21 Haziran 2010, Pazartesi 08:12:15

Asil Nadir, Geçitkale Havaalanı'nı kiraladı

KKTC'de yaşayan ünlü işadamı Asil Nadir’in, KKTC'nin ikinci havaalanı olan Geçitkale'yi 15 yıllığına kiraladığı bildirildi. Geçitkale Havalananı'nın işletmesini alan Nadir, ihale karşılığında birinci yıl 1 milyon 631 bin avro, ikinci yıldan itibaren de bu parayı yüzde 3 faizli ödeyecek.
  • Eğer kthsf (kıbrıs türk hava sporları federasyonunun) uçuşları engellenmezse... Yoksa zaten terminalin içinde otlar çıkmaya başlamıştı yolların da durumu çok farklı değildi... Bari bir iş için kullanılmış olur...

Asil Nadir 15 yıl içinde, havaalanında yolcu taşıma hakkı hariç, kargo ve uçak bakım onarım hizmetleri yapacak. İşadamı Nadir, Geçitkale ihalesini, Merkezi İhale Komisyonu kararıyla değil, Bakanlar Kurulu kararıyla aldı. Nadir'e verilen ihalenin altında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'in imzası bulunuyor.

Tek müracaatı Nadir yaptı

Konu hakkında açıklama yapan Bakan Ersan Saner, havaalanı ihalesine tek müracaatı Nadir'in yaptığını savundu. Saner, daha önce ihaleye çıkıldığını belirterek, ,,Geçitkale Nadir'e verilmedi, ihaleyi o kazandı" dedi. Ersan, 12 Şubat 2010 tarihinde konuyla ilgili Başsavcılıktan görüş istendiğini ve onay alındığını da belirtti.
Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Ahmet Havutçu ise ihaleyi kendilerinin açtıklarını ancak komisyon olarak karar veremeyince, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na görüş bildirdiklerini söyledi. Havutçu, “Kararı Bakanlar Kurulu versin dedik, olay bu. Detaylar hakkında bir bilgim yok” dedi.

İngiltere'ye dönmek istiyor

İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesi, Asil Nadir'in, İngiltere'deki konumunu değiştirmek, hakkındaki suçlamalardan aklanmak ve bu ülkeye yeniden dönebilmek için yeni bir hukuk mücadelesi başlattığını yazmıştı. Nadir'in bu amaçla avukatlarına talimat verdiğini kaydeden Times, 69 yaşındaki işadamının 1993 yılında sahibi olduğu Polly Peck firmasının çöküşüne ilişkin hakkındaki 34 milyon sterlinlik yolsuzluk suçlamasıyla yargılanmaktan kurtulmak için İngiltere'den KKTC'ye kaçtığını hatırlatmıştı.
 
Geçitkale Havaalanı

Askeri nitelikte olan havaalanı, Ercan Uluslararası Havalimanı'nın 2004-2006 tarihlerinde bakım-onarımda olduğu sıralar sivil hizmete açıldı. 
 

Asil Nadir, Geçitkale Havaalanı'nı kiraladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer kthsf (kıbrıs türk hava sporları federasyonunun) uçuşları engellenmezse... Yoksa zaten terminalin içinde otlar çıkmaya başlamıştı yolların da durumu çok farklı değildi... Bari bir iş için kullanılmış olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000