07 Mart 2015, Cumartesi 17:04:10

BAKAN ELVAN BUGÜN GÖREVİNİ BİLGİN'E DEVRETTİ

Milletvekili genel seçimleri nedeniyle istifa eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, görevini bakanlık müsteşarı Feridun Bilgin'e devretti.
  • Türkiye`nin gelmiş geçmiş en iyi ulaştırma bakanı Binali Yıldırımdır. Siyasi bir düşünceyi savunmak için söylemiyorum yanlış anlasılmasın yapılan icraatler ortada
  • Sayın Bakanım yeni göreviniz hayırlı olsun. Kimse kimseyle kiyaslanmaz.Herkesin başarılı olduğu bir konu vardır. Burada Binali Yıldırım daha iyiydi demek yeni Bakana yapılmış bir terbiyesizlik tir. Herhâlde hazımsızlık çekenler var.
  • Binali espriliydi. Bu daha çalışkan aslında ama seçimlerden sonra bakanlar tümden değişir
  • Binali bey iyiydi aslında.
  • Şu camiaya Binali YILDIRIM gibi adam gelmedi.Kim ne derse desin.
  • Hayirini görmedik ki gitsin bakalim
  • Neredesin Binali Yıldırım yapılacak çok iş var
  • Allah hayırlı etsin

Milletvekili genel seçimleri nedeniyle istifa eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, görevini bakanlık müsteşarı Feridun Bilgin'e devretti.

Elvan, Bakanlık toplantı salonunda düzenlenen devir-teslim töreninde, 14 ay boyunca yürüttüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini bıraktığını ifade etti. Bu süre içinde ekibiyle millete hizmet etmek için devam eden projeleri tamamlamak, yeni mega projeler açıklayarak ülkenin gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını anlatan Elvan, " Hep ilerlemeye çalıştık. Sadece vatandaşlarımıza hizmet için bu ülkenin gelişmesi ve kalkınmasını sağlamak için" diye konuştu.

Elvan, bu görevi layık gördükleri için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kendisine her konuda destek olan eşi ve çocuklarına teşekkür etti.

Yükleniciler vasıtasıyla çalışanların da dikkate alınmasıyla 250 binin üzerinde personelin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına hizmet ettiğini ifade eden Elvan, "Ben bugün oldukça huzurlu ve rahatım. Çünkü bu görevi yıllarca bürokraside çalışmış, son olarak da Bakanlığımızda müsteşarlık görevini üstlenen şu anki Bakanımız Feridun Bilgin'e devretmekten büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Deneyimli, bürokrasiyi ve bakanlığı iyi tanıyan bakanlık müsteşarının bu göreve getirilmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Elvan, bundan sonraki süreçte herkesin ekip ruhuyla çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının icracı ve önemli bir bakanlık olduğunu anlatan Elvan, "Dolayısıyla bakanlığımızın, hiç durmadan, yürüyerek değil, koşarak yoluna devam etmesi gerekiyor. Bu noktada Sayın Bakanımızın bu görevi vatanımıza ve milletimize koşarak hizmet etmeye devam edeceğine sonsuz inanıyorum" dedi.

Elvan, yeni Bakan Bilgin'e hayırlı olsun dileğinde bulunarak, kendisine başarı diledi.

"Bugün yapılan devir-teslim 21. yüzyıl Türkiye'sine dar geliyor"

Feridun Bilgin ise ulaştırma ve haberleşmenin, gelişen dünyada, küreselleşen ekonomide rekabet üstünlüğünü sağlamak için vazgeçilmez alanlardan olduğunu söyledi.

Devraldığı görevin önem ve sorumluluğunun büyük olduğunu belirten Bilgin, "Böylesine bir sorumluluğu ve yükü ağır bir Bakanlıkta öncelikle müsteşar, şimdi ise Bakanlık görevini bana tevdi eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve zat-ı alinize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Elvan ile görev yapmaktan büyük bir memnuniyet ve onur duyduğunu ifade eden Bilgin, "Halkımızın daha rahat, daha güvenli ve daha konforlu yaşamı için gece gündüz çalışıyoruz. Bu hizmette en tepeden en aşağıya kadar herkesin gayreti ve alın teri var" şeklinde konuştu.

Bugün yapılan devir-teslim töreninin 21. yüzyıl Türkiyesine dar geldiğini anlatan Bilgin, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalar, herkesin yaptığı çalışmalar kamuoyunun önünde cereyan etmekte ve yapılan görevlerin tarafsızlık ilkesinden başka türlü gerçekleştirilmesine de imkan bulunmamaktadır. Önümüzdeki dönemde parlamentoda yapılacak Anayasa çalışmalarında bu hususun da Türkiye'nin geleceğe yönelik bir eksikliğinin giderilmesine ilişkin tedbirlerin alınacağını da düşünüyorum."

Daha sonra günün anısına Elvan ve Bilgin, birbirlerine çiçek sundu. Ardından Bilgin ve bakanlık bürokratları, Lütfi Elvan'ı aracına kadar uğurladı. Elvan, alkışlarla Bakanlıktan ayrıldı.

Yeni Bakan Bilgin, makamına geçtikten sonra tebrikleri kabul etti.

Feridun Bilgin kimdir?

Bilgin, 1964'te Sivas'ta doğdu. 1985'te İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından 1985-1987 yılları arasında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. İş hayatına 1986'da Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. 1991'de Planlama Uzmanı, 1992'de ise aynı yerde Grup Başkanı olmasını takiben aynı sene Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü görevine atandı.

Bilgin, 1996-1999 yılları arasında Üsküp Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri görevinde bulundu. 2003'te Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2007'de ise aynı göreve asaleten atandı. 2010'da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili görevine atanan Feridun Bilgin, 2014'e kadar Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı görevini yürüttü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Habib Soluk'un emekli olmasının ardından 2014 yılı itibarıyla Müsteşarlığa atandı.



BAKAN ELVAN BUGÜN GÖREVİNİ BİLGİN'E DEVRETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiye`nin gelmiş geçmiş en iyi ulaştırma bakanı Binali Yıldırımdır. Siyasi bir düşünceyi savunmak için söylemiyorum yanlış anlasılmasın yapılan icraatler ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN ~ 9 yıl önce
Sayın Bakanım yeni göreviniz hayırlı olsun. Kimse kimseyle kiyaslanmaz.Herkesin başarılı olduğu bir konu vardır. Burada Binali Yıldırım daha iyiydi demek yeni Bakana yapılmış bir terbiyesizlik tir. Herhâlde hazımsızlık çekenler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Binali espriliydi. Bu daha çalışkan aslında ama seçimlerden sonra bakanlar tümden değişir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Binali bey iyiydi aslında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korhan ~ 9 yıl önce
Şu camiaya Binali YILDIRIM gibi adam gelmedi.Kim ne derse desin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayirini görmedik ki gitsin bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neredesin Binali Yıldırım yapılacak çok iş var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah hayırlı etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000