02 Ocak 2009, Cuma 08:11:34

Basra Havalimanı, Irak'a devredildi

İngiliz ordusu dün, Irak'ın güneyinde bulunan Basra Uluslararası Havalimanı'nı Iraklı yetkililere devretti.
  • Kendi ülkenin topraklarınızı ingilizlerden alıyorsun! Sömürgeye devam.

Basra Valisi Muhammed El Vaili ve bazı yetkililerin yanı sıra devir teslim törenine İngiliz Tümgeneral Andy Salmon'un da katıldığı bildirildi.

2003 yılından bu yana İngiliz askerlerinin yönetiminde olan Basra Uluslararası Havalimanı'nda yurtiçi uçuşlar yapılıyordu.

1986 yılında Alman şirket tarafından inşa edilen ve her yıl bir milyon kapasiteli havalimanı en modern havalimanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Devir teslim töreninde bulunan Basra Valisi Muhammed el Vaili, "Herkesin yeni yılını kutluyoruz. Çok uluslu güçler ve ulaştırma bakanlığı tarafından Irak Hükümeti'ne yapılan bu devretmeden mutluluk duyuyoruz. Basra Uluslararası Havalimanı bölgede hayati önem taşıyor. Bu havalimanına daha büyük uçaklar almayı planlıyoruz. İngiliz askerlerle işbirliği içerisinde çalışacağız" şeklinde konuştu.

Irak Havalimanları Genel Müdürü Sabah El Sheebani ise "Basra Havalimanını kullanmak konusunda Amerikan ve İngiliz yetkililer Iraklı yetkililerle işbirliği yapacak ancak işletmesi bize ait olacak. Havalimanının işletmesini biz yürüteceğiz anca 3 büyük küresel şirket de bu havalimanında görev alacak. Bunun bu yılın ilk yarısında gerçekleşmesini umuyorum. Bu havalimanına giren bütün uçaklarda resmi bayrak bulunacak" ifadelerini kullandı.

Basra Uluslararası Havalimanı - Basrah International Airport

Basra Havalimanı, Irak'a devredildi

Yorumlar

karsiyakali ~ 15 yıl önce
Kendi ülkenin topraklarınızı ingilizlerden alıyorsun! Sömürgeye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000