31 Ocak 2009, Cumartesi 07:37:07

Bakanlık pist inşaatına el attı

Elazığ Havaalanı'nda yapımı süren ancak bir türlü bitirilemeyen pist inşaatında Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi...
  • Havaalanı bir an önce biter de, THY Elazığa düzenlediği seferlerde artış gider inşallah. Böylece Bingöl, Tunceli halkının Malatyadan uçmak için çekmiş olduğu eziyet de sona erer. Yetkililerin vermiş olduğu havalimanı ve yeni terminal binası sözü de şimdilik rafa kalkmış gibi görünüyor. Neden kalkmasın ki bizde böyle gayretle çalışan milletvekilleri oldukça hep avutulacağız, bunu unutmayalım. Elazığ artık siyasetde genç ve yeni yüzler görmek istiyor. Halkı kandıran, avutan ve siyaseti sadece Ankaradan yapan milletvekillerini istemiyor. İnşlla bir sonraki seçimlerde bu dileklerimiz gerçekleşir. Hadi hayırlısı.
  • yazıklar olsun havaalanı işini elinegözüne bulaştıranlar, yazıklar olsun elazığlı siyaset adamlarına, yazıklar olsun elazığ insanına bu kadar çektirenlere. 3 senedir havaalanlarının bitmesini bekliyor Elazığ halkı. Ama nafile, ha bugun ha yarın diyerekten halkı kandırıyorlar. Sözde başbakan açılışı yapmıştıa ama o da yalan oldu. Elazığ milletvekilleri ne sıfatla artık elazığa geliyorlar ya da gelecekler anlamış değilim. Bi Çanakkale kadar olmadılar ya ne diyeyim.

Havaalanı pistinin son durumunu yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürü Ahmet Arslan, Genel Müdür Yardımcısı Erol Çıtak ve Yüklenici firma Ar – Yapı İnşaat yetkilileriyle birlikte Elazığ’a geldiler. Televizyonumuza özel açıklamalarda bulunan Arslan, “yüklenici firmanın ekonomik anlamda yaşamış olduğu sıkıntılar nedeniyle Havaalanın bitirilmesinin geciktiğini belirterek, hava şartları müsaade ederse 15 – 20 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

31 Aralık 2007 tarihinde tamamlanması gereken, ancak bir türlü bitirilemeyen Elazığ Havaalanı pistinin tamamlanması için Ulaştırma bakanlığı harekete geçti. Havaalanı pistinin son durumunu yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürü Ahmet Arslan, Genel Müdür Yardımcısı Erol Çıtak ve Yüklenici firma Ar – Yapı İnşaat yetkilileriyle birlikte Elazığ’a geldiler.

Havaalanı Pist inşaatında incelemelerde bulunan Genel Müdür Arslan ve beraberindeki heyet daha sonra Vali Muammer Erol’un makamına geçtiler.

Yaklaşık bir saatlik bir görüşmenin ardından Vali Muammer Erol yapmış olduğu değerlendirmede, DLH Genel Müdürlüğü yetkilileri, yüklenici firma ve Valilik olarak bir araya geldiklerini belirterek, ilgili firma ve DLH Genel Müdürlüğünün Havaalanın en kısa sürede bitirilmesi konusunda gayretlerini desteklediklerini ifade etti.

Genel Müdür Ahmet Arslan, Vali Erol yaptığı açıklamada, özellikle son dönemlerde yüklenici firmanın ekonomik anlamda yaşamış olduğu sıkıntılar nedeniyle Havaalanı pistinin bitirilmesinin geciktiğini belirterek, hava şartları müsaade ederse 15 – 20 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

Pistin şu anda uçakların inebileceği konumda olduğunu belirten Arslan, temennilerinin 15 Mart tarihinden önce pistin uçuşlara açılmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bakanlık pist inşaatına el attı

Yorumlar

Elazığ Sevdalısı! ~ 15 yıl önce
Havaalanı bir an önce biter de, THY Elazığa düzenlediği seferlerde artış gider inşallah. Böylece Bingöl, Tunceli halkının Malatyadan uçmak için çekmiş olduğu eziyet de sona erer. Yetkililerin vermiş olduğu havalimanı ve yeni terminal binası sözü de şimdilik rafa kalkmış gibi görünüyor. Neden kalkmasın ki bizde böyle gayretle çalışan milletvekilleri oldukça hep avutulacağız, bunu unutmayalım. Elazığ artık siyasetde genç ve yeni yüzler görmek istiyor. Halkı kandıran, avutan ve siyaseti sadece Ankaradan yapan milletvekillerini istemiyor. İnşlla bir sonraki seçimlerde bu dileklerimiz gerçekleşir. Hadi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meier ~ 15 yıl önce
yazıklar olsun havaalanı işini elinegözüne bulaştıranlar, yazıklar olsun elazığlı siyaset adamlarına, yazıklar olsun elazığ insanına bu kadar çektirenlere. 3 senedir havaalanlarının bitmesini bekliyor Elazığ halkı. Ama nafile, ha bugun ha yarın diyerekten halkı kandırıyorlar. Sözde başbakan açılışı yapmıştıa ama o da yalan oldu. Elazığ milletvekilleri ne sıfatla artık elazığa geliyorlar ya da gelecekler anlamış değilim. Bi Çanakkale kadar olmadılar ya ne diyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000