08 Nisan 2011, Cuma 07:53:23

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI FİYASKO"

Muhsin Yazıcıoğlu ile beş kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ilgili Meclis Araştırma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulunda görüşüldü...

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beş kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ve sonrasındaki arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulunda görüşüldü.

Rapor üzerinde CHP Grubu adına konuşan Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopter kazası ve sonrasında yaşananların benzeri durumlarda kaza yerine giden siyasetçilerin oradaki çalışmalara engel olduklarını gösterdiğini belirterek, ''Görevliler onların peşinde koşturmaktan, meselenin çözümüne katkı koymuyorlar'' dedi.

Kazadan iki saat sonra Kahramanmaraş istihbaratından, ''Kaza yerine ulaşıldığı, Yazıcıoğlu'nun ayağının kırık olduğu, beraberindekilerin yaralı olduğu ve hastaneye götürüldüğü'' açıklaması yapıldığını, ancak yarım saat sonra bunun doğru olmadığının açıklandığını anlatan Seyhan, bunun arama kurtarma çalışmalarını yavaşlattığını savundu.

''Bu bilginin yasadışı dinlemeyle elde edildiği'' iddiasının olduğunu, ancak Komisyon olarak bunu inceleyemediklerini kaydeden Seyhan, ''Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Bu bilginin nasıl alındığı açıklanmalıdır. Ne büyük tesadüftür ki enkazın bulunduğu yer ile yalanlanan bu bilgide tanımlanan yer aynı...'' dedi.

Seyhan, GSM haritasının kriz masasında olmamasının önemli olduğuna işaret ederek, ''Bu haritaya erişememek duyarsızlıktır, sorumsuzluktur, ihmaldir. Bu ihmalin sorumluları mutlaka hesap vermeli. Acil durum yer belirleme (ELT) cihazının olduğunu tespit ettik. Cihazın çalışıyor olduğu söylenmiştir. Biz bu sinyali niye alamadık, yerlerini niye bulamadık? O zaman niye 'cihaz yok' denildi, şimdi niye 'var' deniliyor? Sivil Havacılığın elinde kayıt yok muydu?'' diye sordu.

Kazadan sonra arama kurtarma çalışmalarının tam bir fiyasko olduğunu ileri süren Seyhan, köylülerin beyanının dikkate alınmadığını, ancak helikopter enkazının onların söylediği yerde bulunduğunu kaydetti. Seyhan, olayla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ciddi ihmali bulunduğunu belirterek, ''Olayda zafiyeti olan siyaset kurumudur. Biz bu olayda gereğini yapamadık'' dedi.

''SİVİL HAVACILIĞIN ZAFİYETİ VAR''

MHP Grubu adına konuşan Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili yönetmeliğin 2001 yılında çıkarıldığını hatırlatarak, ancak bu yönetmelikle devlet kuruluşlarına verilen görev ve sorumlulukların yerine getirilemediğini, bu konuda üzerine düşeni yapan tek kurumun TSK olduğunu söyledi.

Atılgan, arama kurtarma çalışmaları konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü içinde bir birim ve uzman personeli olmadığını kaydederek, ''Olayla ilgili büyük zafiyet, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğündedir. Bunun gereği yapılmazsa, kurum uluslararası platformda güvensiz ilan edilir. Bundan sonraki kazalarda ah, vah etmemek için bu kazadan çok iyi dersler çıkarmak çıkarmalı, 10 yıl önce çıkarılan yönetmeliği çağın ihtiyaçlarına ve teknik gelişmeler ölçüsünde yeniden gözden geçirmeliyiz'' diye konuştu.

Helikopterde ELT cihazı olup olmadığı konusundaki tartışmalara dikkati çeken Atılgan, ''Ya cihaz helikopterin üzerinde yoktu ya da ehil kişiler tarafından helikoptere monte edilmedi. Zamanla yarışılan bu durumlarda cep telefonlarının lokasyon bilgilerine, mahkeme kararına gerek kalmadan ulaşılmasına izin verilmeli'' görüşünü savundu.

Kaza Kırım Kurulunun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bağlı olmasının yanlış olduğunu, bağımsız yapıda çalışması gerektiğine işaret eden Atılgan, şöyle konuştu:

''Kurul, kazayla ilgili kesin kanaate varamamış, tahmini nedenler üzerinden bir kanaate varmıştır. Kazayı Vertigo olayına bağlamış. Vertigo, 'his yanılmasıdır.' Oysa helikopter düz uçuşa yakın şekilde yere çarpmıştır. Bu kaza kırım raporu doğru değildir, yeniden incelenmeliydi ama yapılmamıştır. Kazanın nedeni Vertigo değildir. Sonuçlar kazanın gerçek nedeni değil. Pilot uçmaması gereken bir havada uçmuştur. En büyük nedeni budur. Neden uçtu diye kimse soruyor mu? Bunun asıl sebeplerinden biri pilotların iş güvencesinin patronların iki dudağının arasında olmasıdır. Pilotların İş Kanunu 4 yıldır bu Mecliste bekliyor.''

''VAHİM BİR DURUM''

AK Parti Grubu adına konuşan Kahramanmaraş Milletvekili ve Araştırma Komisyonu Başkanı Veysi Kaynak, kazayla ilgili iki komisyon kurulduğunu hatırlatarak, raporun bu çalışmaların sonucunda oluştuğunu kaydetti. Her türlü iddia ciddiye alınarak üzerine kararlılıkla gidildiğini belirten Kaynak, 135 kişinin bilgisine başvurulduğunu söyledi.

Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Kaynak, kazanın oluşu ile arama kurtarma faaliyetleri üzerinde yoğunlaştıklarını anlattı. Kazanın meydana geldiği coğrafi konum ve hava şartlarına işaret eden Kaynak, ''Helikopterin dağlık alandan geçişi sırasında atmosferik koşullar itibarıyla görerek uçuş için elverişli olmadığı kanaatine varılmıştır'' dedi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından elde edilen haritaların, nokta şeklindeki konum bilgisinin ana arama kurtarma koordinasyon merkezine gönderilmemesini ''vahim bir durum'' olarak tanımlayan Kaynak, TİB ve Jandarma Genel Komutanlığınca kaza günü ve sonrasında üretilen haritaların kriz merkezine, arama ve kurtarma ekiplerine ulaştırılmadığının da anlaşıldığını söyledi.

Kaynak, arama kurtarma çalışmalarında her bilgi, belge, doküman ve ihbarın sağlıklı olarak değerlendirilmediğini, eldeki tek teknik veri olan telefon sinyallerinin ciddi analize tabi tutulmadan sahada çalışma yapan ekiplere aktarıldığını söyledi.

Helikopterin düşmesine sebep verecek teknik bir bulguya rastlanmadığını belirten Kaynak, ''Ancak helikopter firmasının özensiz olduğunu Komisyon olarak tespit ettik. Birçok uçuşu, yapması gereken teknik kontroller olmadan yapılmış. Ama bu ihmal ve eksiklikler, tek başına helikopterin düşmesine sebep olmayacağı anlaşılmıştır. Kaza günü olumsuz hava koşulları, coğrafi şartlar unutulmamalı. Helikopterde ELT cihazının sinyal vermemesi konusunda verilen yanıtlar, bizi tatmin etmemiştir'' dedi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne ait istihbari bilginin, teyide muhtaç ve ne şekilde elde edildiği konusunda belirsizlikler ve tutarsızlık olduğunu kaydeden Kaynak, kazanın meydana gelmesi, arama kurtarma faaliyetleri konusunda adli ve idari soruşturmaların sürdüğünü, Komisyon çalışmalarından da yararlanılacağını söyledi.

PAKDİL'İN SÖZLERİ

Birleşimi yöneten ve Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan Nevzat Pakdil, raporun görüşmeleri tamamlandıktan sonra kısa bir konuşma yaptı.

Yazıcıoğlu ve beraberinde hayatını kaybeden 5 kişiye Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Pakdil, ''Meclisce elde edilen neticeler çerçevesinde, milletimize bir nebze de olsa ferahlık vermesi için yargı sürecinin hızlandırılmasını temenni ediyorum. Milletimizin tekrar başı sağolsun, sabır diliyorum'' dedi.

Pakdil, Komisyonda görev alan milletvekillerine, desteğini esirgemeyen BBP yetkililerine de teşekkür etti.

(HaberTürk)

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI FİYASKO"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000