukırovaya hayırlı uğurlu olsun....bu proje ile adana,tarsus,mersin illerimiz eski günlerine kavuşacağına inanıyorum...gerek yenice lojistik köy,gerek ise tarsus kazanlı turizm ve mersin marina limanı projelerine paralel olarak faaliyete geçecek olan türkiyenin 2.nci büyük bölgesel uluslararası havalimanı insanlarımızın refah düzeyini yükseltecek,dolayısıyla hak ettiği mevkiye ulaştıracaktır....emeği geçenlerden Allah razı olsun,sağolsunlar....
  • Gaziantep'e rakip bile olamazlar.Adana ve Mersin'i toplasan bir Gaziantep'in gücüne asla erişemez.Bölgenin ekonomik ve ticari açıdan en büyük kenti Gaziantep'tir.
  • Çukurova'nın en büyük rakibi Gaziantep. Dinamik ekonomisiyle Gaziantep hızla gelişiyor. Ortadoğu'ya yönelik imalat ve ihracat merkezi haline geliyor.
  • 3,5 kilometre uzunluktaki pist en uzun pist olamaz! Esenboğa'nın pisti 3750 metre. Bu arada konuyla alakasız ama, 3500 metrelik piste A380 bile inebilir. Toronto'nun pistleri 3400'ün biraz altında ve A380'lere hizmet veriyor. Toronto'da üstelik ağır kış şartları mevcut.
Mersin Turizm Platformu Sözcüsü Numan Olcar, 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi'nin engellenmesi ya da önüne geçilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, bugün projenin ihale aşamasında olduğunu ve bu noktadan sonra da konuyu başka mecralara taşımanın bölge insanını yapılacak bir 'ihanet' olacağını söyledi.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Numan Olcar, Mersin'in bir havaalanı olup olmaması gibi bir sıkıntısı olmadığı gibi Adana Şakirpaşa Havaalanı ile ilgili de herhangi bir sorununun olmadığını vurguladı. Olcar, asıl sorunun mevcut hava limanının kapasitesiyle ilgili olduğunun altını çizerek, yıllık ortalama kapasitesi 2 milyon yolcuya göre tasarlanan Şakirpaşa Havaalanı'nın bugün yaklaşık 3 milyon yolcuya taşımacılık hizmeti sunmakta yetersiz kaldığını anlattı. Havaalanının pistinin yetersiz olması nedeniyle sadece küçük ve orta ölçekteki uçakların burayı kullanabildiğine dikkat çeken Olcar, tüm bunların da uluslararası ölçekte hizmet verebilecek bölgesel bir havaalanını da zorunlu kıldığının altını çizdi.

"ADANA VE MERSİN BİRBİRİNE DESTEK OLUP, ORTAK HAREKET ETMELİ"

Olcar, yeni bir havaalanı için coğrafi açıdan en uygun alanın; Çiçekli, Kargılı ve Baharlı olarak öne çıktığını ifade ederek, "Havaalanı Adana'ya yakın olmuş, Mersin'e yakın olmuş böyle bir işin peşinde değiliz. Aklı başında olan hiç kimse de böylesi bir düşünceye kapılmaz" dedi. Alternatif alanlar arasında Ulaştırma Bakanlığı tarafından tercih edilen, 'Kargılı' ile ilgili olarak kamulaştırma bedelleriyle ilgili sıkıntılara da dikkat çeken Olcar, yer konusunda çeşitli çevrelerde tartışmaların devam ettiğini hatırlattı. Yer konusunda daha çok hazine arazileri olarak öne çıkan Çiçekli'den yana olduklarını ancak karar verici iradenin Kargılı'ya havaalanı yapılmasını uygun gördüğünü dile getiren Olcar, kararın da Resmi Gazete'de yayımlanarak, işin ihale aşamasına geldiğini hatırlattı.

Olcar, "Yer konusunda her ne kadar hata yapılırsa yapılsın, kamulaştırma konusunda ne kadar fazla bedel ödenmiş olursa olsun; bu havaalanı tamamlanıp faaliyete girdiğinde bölgeye kazandıracağı geri dönüşüm, tüm bu hataların tamamını silecektir. Bu nedenle artık yer konusunda tartışmaların bir kenara bırakılması, havaalanı konusunda başlatılan çalışmaların engellenmesi yönündeki girişimlerden de vazgeçilmesi gerek. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi noktasında Adana ve Mersin birbirine destek olmalı ve birlikte hareket etmelidir" diye konuştu.

"ADANA YA DA MERSİN'İN TEK BAŞINA ÖNE ÇIKMA ŞANSI YOK"

'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' kapsamında yapılması planlanan 3.5 kilometre uzunluğundaki pistin, aynı zamanda Türkiye'nin en uzun pisti olarak da öne çıkacağına işaret eden Numan Olcar, bunun yanında ihaleye katılması beklenen firmaların hava limanını 3 yıl gibi kısa bir zaman diliminde tamamlamayı taahhüt ettiği bilgisini de verdi. İhale sürecinin en kısa sürede tamamlanarak projenin uygulamaya konulması gerektiğini vurgulayan Olcar, beklentilerinin de bu yönde olduğunu söyledi. Bugün Adana'nın ya da Mersin'in tek başına öne çıkma veya ortaya tek başına bir destinasyon koyma gibi ne bir şansı, ne de bir imkanı olmadığının altını çizen Olcar, bu nedenle de Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın, Doğu Akdeniz çanağı içinde bir bütün olarak hareket etmesinin bir zorunluluk olduğunu savundu.

Olcar, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Özellikle turizm alanında ortak bir strateji belirlenmeli ve yine birlikte hareket edilmelidir. Bu bir zorunluluktur. Bununla ilgili olarak, turizmin tetiklemiş olduğu tekstil, gıda ve ulaşım gibi 36 ayrı alt sektörün bölge ekonomisine sağlayacağı katkıları düşünürsek; herkesin bir an önce şapkasını önüne koyup düşünmeli ve 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi'ne destek olmalı, projenin hayata geçirilmesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Bu, bölgedeki insanların yaşadığı yere olan bir borcudur."

"PROJENİN ENGELLENMEK İSTENMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYİZ"

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın inşaat aşamasında dahi bölgeye çok ciddi bir hareketlilik kazandıracağını savunan Olcar, buna bağlı olarak yeni istihdam alanları oluşacağı gibi işsizlik sorununun çözümünde de oldukça önemli bir açılım ortaya konulacağını ifade etti. Olcar, bölgede 'Lojistik Merkez' kurulması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatarak, havaalanı projenin hayata geçirilmesiyle birlikte lojistik alanındaki çalışmaların da ivme kazanacağını kaydetti. Bölgeye yapılacak havaalanının da sadece İstanbul için değil, aynı zamanda Türkiye için önemli bir 'alternatif' olarak öne çıktığını vurgulayan Olcar, bölgenin Türki Cumhuriyetlerinin yanı sıra Yakındoğu, Ortadoğu ve Uzakdoğu açısından da stratejik öneme sahip olduğunu, bu özelliği itibariyle de havaalanının Türkiye'nin en büyük 2 havaalanından biri olarak öne çıkacağını ve tüm bu coğrafyaya da hizmet vereceğini belirtti.

Projenin engellenmesi ya da geciktirilmesine asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Olcar, açıklamasının devamında da şu görüşleri dile getirdi; "Bir an önce bu projenin hayata geçirilmesi noktasında çaba sarf edilmeli. Bu aşamadan sonra konuyu başka mecralara taşımak bu bölge insanına ihanet etmektir. 'Şakirpaşa Havaalanı, Adana'nın namusudur' şeklindeki açıklamaları da doğru bulmuyoruz. Bu tür polemiklere asla ama asla girmemek lazım. Çünkü artık havaalanı sadece Adana'nın değil, aynı zamanda da bölgenin de namusudur. Bizim bu iradeyi ortaya koymamız ve projenin hayata geçirilmesinde de başarıya ulaşmamız lazım."
"BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
gayet komik ama beyhude çabalar.temel atılırken de konuşmaya devam edersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kürşat gardaş bence sen adanalı deelsin.öyle olsan buna garşı çıkardın.maalesef senin sevindiyin bu şey adanamızın yararı yerine zararana olüyür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çukırovaya hayırlı uğurlu olsun....bu proje ile adana,tarsus,mersin illerimiz eski günlerine kavuşacağına inanıyorum...gerek yenice lojistik köy,gerek ise tarsus kazanlı turizm ve mersin marina limanı projelerine paralel olarak faaliyete geçecek olan türkiyenin 2.nci büyük bölgesel uluslararası havalimanı insanlarımızın refah düzeyini yükseltecek,dolayısıyla hak ettiği mevkiye ulaştıracaktır....emeği geçenlerden Allah razı olsun,sağolsunlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gaziantep'e rakip bile olamazlar.Adana ve Mersin'i toplasan bir Gaziantep'in gücüne asla erişemez.Bölgenin ekonomik ve ticari açıdan en büyük kenti Gaziantep'tir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çukurova'nın en büyük rakibi Gaziantep. Dinamik ekonomisiyle Gaziantep hızla gelişiyor. Ortadoğu'ya yönelik imalat ve ihracat merkezi haline geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3,5 kilometre uzunluktaki pist en uzun pist olamaz! Esenboğa'nın pisti 3750 metre. Bu arada konuyla alakasız ama, 3500 metrelik piste A380 bile inebilir. Toronto'nun pistleri 3400'ün biraz altında ve A380'lere hizmet veriyor. Toronto'da üstelik ağır kış şartları mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000