05 Temmuz 2011, Salı 07:54:03

BİR YANDA UÇUŞ BİR YANDA 'SAĞLIKSIZ HİZMET'

Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın cuma günkü özel uçuşun ardından İrak’ın Erbil kentine charter uçuşlarının bugün başlayacağı bildirildi...
  • Hintililer buna cigi cigi diyorlar o turizmi var
  • erbil de ne turizmi var,bilen var mı?
Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın cuma günkü özel uçuşun ardından İrak’ın Erbil kentine charter uçuşlarının bugün başlayacağı bildirildi. Simerini gazetesi, “Kıbrıs Havayolları: Bugün Erbil’e Uçuşlar Başlıyor... 'Kıbrıs-Irak Ticari İlişkilerinin Güçlenmesi İçin Yeni Bir İşbirliği' ifadeleriyle uçuşu duyurdu.

Turizmin Artması Umutları” başlıkları altında verdiği haberde, temmuz ayında Erbil’e yönelik ilk 4 uçuşun haftada bir charter uçuşlar şeklinde gerçekleştirileceğini yazdı.
 
Habere göre charter uçuşlarının ardından tarifeli uçuşlara geçilecek ve büyük olasılıkla uçuş sayısı artacak.
 
Güney Kıbrıs-Erbil uçuşlarının Kıbrıs Havayolları ile Irak Turizm Örgütü Merjan’ın işbirliğiyle  gerçekleştirildiğini kaydeden gazete, cuma günü ilgili anlaşmanın imzalandığını aktardı.
 
Habere göre ilk özel uçuşa Kıbrıs Havayolları çalışanları, devlet yetkilileri, turizm acenteleri ve basın temsilcileri katıldı. Uçak yaklaşık 1.5 saat sonra Erbil’e indiğinde, itfaiye araçları uçağa su fışkırttı ve resmi bir tören gerçekleştirildi.
 
Havayolları Yürütme Müdürü Yorgos Mavrokostas uçuşlarla ilgili yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın yeni pazarlar için bir pencere olabileceğini ifade etti.
 
“Kürdistan piyasasının” Kıbrıs Havayolları’ndan yararlanmak için “olgun olduğunu” söyleyen Mavrokostas, yeni seferin Güney Kıbrıs ve “Kürdistan dünyasını” daha yakınlaştıracağını belirtti. Mavrokostas hedeflerinin her gün uçuşların gerçekleştirilmesi olduğunu da ifade etti.
 
Rum Otelciler Birliği (PASİKSE) Başkanı Haris Loizidis de yeni uçuşla, Güney Kıbrıs’ın Doğu ile Batı arasında birleştirici rol oynayacağından bahsetti.
 
Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müdür Yardımcısı Alekos Mihailidis de, bu işbirliğinin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesinde başlangıç olduğunu söyledi.
 
Rum Turizm Örgütü (KOT) Başkan Yardımcısı Yorgos Mintis de, Güney Kıbrıs’tan Erbil’e yönelik turistik akış konusunda çekincelerinin olduğunu belirterek, öte yandan işadamlarının bu bölgeye yatırım yapma konusunda ilgilerinin olacağına inandığını ifade etti. Mintis ayrıca, Güney Kıbrıs’ın bu insanlar için Avrupa’ya açılan pencere olduğuna değindi.
 
KIBRIS HAVAYOLLARINDA SUNULAN SAĞLIKSIZ YİYECEKLER
 
Öte yandan Politis gazetesi, Kıbrıs Havayolları’nın yolcularına günü geçmiş, kötü kaliteli yiyecekler ve içerisinden metal, plastik parçalar çıkan atıştırmalıklar sunduğun ilişkin haberlerini yayımlamaya devam etti.
 
Haberi “Kıbrıs Havayolları Yolcuları Kobay... Karasinekler, Tarihi Geçmiş Domates Salçaları, Yeşilimsi Kıymalar” başlığıyla dün olduğu gibi bugün de haberi manşetten veren gazete, Kıbrıs Havayolları’na yiyecekleri veren catering şirketiyle ilgili hazırlanan rapora yer verdi.
 
Rapora göre, yiyeceklerin sağlıksız koşullarda, gerekli sıcaklık ortamı sağlanmadan gerçekleştiriliyor. Yiyeceklerin yapıldığı yerde karasinekler geziyor, günü geçmiş salçalar, yeşilimsi kıymalar kullanılıyor...
 
Haberde, aynı yiyeceklerin, British Airways’e de gönderildiği öne sürüldü.
 
Gazete “Yalan Yanıtlar” başlığı altındaki haberinde de, Kıbrıs Havayolları’nın dün gazetede çıkan habere yanıt verdiğini yazdı. Habere göre Havayolları, yiyeceklerle ilgili öne sürülen iddiaları reddetti ve yiyeceklerin sağlıklı koşullarda hazırlandığını belirtti.

Kıbrıs Postası
BİR YANDA UÇUŞ BİR YANDA 'SAĞLIKSIZ HİZMET'

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hintililer buna cigi cigi diyorlar o turizmi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
erbil de ne turizmi var,bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000