08 Haziran 2009, Pazartesi 13:47:54

Acılı anne, düşen uçaktaki kızının hakkını arıyor

Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat'ta düşen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği uçakta bulunan 6 aylık evli Olcay Geyik'in annesi, kızının hakkını aramak için evini ipotek ettirmek zorunda kaldı.

9 Ocak 2007 tarihinde Bağdat'ta meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Olcay Geyik'in (23) ailesi, uçağın Türkiye'ye sigortasız giriş yaptığı gerekçesiyle kızının hakkını aramaya başladı. Aynı kazada ölen Serkan Geyik (29) ile 6 aylık evli olan Olcay Geyik'in Almanya'da yaşayan annesi Serpil Kavuzlu, uçağın düşmesinde yetkililerin ihmali olduğunu öne sürerek, 2007 yılının sonlarında Ulaştırma Bakanlığı aleyhine Adana Bölge İdare Mahkemesi'nde 2.5 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

Kavuzlu, davayı açtıktan sonra kendisinden 33 bin TL "harç" parası istendiğini ancak kendisinin bu parayı ödeyecek durumu olmadığı için "Adli yardım" talebinde bulunduğunu belirterek, "Kızım öldükten sonra eşimin psikolojisi bozuldu. Bu nedenle Almanya'da çalıştığı işten çıkarak psikolojik tedavi görmeye başladı. Eşim çalışmadığı için devletin verdiği para ile geçinmeye çalışıyoruz. Bu nedenle 33 bin TL'yi ödeyemeyerek adli yardım talebinde bulundum. Ama damadımın babası adli yardım alırken bana evrakta eksiklik var diye adli yardım verilmedi. İkinci kez başvurdum bu kez de 30 gün süre verildi. O günde evrakları tamamlayamadım" dedi.

Harç parasını yatırma gününün 8 Haziran 2009'da sona erdiğini belirten Kavuzlu, şunları kaydetti:

"Harç parasını yatırma bugün sondu. Harç parasını yatırmadığın zaman 2 yıldır verdiğin hukuk mücadelesi sona ermiş oluyor. Bu nedenle 33 bin TL'yi aramaya koyuldum. Ama kimseden bulamadım. Sonunda Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan evimi Almanya'da Halk Bankası'na ipotek ettirdim. Böylece parayı bulup harç parasını yatırdım. Parayı yatırmasaydım mahkeme süreci sekteye uğramış olacaktı. Kızımın acısını unutmadan bu sorunlarla uğraştım. Herkes, sigorta şirketini mahkemeye verdi kazandı. Ama bize red cevabı verildi. Ne oluyor anlamıyorum kızım aynı uçakta değil miydi?"

Kızının dünyaya doymadan ihmal ve hata zincirlerinden dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Kavuzlu, "Kızımı öldürenler cezasını çeksin. Bu uçak Türkiye'ye neden sigortasız giriş yaptı. Bu insanlar neden kargo gibi taşındı. Benim kızım kargo mu? Ben onu yemedim yedirdim, giymedim giydirdim. Kızımı el bebek gül bebek büyüttüm ona doymadan onu yitirdim. Kullanılamaz bir halde olan uçağa neden insanları bindirdiler? Bu soruların cevapları verilmeli. Suçlular cezasını çekmeli" diye konuştu.

Serpil Kavuzlu, uçağın düşmesinin üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen hala karakutunun bulunmadığını ve uçağın düşmesindeki gerçek sebebinin açıklanmadığını, yanan bir ana yüreği olarak bunun biran önce açıklamasını istediklerini vurguladı. Kızının mezarını sık sık ziyaret eden Serpil Kavuzlu, kızı için sonuna kadar hukuk mücadelesine devam edeceğini, suçluların mutlaka cezalandırılacağına inandığını kaydetti.

Bu arada, davanın süreci hakkında bilgi veren Avukat Fahri Özsungur, Serpil Kavuzlu'nun uçak kazasında ihmali olduğu gerekçesiyle Ulaştırma Bakanlığı'na Adana Bölge İdare Mahkemesi'nde 2.5 milyon TL tazminat davası açtığını belirterek, "Davaya idare mahkemesi görevsizlik kararı vererek Danıştay'a gönderdi. Danıştay'da görevsizlik kararı vererek idare mahkemesine tekrar gönderdi. Dava burada yeniden görülecek" dedi.

Özsungur, Serpil Kavuzlu'dan istenen harç parasının yargıya başvuran herkesten istendiğini, mahkemeyi açan kişinin istediği tazminatın miktarına göre de harç parasının azalıp arttığını söyleyerek, "Maddi durumu iyi olmayan insanlar harç parasını adli yardım talep ederek karşılanabiliyor. Serpil hanımından maddi durumu iyi olmadığı için adli yardıma başvuruda bulundu ama çıkmadı. Bu nedenle Serpil hanım evini ipotek ettirerek harç parasını ödemek zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

Acılı anne, düşen uçaktaki kızının hakkını arıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000