31 Temmuz 2009, Cuma 08:18:41

Bingöl Havaalanı'nın ihale tarihi belli oldu

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'nun Bingöl Havaalanı ihalesi için yaptıkları girişimler sonuçlandı.
  • Bingöl ün çevre illerinin havaalanı yolcuları %30 u 40 ı Bingölden.Bir çok şehire göre yolcu kapasitesi fazla.
  • varkı yapıyorlar arkadasım her halde senın bu dedıgını onlarda duşunmustur su ankı ıktıdar ulasım alanında devrım yarattı bunu kımse ınkar etmesın eskıden kıytırık thy yı sımdı star yaptı tamam bazı yanlıslar oldu elbet ama bardagın dolu tarafı dolu ve dolu olmaya devam edecek durmak yok yola devam.
  • Bingöl havaalanı na gerçekten ihtiyaç olduğu tespit mi edilmiş midir yoksa iktidardaki her milletvekili memleketine gitmek için havaalanı mı inşa ettiriyor. Bir zamanlar bir Bakanın her ile havaalanı projemiz koşuyor şeklinde pankartları her havaalanına asılmıştı peşinden gereksiz atıl kullanılmayan havaalanlarının kapatılması projesi başlamıştı hatta bir kısmı inek otlatma yeri olarak kullanılıyordu. bu yapılan havaalanları bizim vergilerimiz ile yapılıyor. havaalanı inşa etmenin nekadar pahalı bir iş olduğunu sıradan bir yuttaş bilemeyebilir. Bunun doğruluğunu araştırmak Airport Haber gibi sitelere sivil toplum kuruluşlarına muhalefet milletvekili ve partilerine düşüyor.

Bingöl Havaalanı inşaatının ihale edilmesi amacıyla Ulaştırma Bakanlığınca 2009 yatırım programına alınan Bingöl Havaalanı için gerekli ödeneğin ayrılmasının ardından Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu"nun Ulaştırma Bakanlığı, DHL Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı ile yaptıkları görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun yaptığı açıklamada, Bingöl Havaalanı inşaatının biran önce ihale edilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların olumlu sonuçlandığını ifade ederek, ihale sürecinin Kamu İhale Kurumu(KİK) ve Kamulaştırma işlemlerinin gecikmesinden kaynaklandığını aktardı.

Bingöl Havaalanının Bingöl için çok önemli olduğuna değinen Coşkun, yaşanan gelişmelerle ilgili şunları söyledi:“Bingöl Havaalanı inşaatı uzun yıllardan beri çözüm bekliyordu. 2007 Genel seçimlerinde bizim seçim projelerimizde yer alan Bingöl Havaalanı inşaatının yapılıp, hizmete açılacağı sözü vardı. Nitekim seçim sonrası Bingöl milletvekilleri olarak ilgili bakanlıklarla görüşmeler yaparak Bingöl Havaalanı inşaatının 2009 yatırım programına aldık. Daha sonra gerekli ödenekleri çıkarttık ve ihale için DHL Genel Müdürlüğü ile yoğun bir görüşme başlattık. İhalenin gecikmesi Kamu İhale Kurumu ile Kamulaştırma işlemlerinin gecikmesinden kaynaklandı. Yaptığımız son görüşmelerin ardından DHL Genel Müdürlüğü KİK"ten Bingöl Havaalanı için 27 Ağustos 2009"a gün aldı. Bu sevindirici haberi Bingöl kamuoyuyla paylaşmak istedik. Bingöl havaalanı Bingöl halkına hayırlı olsun.”

Bingöl Havaalanı'nın ihale tarihi belli oldu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bingöl ün çevre illerinin havaalanı yolcuları %30 u 40 ı Bingölden.Bir çok şehire göre yolcu kapasitesi fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
varkı yapıyorlar arkadasım her halde senın bu dedıgını onlarda duşunmustur su ankı ıktıdar ulasım alanında devrım yarattı bunu kımse ınkar etmesın eskıden kıytırık thy yı sımdı star yaptı tamam bazı yanlıslar oldu elbet ama bardagın dolu tarafı dolu ve dolu olmaya devam edecek durmak yok yola devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bingöl havaalanı na gerçekten ihtiyaç olduğu tespit mi edilmiş midir yoksa iktidardaki her milletvekili memleketine gitmek için havaalanı mı inşa ettiriyor. Bir zamanlar bir Bakanın her ile havaalanı projemiz koşuyor şeklinde pankartları her havaalanına asılmıştı peşinden gereksiz atıl kullanılmayan havaalanlarının kapatılması projesi başlamıştı hatta bir kısmı inek otlatma yeri olarak kullanılıyordu. bu yapılan havaalanları bizim vergilerimiz ile yapılıyor. havaalanı inşa etmenin nekadar pahalı bir iş olduğunu sıradan bir yuttaş bilemeyebilir. Bunun doğruluğunu araştırmak Airport Haber gibi sitelere sivil toplum kuruluşlarına muhalefet milletvekili ve partilerine düşüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000