16 Mart 2011, Çarşamba 09:14:07

"ACİLEN ÜÇÜNCÜ HAVAALANINA İHTİYAÇ VAR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un acilen üçüncü bir havalanına ihtiyacı var. Çünkü diğer alanlar yetmiyor. Şuan çalışmalar devam ediyor" dedi.
  • IST da bir tane havalimanı var. Yeni yapılırsa 2. olacak. Başlığı düzeltelim lütfen. SAW anadoluya hizmet veren bir havalimanı olup IST dışıdır.
  • Senin dünyadan haberın yok Zincirlikuyu ve Mecidiyeköyden AHL ye ulaşmak çok pratik ve çabuktur... Metrobus ile hiç trafiğe takılmadan en fazla 25-28 dakıkada Şirinevlere gelıyosunuz. Şirinevlerdende metro ile havalimanı 3 durak yani 6 dakika... bilmeden konuşmak gaflettir... SAW a gitmek için köprü trafıgı baslı basına bir bela ve zaman kaybı ayrıca SAW da metro bıle yok :)) Ne geri kalmış bir yer, çok ayıp... SAW açılalı 10 sene oldu metrosu yok. AHL yeni bina açıldıktan 2 sene sonra metro geldi :)))) AHL farkı her zaman +1 önde....
  • Turgut Özalı kötüleyen SAW cılar sizin havalımanınızda Sabiha Gökçen ismini taşıyor. Sabiha Gökçen 1938 de Dersimde (Tunceli) isyancı halkın üzerine uçakla bomba yağdıran şahsiyetin taa kendisidir ! Utanç duymanız lazım... Çünkü kendi halkını kendi vatandaşını bombalayan bir pilotun adı bir havalimanı ile yaşatılıyor... Muz Ülkeleri cumhuriyetlerinde bile böyle bir vaka yok :)
  • SAW da çalışanlar kızıyor bu izmit işine galiba. Haklı da olabilirler. Ama şunu unutmamak lazım. 5 milyon istanbullu uçmadı. Uçanların çoğu, SAW anadoluya daha yakın olduğu için diğer illerden gelen vatandaşlarımız.
  • tamam arkadas saw istanbul değilll :).. ya yeeter ugrasmayin saw ile. gidin ucun ataturkten.istanbulda dğeil ama 5 milyon istanbullu orayi kullaniyor. istanbulda dğeil ama maslaktan mecidiyekoyden sawa ulasmak ataturke ulasmaktan cok daha kolay.:)istanbulda deil ama gecen sene 11 milyon yolcu ile ataturk havaalanin 1/3 u yolcu tasimis, yeni terminalin ilk senesinde ve bir tane pist kullanarak.siz kendinizi avurmaya devam edin. silivirideki havaalani umarim kisa surede aiclirda sehrin gobeginde havaalanindan bir an once kurtuluruz ve silivrideki o meydanada yakistigi sekliyle Ataturk havaalani adi veirlir.boylece istanbulda havaalani derdi kalmayacak. bir havaalani tekirdagda digerde izmitte dimi guzel arkadasim :))
  • Hala SAW'ı IST diye savunanlar var. Artık kabul edin şunu. Orası İzmit. İstanbul değil.
  • yeni silivrideki havaalani yapilinca su anki Ataturk Havaalini kapatilip , adi silivrideki havaalanina veirlmelidir.turgut ozal bu ulkeye tarihindeki en buyuk kotulukleri yapmiştir. terorurde borclarida basimiza saran o dur.
  • Ben İstanbul' un Avrupa yakasında oturduğum için bana Yeşilköy Atatürk Havalimanı çok yakın. Silivride Kurtköy' den daha yakın... En azından ikisinede gitmek için köprü trafiği gibi bir işkence çekmiyorum... SAW daha çok anadolu ve İzmit te oturan insanlara hitap ediyor. AHL her iki kesime hitap ediyor. Silivri açılıncada zaten SAW gözden düşecektir. Ondan dolayı şu anda ne kadar havayolu baglasa kardır. İlerde öyle bir şansıda olmayacaktır... Yıllardır Avrupaya ve dünyaya İstanbul diye yalanlarla pazarlanan SAW aslında bir Kurtköy havalimanıdır :) Gerçeği söyleyerek pazarlayanda görelim. Hiç bir havayolu o köye uçmaz :))) YALANÇININ MUMU BU DEFA YATSIYA KADAR DEĞİL SİLİVRİ HAVALİMANI AÇILANA KADAR YANAR :))))
  • silivriye yapılacak havalimanı SAW yaklaşmasında oldugu gibi AHL nin yaklaşmasına çok yakın olur yani istanbul TMA kapasitesini zorlar, bu işin uzmanları var, ölü yatırım yapmadan önce umarım bir bilene danışırlar
  • saw saymayin diyen arkadasa sesleniyorum,senin haritadan haberin varmi ,kurtköy'mü yakin silivrimi istanbula,haritaya bakarsan cevabi orada.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü'nde katıldığı metrobüs hattının temel atma töreninin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı'nın davetlisi olarak Silivri'ye geldi. Topbaş'ı burada kalabalık bir partili grubu karşıladı.

Silivri'de yapılması planlanan havaalanı ile bilgiler veren Başkan Topbaş, "İstanbul'daki 1/1000'lik çevre düzeni planlarında, üniversite hocalarımız uygun buldukları bir alanı tespit ettiler. Limanlar, diğer merkezler, alt merkezler ve alanın nasıl kullanılacağı o planlarda verildi. Biliyorsunuz; üç büyük köprü var gündemde, inşallah onun ihalesi, hazırlıkları yapılıyor. Raylı sistemde entegre edilebilecek o köprüye, tabi bu konuyu Ulaştırma Bakanlığı da takip ediyor. Burada Silivri'de düşünülen Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklükte bir havaalanı yapılması. Bunun artıları, eksileri değerlendirmesini ilgili bakanlık yapıyor. Kararını onlar verecek. Planlar üzerinde itirazlar var, düzenlemeler yapılıyor, henüz tam oturmadı. Bakanlığı kendi bilimsel bir tespitleri gerekiyor. Rüzgar yönleri, şehre olan uzaklığı, hızlı ulaşım, malum hesaplarını yapıyor. Çünkü bu sistemlerin de bir an önce gelmesi lazım. Hesaplamalar yapılıyor. İstanbul'un acilen üçüncü bir havaalanına ihtiyacı var. Çünkü diğer alanlar yetmiyor. Şuan çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Başkan Topbaş, burada yaptığı toplantının ardından Silivri Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

"ACİLEN ÜÇÜNCÜ HAVAALANINA İHTİYAÇ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
IST da bir tane havalimanı var. Yeni yapılırsa 2. olacak. Başlığı düzeltelim lütfen. SAW anadoluya hizmet veren bir havalimanı olup IST dışıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin dünyadan haberın yok Zincirlikuyu ve Mecidiyeköyden AHL ye ulaşmak çok pratik ve çabuktur... Metrobus ile hiç trafiğe takılmadan en fazla 25-28 dakıkada Şirinevlere gelıyosunuz. Şirinevlerdende metro ile havalimanı 3 durak yani 6 dakika... bilmeden konuşmak gaflettir... SAW a gitmek için köprü trafıgı baslı basına bir bela ve zaman kaybı ayrıca SAW da metro bıle yok :)) Ne geri kalmış bir yer, çok ayıp... SAW açılalı 10 sene oldu metrosu yok. AHL yeni bina açıldıktan 2 sene sonra metro geldi :)))) AHL farkı her zaman +1 önde....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turgut Özalı kötüleyen SAW cılar sizin havalımanınızda Sabiha Gökçen ismini taşıyor. Sabiha Gökçen 1938 de Dersimde (Tunceli) isyancı halkın üzerine uçakla bomba yağdıran şahsiyetin taa kendisidir ! Utanç duymanız lazım... Çünkü kendi halkını kendi vatandaşını bombalayan bir pilotun adı bir havalimanı ile yaşatılıyor... Muz Ülkeleri cumhuriyetlerinde bile böyle bir vaka yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAW da çalışanlar kızıyor bu izmit işine galiba. Haklı da olabilirler. Ama şunu unutmamak lazım. 5 milyon istanbullu uçmadı. Uçanların çoğu, SAW anadoluya daha yakın olduğu için diğer illerden gelen vatandaşlarımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tamam arkadas saw istanbul değilll :).. ya yeeter ugrasmayin saw ile. gidin ucun ataturkten.istanbulda dğeil ama 5 milyon istanbullu orayi kullaniyor. istanbulda dğeil ama maslaktan mecidiyekoyden sawa ulasmak ataturke ulasmaktan cok daha kolay.:)istanbulda deil ama gecen sene 11 milyon yolcu ile ataturk havaalanin 1/3 u yolcu tasimis, yeni terminalin ilk senesinde ve bir tane pist kullanarak.siz kendinizi avurmaya devam edin. silivirideki havaalani umarim kisa surede aiclirda sehrin gobeginde havaalanindan bir an once kurtuluruz ve silivrideki o meydanada yakistigi sekliyle Ataturk havaalani adi veirlir.boylece istanbulda havaalani derdi kalmayacak. bir havaalani tekirdagda digerde izmitte dimi guzel arkadasim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hala SAW'ı IST diye savunanlar var. Artık kabul edin şunu. Orası İzmit. İstanbul değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni silivrideki havaalani yapilinca su anki Ataturk Havaalini kapatilip , adi silivrideki havaalanina veirlmelidir.turgut ozal bu ulkeye tarihindeki en buyuk kotulukleri yapmiştir. terorurde borclarida basimiza saran o dur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben İstanbul' un Avrupa yakasında oturduğum için bana Yeşilköy Atatürk Havalimanı çok yakın. Silivride Kurtköy' den daha yakın... En azından ikisinede gitmek için köprü trafiği gibi bir işkence çekmiyorum... SAW daha çok anadolu ve İzmit te oturan insanlara hitap ediyor. AHL her iki kesime hitap ediyor. Silivri açılıncada zaten SAW gözden düşecektir. Ondan dolayı şu anda ne kadar havayolu baglasa kardır. İlerde öyle bir şansıda olmayacaktır... Yıllardır Avrupaya ve dünyaya İstanbul diye yalanlarla pazarlanan SAW aslında bir Kurtköy havalimanıdır :) Gerçeği söyleyerek pazarlayanda görelim. Hiç bir havayolu o köye uçmaz :))) YALANÇININ MUMU BU DEFA YATSIYA KADAR DEĞİL SİLİVRİ HAVALİMANI AÇILANA KADAR YANAR :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
silivriye yapılacak havalimanı SAW yaklaşmasında oldugu gibi AHL nin yaklaşmasına çok yakın olur yani istanbul TMA kapasitesini zorlar, bu işin uzmanları var, ölü yatırım yapmadan önce umarım bir bilene danışırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saw saymayin diyen arkadasa sesleniyorum,senin haritadan haberin varmi ,kurtköy'mü yakin silivrimi istanbula,haritaya bakarsan cevabi orada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000